• Deň Zeme v ŠKD
          • Deň Zeme v ŠKD

          • Aj deti z ŠKD sa zapojili počas sviatku Dňa Zeme do akcie a vyzbierali veľa odpadkov v okolí našej školy. Patrí im naozaj veľké poďakovanie, pretože vyzbierali neskutočné množstvo odpadkov. Dôležité však je to, že deti v ŠKD sa starajú o prírodu nielen na Deň Zeme, ale  získavajú kladný vzťah k prírode  počas celého školského roka. Okrem zbierania odpadkov sa deti realizovali aj v rôznych ekohrách na školskom dvore - zamerali sa konkrétne na vlastnú filtráciu vody.

        • 22. apríl Deň Zeme
          • 22. apríl Deň Zeme

          • Pri príležitosti sviatku Dňa Zeme si žiaci prvého stupňa pripomenuli dôležitú skutočnosť, ktorou je zdravie našej planéty a zároveň nás všetkých. Prostredníctvom prezentácií, hier, kvízov, problémových úloh si uvedomili nevyhnutnosť mať čistú pitnú vodu, čistý vzduch, čisté oceány, zdravé pralesy, zdravé jedlo a hlavne potrebu chrániť prostredie okolo seba. Žiaci písali odkazy a blahoželania Zemi na vlastnoručne obkreslenú ruku, zbierali odpad, pozerali film o recyklácii, učili sa pesničku ako žiť bez plastov a tancovali. Na záver maľovali na kamene prírodné motívy, pracovali s rôznymi prírodninami. Veríme, že naša snaha prispieť ku krajšiemu prostrediu, v ktorom žijeme, nezostane žiakom ľahostajná a stanú sa z nich uvedomelí a múdri ľudia.

            Viac fotografií si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Mladí prírodovedci

          • Po dlhom čase pandemických obmedzení sme mali dnes prvé stretnutie s novou skupinou našich Mladých prírodovedcov (prvákov a druhákov).

            Na naše veľké prekvapenie sa do krúžku pre spoznávanie prírody prihlásilo 16 detí. Takú veľkú skupinu sme za celú históriu realizácie tohto krúžku ešte nemali.

            Po úvodnej informácii zameranej na dlhodobé ciele krúžku a pravidlá bezpečnej práce v chemickom laboratóriu sme sa s chuťou pustili do poznávania prírody.  Zamerali sme sa na záklané motorické zručnosti - manipulácia s pohárom vody, odmeriavanie objemu vody, ukázali sme si niektoré látky vo vode nerozpustné (kameň, drevo, alobal) a látky vo vode rozpustné (kocka cukru).

            V druhej časti, po krátkej prestávke, sme pripravili nasýtený roztok kuchynskej soli a ten sme následne preliali do Petriho misky a odložili na kryštalizáciu.

            Na nasledujúcom stretnutí budeme, okrem iného, lupou pozorovať vzniknuté kryštáliky kuchynskej soli.

          • Veľkonočné prázdniny

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že veľkonočné prázdniny trvajú od štvrtka 14. apríla do utorka 19. apríla 2022. Vyučovanie pokračuje v stredu 20. apríla 2022.

            Krásne prežitie veľkonočných sviatkov Vám praje kolektív zamestnancov ZŠ, Janka Palu 2 v Nemšovej.

          • Farmárska revue v našej škole!

          • V pondelok 11. apríla 2022 natáčali jednu epizódu magazínu Farmárska revue priamo v areáli našej školy. Ing. Ľudovít Vašš nahradil vo vysielaní uznávaného dlhoročného poradcu p. profesora Ivana Hričovského.

            Ekológ,  pomológ, odborník na ovocinárstvo, náš bývalý žiak Ing. Ľudovít Vašš prijal naše pozvanie a pred kamerami odovzdával bohaté skúsenosti a poznatky. Pomológii, vednému odboru skúmajúcemu ovocné druhy a ich odrody, sa začal venovať počas štúdia na vysokej škole.

            Našich žiakov p. Vašš upozorňoval na chyby, ktoré z nevedomosti robíme pri starostlivosti o ovocné stromy a ukazoval aj správne ošetrovanie ovocných stromov, ktoré máme vysadené v areáli školy. Niekoľko žiakov pred kamerou, ale aj veľa žiakov, ktorých nesnímala kamera, so záujmom sledovali prácu televízneho štábu RTVS.

            Je zaujímavé, že zostrih približne hodinového natáčania o jarnom strihaní ovocných stromov trvá vo vysielaní len niekoľko minút.

            Celému štábu a hlavne Ing. Ľudovítovi Vaššovi ďakujeme za návštevu a želáme naďalej veľkú sledovanosť magazínu a veľa spokojných divákov.

             

        • Okresné kolo Pytagoriády
          • Okresné kolo Pytagoriády

          • V dňoch 29. 3. a 30. 3. 2022 sa 23 žiakov našej základnej školy zúčastnilo okresného kola Pytagoriády. Ich úlohou bolo vypočítať 15 zaujímavých úloh a do celkového hodnotenia sa im mohli započítať aj body za rýchle riešenie. Veľmi nás teší, že až 16 žiakov získalo titul úspešného riešiteľa a jeden žiak zo 6. B a 7. B triedy sa dokonca umiestnili na prvom mieste v celkovom hodnotení v rámci okresu. Všetkým zúčastneným ďakujem za svedomitú prípravu na súťaž a blahoželám k dosiahnutým výsledkom.

            Mgr. Monika Mojtová

        • OKRESNÉ KOLO VO FLORBALE
          • OKRESNÉ KOLO VO FLORBALE

          • Dňa 7. 4. 2022 sa v Soblahove konalo okresné kolo vo florbale starších žiačok. Našu školu reprezentovalo 12 dievčat z II. stupňa a 3 žiačky z I. stupňa.

            Stretli sa tam školy: ZŠ Soblahov, ZŠ Tr. Teplá, ZŠ Bezručova a ZŠ Horná Súča. Tieto školy hrali medzi sebou od rána.

            Naše dievčatá boli nasadené priamo do finále. Za to ďakujeme našim bývalým žiačkam, ale aj niektorým dievčatám, ktoré boli v minulosti majsterkami Slovenska.

            Dievčatá prišli, vyhrali nad Tr. Teplou 5 : 0 a odišli s úsmevom na tvári.

            Ďakujeme pánovi trénerovi Tydlačkovi za prípravu dievčat a tešíme sa na regionálne kolo.

            Držte nám palce.

        • ČÍTAME SI PRE RADOSŤ
          • ČÍTAME SI PRE RADOSŤ

          • Už roky sa mesiac marec spája nielen s príchodom jari, ale aj s knihami.
            Tie od nepamäti patria medzi neodmysliteľných spoločníkov všetkých generácií. Čítanie a hlavne spoločné hlasné čítanie má pre deti veľký význam. Nie je len o vzdelávaní a návykoch. Je to hlavne o prežívaní spoločných zážitkov, zdieľaní príjemných chvíľ a cez príbehy v knihách aj o prežívaní emócií. Naozaj stačí 20 minút hlasného čítania denne, počas ktorých rodič aj dieťa zažijú príjemné a nezabudnuteľné chvíle. Je to ten pocit, ktorý nám nemôže poskytnúť ani televízia, ani kontakty cez sociálne siete, či počítačové hry. Čítanie veľkých malým je o budovaní vzájomnej dôvery, o pocite istoty, ochrany, je o pravom zázemí, ktoré každý malý, ale aj veľký človek veľmi potrebuje.

            My sme sa rozhodli osloviť rodičov a deti prostredníctvom aktivity Čítame si pre radosť. Cieľom bolo vybrať si ľubovoľnú knihu, čítať si z nej spoločne nahlas každý deň v priebehu jedného týždňa a vyplniť letáčik, ktorý deti dostali.

            Odmenou pre deti, ktoré sa zapojili bol diplom a sladkosť. Veríme, že aj dobrý pocit a príjemne strávený čas so svojimi blízkymi.

            Veľká vďaka, samozrejme, patrí rodičom a starým rodičom, ktorí sa zapojili a podporili tak svoje deti.

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
        • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
        • 36125946
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje