• ŠKOLSKÉ MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA VO FLORBALE

          • V dňoch 06. 06. - 07. 06. 2022 sa naše florbalové dievčatá zúčastnili Majstrovstiev Slovenska vo florbale, ktoré sa konali v športovom centre M-šport v Trenčíne.

            Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev dievčat a 8 družstiev chlapcov z celého Slovenska. Naše dievčatá vybojovali 6. miesto.

            Gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.                                    

             

          • EXKURZIA V KRÁLIKOVOM MLYNE

          • V druhej polovici mája absolvovali žiaci 6. ročníka v rámci predmetu OBN exkurziu v Králikovom mlyne v Nemšovej. Mlyn sa nám veľmi páčil. Mnohí boli v mlyne prvýkrát v živote. Zaujalo nás, ako nám pani Králiková rozprávala o procese výroby múky v mlyne. Dozvedeli sme sa, ako sa obilie do mlyna doviezlo, vyrobila sa z neho múka a odviezlo z mlyna ku gazdovi. Bol to veľmi zložitý proces, ale potrebný pre život.                 Návštevu tejto technickej pamiatky v našom meste všetkým vrelo odporúčame.

          • Deň voľna pre žiakov 5. – 9. ročníka

          • Dňa 15. 06. 2022 (streda) budú mať žiaci 5. – 9. ročníka deň voľna z prevádzkových dôvodov.

            Žiaci 1. – 4. ročníka sa budú učiť podľa rozvrhu. ŠKD bude fungovať v nezmenenom režime.

            Nakoľko školská jedáleň taktiež nebude v prevádzke, deti v ŠKD dostanú suchý balíček.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy

          • Bodkou za 2. triedou bol koncoročný výlet do TRENČÍNA

          • Hoci v tomto meste už každý z nás bol, rozhodli sme sa spoznať ho detailnejšie.

            Prechádzkou Mierovým námestím sme sa dozvedeli zopár zaujímavostí o histórii mesta. O mestskej veži, o radnici, o hrade. Pozreli sme si Morový stĺp ako pamiatku na mor. Na pár minút sme si oddýchli pri Fontáne Marca Aurélia a občerstvili sa zmrzlinou. Napokon sme sa posilnení a natešení vybrali do kina, kde na nás čakala pekná rozprávočka - Encanto: Čarovný svet. Cestou sme sa ešte pristavili pod hradom, kde sme si pozreli Rímsky nápis, ktorý je vytesaný do hradného brala.

            Tento deň bol pre deti odmenou za ich usilovnosť počas celého školského roka.

            Žiaci a pani učiteľky 2.A, 2.B a 2.C triedy

          • DEJEPISNO - VÝTVARNÁ EXKURZIA

          • Dňa 24. 05. 2022 sa žiaci 6. B, 7. A a 7. B zúčastnili dejepisno – výtvarnej exkurzie v Trenčíne. Obzreli si interiér a exteriér Trenčianskeho hradu, Karner sv. Michala. Navštívili aj Katov dom, kde sa dozvedeli o živote kata a o podmienkach života v minulosti. Ďalej im pedagogický dozor zabezpečil návštevu galérie M. A. Bazovského aj s výkladom k výstave. Ako bonus si na záver niečo pekné namaľovali. Táto činnosť sa žiakom obzvlášť páčila :). Posledné minúty sme využili na návštevu Múzea pod hradom a nemohla chýbať sladká studená odmena – zmrzlina. Program bol bohatý a náročný ale všetko sme zvládli na 1.

          • Muzikálové predstavenie Cyrano z predmestia a návšteva hradu Devín

          • Po dlhej dobe sme mali dňa 26. 05. 2022 možnosť zažiť atmosféru autentického divadla a zúčastniť sa muzikálového predstavenia Cyrano z predmestia na Novej scéne v Bratislave. Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka tak mali príležitosť pozrieť si príbeh o rôznych podobách lásky, kamarátstve, úspechoch a pádoch doplnený úžasnými speváckymi a tanečnými výkonmi hercov, výnimočnými choreografiami a skvelou živou kapelou.

            Po predstavení sme využili krásne slnečné počasie na prechádzku po majestátnom Devíne, kde mali žiaci možnosť naživo si pozrieť to, o čom sa teoreticky učili na hodinách dejepisu, geografie i literatúry. Od pocitu príjemne stráveného dňa nás neodradilo ani mierne poblúdenie, ani pofukujúci vietor na hradbách hradu. Veľké poďakovanie za vydarený výlet patrí žiakom aj za ich vhodné a slušné správanie sa a za vytvorenie skutočne pohodovej atmosféry počas celého dňa.

          • Regionálne kolo vo florbale

          • Naše florbalistky v pondelok 30. 05. 2022 vyhrali regionálne kolo a postupujú na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budu konať v športovom centre M - sport na Ostrove v Trenčíne 6. 6. a 7. 6. 2022.

            Príďte nás povzbudiť!!

        • UČENIE SA HRAVO A ZDRAVO
          • UČENIE SA HRAVO A ZDRAVO

          • Mesiac máj nám okrem iných zaujímavých školských podujatí priniesol i školu v prírode. Žiaci si mali možnosť vyskúšať netradičné vyučovanie spojené s pobytom v prírode.
            Konečne sme sa dočkali a v dňoch od 15. 5. až 20. 5. 2022 päťdesiatdva žiakov štvrtého ročníka s pani učiteľkami a pani vychovávateľkami navštívili Lazy pod Makytou, kde sa nachádza obec Čertov, známa tiež ako horské rekreačné stredisko.
            Ubytovaní sme boli v hoteli František, ktorý poskytoval aj krytý bazén s peknou okolitou panorámou. Deti si veľmi obľúbili ranné tanečné rozcvičky na ľudové i populárne slovenské piesne, po ktorých naplno využili bazén, nakoľko žiaci absolvovali denne dvojfázový plavecký výcvik pod vedením skúsenej plaveckej inštruktorky pani Soničky. Na konci výcviku dostal každý plavec za svoje úsilie a získanie plaveckých zručností ,,Mokré vysvedčenie." Medzi plaveckými blokmi sa deti vyučovali.
            Popoludnia a večery trávili deti zábavne. Slečny animátorky s pani učiteľkami a vychovávateľkami pripravili rôzne zábavné a netradičné tematické hry, pohybové i tímové športové súťaže, pri ktorých nadobúdali zručnosti v oblasti finančnej gramotnosti, čítania s porozumením, či zdokonaľovaním sa v oblastiach spoločenskovednej, prírodovednej a regionálnej kultúry.
            Na konci týždňa sme vyhodnotili nielen plavecký kurz, animátorské aktivity, rôzne súťaže, ale i bodovanie izieb. Tri izby, ktoré sa najviac kamarátili s poriadkom boli sladko ocenené.
            Určite nemohla chýbať ani rozlúčková diskotéka, na ktorej sme sa riadne vyšantili...
            Naše veľké poďakovanie patrí okrem všetkých organizátorov školy v prírode aj pánovi zdravotníkovi, pani kuchárkam, ktoré sa o nás vzorne starali a pripravovali nám chutnú tradičnú domácu stravu.


            Na pekné zážitky budeme ešte dlho spomínať!

          • Prerušená dodávka elektrickej energie dňa 07. 06. 2022

          • Z dôvodu prerušenej dodávky elektrickej energie dňa 07. 06. 2022 neuvaria pani kuchárky v  školskej
            jedálni obed. Žiaci sú z obedov odhlásení.
            Deťom, ktoré navštevujú školský klub detí, pripravia pani kuchárky suchý obed.


            Ďakujeme

          • Regionálne kolo vo florbale

          • Naše florbalistky sa 17. 5. 2022 zúčastnili regionálneho kola starších žiakov a žiačok základných škôl, ktoré sa konalo v Omšení. Dievčatá vyhrali a postupujú do krajského kola, ktoré sa bude konať 31. 5. 2022 v Trenčíne. Držte nám palce.

          • Okresné kolo v 4-boji

          • V utorok 10. 5. sa na ZŠ Novomeského v Trenčíne konalo okresné kolo v 4-boji mladších žiakov a žiačok ZŠ. Stretlo sa tam 7 škôl. Našu školu reprezentovali 4 žiaci a 5 žiačok. Žiaci súťažili v týchto disciplínach:

            - hod raketkou Nerf,

            - 60 m,

            - 600m dievčatá / 100m chlapci,

            - skok do diaľky.

            Hodnotili sa prví dvadsiati žiaci:

            DIEVČATÁ:

            Elka Luprichová zo 7. A – 10. miesto 600 m, 11. miesto skok do diaľky a 12. miesto na 60 m,

            Dianka Mutňanská z 5. A – 19. miesto v hode raketkou,

            Viktória Bangová zo 7. B – 16. miesto na 60 m, 13. miesto v skoku do diaľky a 4. miesto v hode raketkou,

            Viktória Novotná zo 6. B – 15. miesto na 600 m a 18. miesto v hode raketkou,

            Nataša Dorúšková z 5. B – 20. miesto na 600 m.

            Dievčatá sa umiestnili na 5. mieste so 75 bodmi.

             

            CHLAPCI:

            Peter Thomay zo 7. A – 6. miesto v skoku do diaľky, 13. miesto v hode raketkou, 4. miesto na 60 m a 3. miesto na 1000 m,

            Richard Šebík zo 6. B – 7. miesto v hode raketkou, 19. miesto na 1000 m,

            Timotej Fabuš zo 6. B – 10. miesto, 13. miesto na 60 m,

            Sebastián Kresánek zo 7. B – 10. miesto v skoku do diaľky, 10. miesto na 60 m,

             

            Peter Thomay sa celkovo z chlapcov umiestnil na 4. mieste.

            Chlapci sa umiestnili na 4. mieste s 97 bodmi.

          • Stolnotenisový turnaj v Trenčianskych Tepliciach

          • Dňa 28. apríla sa naša škola zúčastnila stolnotenisového turnaja „O pohár primátorky mesta Trenčianske Teplice“. Zúčastnilo sa 13 žiakov, 9 chlapcov a 4 dievčatá. Na treťom mieste sa umiestnil Tomáš Zuzík zo 7. B.

            Tomášovi blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Zber papiera sa uskutoční  od 23. 05. 2022 do 27. 05. 2022. Papier (bez kartónu) zviazaný do balíkov môžete nosiť denne od 07.00 do 15.00 hodiny, 27. 05. 2022 do 10.00 hodiny. Balíčky papiera môžete položiť k bočnému vchodu bo budovy školy. Na balík napíšte meno žiaka a triedu.

            Ďakujeme.

          • Výborné výsledky našich deviatakov v Testovaní 9 2022

          • Veľmi nás teší výsledok našich deviatakov v Testovaní 9 2022. Test zo slovenského jazyka a literatúry napísali o 9,4 % lepšie a test z matematiky o 9,6 % lepšie v porovnaní s celoslovenským priemerom. Žiakov neodradila ani nepriaznivá situácia online a dištančného vzdelávania.

            Poďakovanie patrí i pani učiteľkám Mgr. Júlii Kebískovej a PhDr. Adriane Králikovej, ktoré žiakov pripravovali.

            Deviatakom k výborným výsledkom blahoželáme a dúfame, že získané vedomosti a zručnosti im uľahčia prechod na nový systém vzdelávania na stredných školách.

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 6. - 9. ročníka

          • Dňa 18. 05. 2022 (streda) budú mať žiaci 6. – 9. ročníka riaditeľské voľno z dôvodu Testovania 5. Deti sú v tento deň z obedov odhlásené. V škole sa opäť uvidíme 19. 05. 2022 (štvrtok).

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy

          • Okresné kolo Matematickej olympiády

          • Dňa 12. apríla 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády v kategórii Z7. Z našej školy sa ho zúčastnil žiak 7. B triedy Tomáš Zuzík. Svoje zručnosti, logické myslenie, argumentačné schopnosti a samozrejme matematické vedomosti si zmeral s ďalšími 20 rovesníkmi z Trenčianskeho okresu. Vďaka jeho záujmu o matematiku, riešeniu rôznych matematických súťaží a účasti na rôznych matematických sústredeniach, sa nielenže stal úspešným riešiteľom, ale dokonca získal zo všetkých súťažiacich najviac bodov a umiestnil sa na úžasnom 1. mieste.

            Tomášovi k tomuto úspechu blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov aj v ďalších, nielen matematických súťažiach.

          • Riaditeľské voľno

          • Dňa 09. 05. 2022 (pondelok) bude z organizačných dôvodov riaditeľské voľno. V prevádzke nebude ani školský klub detí. V škole sa opäť uvidíme v utorok (10. 05. 2022).

            Ďakujeme za pochopenie

            Vedenie školy

        • Deň Zeme v ŠKD
          • Deň Zeme v ŠKD

          • Aj deti z ŠKD sa zapojili počas sviatku Dňa Zeme do akcie a vyzbierali veľa odpadkov v okolí našej školy. Patrí im naozaj veľké poďakovanie, pretože vyzbierali neskutočné množstvo odpadkov. Dôležité však je to, že deti v ŠKD sa starajú o prírodu nielen na Deň Zeme, ale  získavajú kladný vzťah k prírode  počas celého školského roka. Okrem zbierania odpadkov sa deti realizovali aj v rôznych ekohrách na školskom dvore - zamerali sa konkrétne na vlastnú filtráciu vody.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
      • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
      • 36125946
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje