• Divadelné predstavenie Trója

          • Dňa 28. novembra sa žiaci siedmeho ročníka vybrali do Nitry, kde navštívili Staré divadlo Karola Spišáka, aby si pozreli divadelné predstavenie Trója.

            Zvukové a svetelné efekty hromov a bleskov, hlasná hudba a dymové efekty dopĺňali príbeh o Tróji, inšpirovaný (nielen) Homérovou Iliadou. Žiaci si pripomenuli známe príbehy gréckych bájí – o najkrajšej žene na svete Helene, o trójskom drevenom koňovi, o veľkých gréckych hrdinoch Achillovi a Odyseovi, o mocných bohoch a o jednej veľkej láske, ktorá rozpútala najväčšiu vojnu mýtických dôb. V príbehu sa pretínali dve línie dávnych hrdinov, olympských bohov a objaviteľa Tróje, Heinricha Schliemanna a jeho manželky Sofie. Po skončení predstavenia nasledovala krátka prechádzka po pešej zóne k Divadlu Andreja Bagara, nevynechali sme ani nádvorie Nitrianskeho hradu a individuálnu prehliadku Katedrály svätého Emeráma. Veľká pochvala patrí aj žiakom – vďaka ich vzornému správaniu sme všetci prežili príjemný deň.

              

        • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE
          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE

          • V mesiaci október sme vyhlásili zbierku KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE. Zapojili sa nielen deti z ŠKD spolu s rodičmi, ale aj p. učiteľky, zástupkyne, vychovávateľky a p. riaditeľka. Spoločnými silami sa nám podarilo naplniť 28 škatúľ a 3 darčekové tašky, ktoré sme odovzdali do CSS v Nemšovej. Deti sa na túto návštevu usilovne pripravovali. Nacvičovali piesne a vyrábali malé darčeky pre starkých.  Keď prišiel ten deň, starkí nás milo privítali a neskrývali dojatie pri piesni ANJEL od KOLLÁROVCOV. Porozprávali nám zážitky zo svojich životov, odpovedali na zvedavé otázky detí a pripravili pre nás malé  občerstvenie. Pán Holý sa nám za všetkých poďakoval a na záver nám starkí zaspievali hymnu, ktorá ich vždy pozitívne naladí a povzbudí.

            Do zariadenia ČISTÁ DUŠA sa nám podarilo vyzbierať 4 škatule terapeutického materiálu a jednu darčekovú tašku. Deti sa aj na túto návštevu usilovne pripravovali. Nacvičovali pesničky a vyrobili pre klientov a pani ošetrovateľky malé darčeky. Pani riaditeľka nás milo privítala a predstavila celodennú prácu ich klientov.S dobrým pocitom sme sa rozlúčili a poďakovali za darčeky vyrobené pre nás. Fotky z oboch stretnutí  si môžete pozrieť v galérii.

            Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do tejto akcie. Bez Vás by sme to nedokázali.                              

            ĎAKUJEME!!!                                                          

          • BUBNOVAČKA – Aby bolo deti lepšie počuť!

          • Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“, ktorá už po desiatykrát upozornila na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenula potrebu včasnej prevencie v spoločnosti, zaznela i na našej škole 20. novembra 2023. Žiaci 1. stupňa bubnovali rôznymi predmetmi: plastovými fľašami naplnenými strukovinami, bubnami, vareškami, tlieskali, dupali.  Bubnovali nielen v triedach, ale aj na chodbách a v telocvični. Okrem samotného bubnovania absolvovali počas týždňa podporné aktivity k téme prevencie násilia. Napríklad rozhovory, diskusie na témy: čo všetko násilie je a čo nie je, nástrahy online sveta a násilie v digitálnom prostredí,  kde vyhľadať pomoc, ako zabrániť násiliu. Menšie deti pozerali videá zo série KOZMO a jeho dobrodružstvá a svoj postoj vyjadrili kresbou na tému: „Svet bez násilia“.

            V pondelok sme si pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý!

            Triedne učiteľky 1. stupňa

             

          • KURZ KORČUĽOVANIA

          • V dňoch 13. 11. – 16.11.  2023  žiaci 1. A a 1. B triedy absolvovali korčuliarsky kurz na zimnom štadióne v Dubnici nad Váhom.

            Deti si vyskúšali prvý kontakt s ľadom, niektorí sa zdokonalili v korčuľovaní. Poďakovanie patrí trénerom za obetavý a trpezlivý prístup k jednotlivým žiakom. Veríme, že deti budú v tejto pohybovej aktivite pokračovať na verejnom korčuľovaní.

             

          • Návšteva divadelných predstavení - SVETOVÝ SLOVÁK ŠTEFÁNIK a NÁDEJ DUBČEK

          • „Tí, ktorí si nepamätajú minulosť, sú odsúdení na to, aby si ju zopakovali.“

            George Santayana
             

            Počas tejto jesene sme spestrili vyučovanie žiakom 2. stupňa našej školy návštevou divadelných predstavení, v ktorých spoznali životy dvoch významných dejateľov nášho národa, ktorí bojovali za svoje ideály a ovplyvnili tak smerovanie našej krajiny. Prvým bola hra Svetový Slovák Štefánik, ktorú mohli vidieť siedmaci, ôsmaci a deviataci 27. októbra 2023 v priestoroch Posádkového klubu v Trenčíne. Príbeh astronóma, meteorológa, vynálezcu, fotografa, cestovateľa, vojaka, letca, iluzionistu, diplomata – takou inšpiratívnou osobnosťou bol generál Štefánik, ktorého život sme sledovali prostredníctvom výborných hereckých výkonov. Druhou inscenáciou bola hra Nádej Dubček, ktorú si pozreli deviataci 16. novembra 2023, a to opäť v Trenčíne. Divadelnej hre predchádzala prednáška, počas ktorej boli žiakom priblížené historické udalosti spojené so vznikom idey socializmu, životom predstaviteľa „socializmu s ľudskou tvárou“ a pádom socialistického zriadenia.  Žiaci si deň po predstavení užili sviatočné voľno a snáď si spomenuli aj na časť divadelnej hry, ktorá ukazovala, ako 17. november – Deň boja za slobodu a demokraciu prebiehal práve v roku 1989 a prečo je dôležité si tieto udalosti naďalej pripomínať. Obe divadelné predstavenia odohralo Mestské divadlo Trenčín, ktorému ďakujeme za spestrenie vyučovacieho procesu a krásny kultúrny zážitok.

                                                                                                                                                          Mgr. Mária Lašová

        • Ako o život
          • Ako o život

          • ....bojovali naši šiestaci počas turnaja v prehadzovanej, v ktorom si 6. A so 6. B porovnali svoje kondičné schopnosti, postreh, výbušnosť i priestorovú orientáciu.
            Obe triedy najskôr vytvorili tri družstvá, ktoré hrali medzi sebou a vytvorili poradie, v ktorom potom hrali z každej triedy tímy o umiestnenie. V telocvični to pri medzitriednych súbojoch vrelo. Atmosféru dopĺňali žiaci, ktorí povzbudzovali svojich spolužiakov aj s vlastnoručne vyrobenými transparentmi. Víťazom gratulujeme a ďakujeme všetkým za úžasné športové dopoludnie!
             

            Výsledky turnaja:
            1. miesto: Laura tím zo 6. A
            2. miesto: Tobiáš tím zo 6. B
            3. miesto: Dávid tím zo 6. A
            4. miesto: Marcus tím zo 6. B
            5. miesto: Martin tím zo 6. A
            6. miesto: Samuel tím zo 6. B

        • 1. miesto vo futbale mladších žiakov
          • 1. miesto vo futbale mladších žiakov

          • Naši žiaci 5. a 6. ročníka sa zúčastnili futbalovej súťaže Školský pohár SFZ. Do súťaže sa prihlásilo 24 škôl z nášho okresu, ktoré boli rozdelené do 6 skupín po 4 družstvá. O konkurencieschopnosti a atraktivite turnaja naznačuje už len samotný počet zúčastnených škôl. Základné kolá v skupinách sa postupne odohrali počas októbra. Aj naša škola dňa 10. 10. 2023 odohrala základnú skupinu, v ktorej sme bojovali o postup do okresného kola so žiakmi ZŠ Na Dolinách, Trenčín, ZŠ Dolná Súča a ZŠ Drietoma. Do ďalšej fázy súťaže mohol postúpiť len jeden tím. Naši chlapci nenechali nič na náhodu, vo všetkých zápasoch bodovali a mohli sa tak radovať z postupu.

            okresnom finále dňa 8. 11. 2023 sa stretlo šesť najlepších družstiev zo základných skupín. Po vylosovaní A skupinu tvorili družstvá: ZŠ Melčice – Lieskové, ZŠ Svinná a ZŠ Veľkomoravská, Trenčín. V B skupine sme sa stretli so žiakmi ZŠ Trenčianske Teplice a ZŠ Hodžova, Trenčín. Po vyrovnaných zápasoch chlapci vybojovali 1. miesto v A skupine, čo nám  zaručilo boj o prvú priečku proti víťazovi B skupiny – ZŠ Veľkomoravská, Trenčín. Po napínavom finálovom súboji musel rozhodnúť až penaltový rozstrel, v ktorom sme boli úspešnejší. Naši chlapci sa po vynikajúco predvedených výkonoch umiestnili na 1. mieste a zaslúžene si odniesli pohár.

            Chlapcom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy: Martin Holúbek, Dávid Kvačkaj, Šimon Mikula, Dominik Pagáč, Leonard Panák, Mathyas Sabadka, Maxim Novotný, Milan Hošták, Tobias Lubina.

            Mgr. Zuzana Škorvánková

             

        • SIMULÁCIA BIATLONU
          • SIMULÁCIA BIATLONU

          • Vo štvrtok 26. 10. 2023 sa všetci naši žiaci 5. – 9. ročníka na chvíľu cítili ako biatlonisti, aj keď neboli ošľahaní vetrom a snehom... V spolupráci s ŠK BIATHLON MANIA sme pre nich zorganizovali zaujímavú aktivitu, ktorá vyvrcholila biatlonovou súťažou. Všetky triedy prešli najskôr skúšobnou strelnicou, na ktorej  si natrénovali streľbu na terč z laserových pušiek. Takáto streľba je bezpečná a zároveň zábavná. Deti sa podvedome učia disciplíne, trpezlivosti a sústredenosti. Potom k streľbe pridali aj simuláciu behu na lyžiach korčuliarskym štýlom na slideboardoch a súťaž sa mohla začať. Žiaci súťažili s obrovským nasadením za vytrvalého povzbudzovania svojich spolužiakov a pani učiteliek. Najlepší chlapec a dievča z každej triedy si odniesli peknú spomienku vo forme diplomu.

        • Mimoriadne RF pre rodičov a žiakov 8. a 9. ročníka
          • Mimoriadne RF pre rodičov a žiakov 8. a 9. ročníka

          • Každoročne sa žiaci spolu s rodičmi rozhodujú, ktorú školu si vyberú na svoje ďalšie štúdium. Výber to nie je vždy jednoduchý. Rozhodnúť sa spomedzi širokej ponuky stredných škôl môže byť pre mnohých žiakov ťažkým orieškom.

            Základná škola, Janka Palu 2 v Nemšovej srdečne pozýva rodičov a žiakov 8. a 9. ročníkov na mimoriadne RF, ktoré sa bude konať dňa 14. 11. 2023 (utorok) 15.30 hod. v priestoroch školskej jedálne.

            Pozývame srdečne všetkých, ktorí chcú byť informovaní o možnostiach a podmienkach štúdia na SŠ. Informácie poskytnú zástupcovia niektorých stredných škôl, ktorí prijali naše pozvanie. Tešíme sa na Vašu účasť a spoluprácu.

                                                                                             

             Vedenie ZŠ

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
        • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
        • 36125946
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje