• Záložka do knihy spája školy....

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája školy.....

            V septembri sme tradične prijali pozvánku do projektu na podporu kreatívneho čítania: Záložka do knihy spája školy - Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov. Cieľom tohto česko-slovenského projektu je nadviazanie kontaktov medzi školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh. Pani učiteľky vytvorili v triedach príjemnú atmosféru, ktorá dokázala nadchnúť celé kolektívy žiakov pre čítanie kníh, pre diskusiu o prečítaných príbehoch a pre výtvarné stvárnenie prečítaného textu. Aké záložky sme poslali našim novým kamarátom do ZŠ Kulíškovej v Bratislave? Viac vo fotogalérii... Triedne učiteľky I. stupňa

        • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŠKOLSKÝCH KNIŽNÍC
          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŠKOLSKÝCH KNIŽNÍC

          • Školská knižnica Vám dáva priestor na to, aby ste boli výnimoční.

            24. október 2023 je Medzinárodným dňom školských knižníc.

            Pri tejto príležitosti pripravili pani učiteľky I. stupňa pre žiakov kreatívne aktivity, zamerané na prácu s knihou spojenú s čítaním, rozvíjaním čitateľskej gramotnosti a dramatizácie rozprávok. Žiaci prechádzali postupne hádankovom, bájkovom a rozprávkovom v školskej knižnici. Zábavnými formami práce s knihou sa pani učiteľky snažili podporiť pozitívny a trvalý vzťah k školskej knižnici, ku knihe a k samostatnému čítaniu žiakov.

            V školskej knižnici sa žiaci naučili niečo nové, zopakovali čo už dávno vedeli a vstúpili do „priestoru, v ktorom boli výnimoční.“

            Triedne učiteľky I. stupňa

        • ZEMIAKOVÉ KRÁĽOVSTVO
          • ZEMIAKOVÉ KRÁĽOVSTVO

          • Vedeli ste, že v roku 1995 sa stali zemiaky prvou zeleninou pestovanou vo vesmíre, keď vyklíčili na raketopláne Columbia?

            Vo štvrtok 19. 10. boli aj naši druháčikovia prekvapení, čo všetko sa o zemiakoch počas tematického dňa dozvedeli.

            Slovo ZEMIAKY sa prelínalo vo všetkých vyučovacích predmetoch.

            Žiaci 2. ročníka počítali zemiakové slovné úlohy, na hodine slovenského jazyka tvorili vety o zemiakoch, usporadúvali slová podľa abecedy, určovali počet hlások a počet písmen v slovách, čítali zaujímavosti. Na prvouke sa rozprávali o pestovaní a využití tejto plodiny, zošity si vyzdobili zemiakovými lienkami zo zemiakových pečiatok, naučili sa slovo ZEMIAKY vysloviť po anglicky.

            Žiaci 4. ročníka vytvárali postavičky a zvieratká zo zemiakov, pochutili si na zemiakových čipsoch. Spolu si prečítali o tom, ako a odkiaľ sa dostali zemiaky na naše územie a ako ich kedysi dávno  nevyužívali na jedenie ale na ozdobu.

            Bodkou za dňom bol obed, v ktorom samozrejme nechýbali zemiaky. Tešíme sa na ďalší náučno-zábavný deň.

            Mgr. Lenka Sabadková

             

             

          • FAST FASHION - RECYKLOHRY

          • Naši žiaci sa zapojili do výzvy Fast Fashion organizovanou internetovou platformou Recyklohry. Žiaci štvrtých ročníkov na výtvarnej výchove pripravili koláže o zneužívaní detskej práce pri výrobe lacného oblečenia a porovnávali ich ťažký spôsob života s možnosťou našich detí a ich využívaním voľného času zábavným spôsobom a hrou. Žiaci druhého stupňa pod vedením Mgr. Trškovej  vytvárali prezentácie  v Power Pointe, kde rozobrali ako vzniká Fast Fasion a prezentovali svoje poznatky spolužiakom z iných tried. Ďalšia skupina vytvárala pod vedením Mgr. Kračunovej plagáty na výzvu ku zberu starého textilu a možnosti jeho ďalšej recyklácie. Žiaci nám pripravili nádherné diela a veríme, že budú ocenené.

            Mgr. Šubová Ema

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka si dňa 17. 10. 2023 porovnali svoje vedomosti zo slovenčiny v školskom kole Olympiády zo SJL v kategórii C. Spomedzi 32 zúčastnených žiakov sa na prvých priečkach umiestnili:

            1. miesto – Emma Korieneková z 8. A

            2. miesto – Ella Luprichová z 9. A

            3. miesto – Milan Spurný z 9. A

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili. Veríme, že ich táto skúsenosť motivovala k práci na sebe a zdokonaľovaní vlastných vedomostí a zručností. Do okresného kola postupuje víťazka Emma, ktorej blahoželáme a držíme palce!

                                                                                                                                                                    

            Mgr. Mária Lašová

             

        • MAĽOVANÉ TEKVICOVÉ STRAŠIDLÁ
          • MAĽOVANÉ TEKVICOVÉ STRAŠIDLÁ

          • Aj tento školský rok sa v tomto jesennom období na našej základnej škole uskutočnilo popoludnie strávené s rodičmi a deťmi – MAĽOVANÉ TEKVICOVÉ STRAŠIDLÁ. Vo štvrtok 12. 10. 2023 sa vestibul školy zmenil na tvorivé dielne plné zaujímavých a jedinečných nápadov. Deti spoločne so svojimi rodičmi, staršími súrodencami alebo spolužiakmi vytvorili rozličné jesenné výrobky. Okrem farieb  využili aj rôzne prírodné materiály a ich tekvičky sa o chvíľu zmenili na jedinečné maľované strašidlá. Tie nám teraz zdobia vestibul školy. Každoročne toto jesenné podujatie prináša veľa zábavy, inšpirácie a dobrej nálady. Ďakujeme všetkým zúčastneným za účasť a ich kreatívne nápady.

            Viac fotografií si môžete pozrieť vo fotogalérii.

          • IMATRIKULÁCIE PRVÁKOV V ŠKD

          • Milou tradíciou v našom školskom klube sa stalo prijímanie prvákov za členov ŠKD. Slávnostná imatrikulácia sa konala 27. 09. 2023. Imatrikulácie prvákov začali spoločným sľubom, odovzdávaním diplomov, sladkých kvetiniek a korunováciou. Po programe a rozdaní darčekov nasledovala spoločná zábava v podobe diskotéky, súťaží a iných aktivít, ktoré si naši prváci naplno užili.Veľa šťastia, úspechov, úsmevov a krásnych zážitkov v ŠKD, milí prváci!

            Pani vychovávateľky Radka a Lucka.

          • Ema valcuje konkurenciu!

          • Ďalší krásny medzinárodný úspech na  Polish Open 08. 10. 2023.

            V kategórii karate-kumite U12 do 35 kg Ema Caletková opäť zvíťazila!

            Blahoželáme!

        • TRENČIANSKE HODINY - školské kolo
          • TRENČIANSKE HODINY - školské kolo

          • „Trenčianske hodiny smutne bijú,“ ... nie však pre účastníkov školského kola v speve ľudových piesní trenčianskeho regiónu, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok 05. 10. 2023. Súťaže sa zúčastnilo 12 žiakov 1. – 5. ročníka. Mladí interpreti bez hudobného sprievodu spievali pred žiakmi školy i porotou typické trenčianske melódie.

            Vypočuli sme si veľa krásnych ľudových piesní, za ktoré všetkým účastníkom ďakujeme.

            Medzi nádeje našej školy v interpretácii ľudových piesní môže v budúcnosti patriť víťazka školského kola, piatačka Saška Babulíková, ktorá sa prezentovala piesňou „Za Váhom, za Váhom“ a pôjde nás reprezentovať do okresného kola v Trenčíne.

            Blahoželáme a držíme palce!

            Mgr. Katarína Vániková, Mgr. Lenka Sabadková

          • ĎALŠÍ SKVELÝ ÚSPECH

          • Naša žiačka Ema Caletková zaznamenala ďalší úspech. Po 1. a 2. mieste v poľskom Jaworze v kumite dievčat v kategórii  U12 do 35 kg  stála opäť na pódiu. Na súťaži  Croatia Open v Rijeke si vybojovala kráse tretie miesto v kategórii dievčat  narodených v r. 2011 – 2012  do 39 kg.

            Srdečne blahoželáme!!!

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
        • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
        • 36125946
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje