• CHEMICKÁ EXKURZIA

          • Vo štvrtok 23. júna sme sa so siedmakmi vybrali na exkurziu do čističky odpadových vôd v Ľuborči. Dozvedeli sme sa, akým spôsobom čistia vodu prístroje a zariadenia v areáli čističky. Mohli sme sa pozrieť aj do priestorov, kde sa zhromažďuje odpad a kal, ktorý sa zachytáva z vody. Spoznali sme celý postup, v ktorom sa splašková voda dokáže premeniť na čistejšiu a pre živé organizmy vhodnejšiu vodu, ktorá potom prúdi do neďalekého Váhu. Pracovníkovi čističky ďakujeme za sprevádzanie po areáli a podrobné vysvetlenie procesu čistenia. Budeme si pamätať aj to, že do WC nesplachujeme vlhčené obrúsky ani zvyšky jedál.

          • KONCOROČNÝ VÝLET ŠIESTAKOV

          • Deň detí oslávila 6. A a 6. B trieda školským výletom v Terchovej a na Orave. Našou prvou zastávkou bola Terchová. Vydali sme sa na vrch Oblaz, ktorého cestu nám spríjemňoval náučný chodník zameraný na faunu a flóru Národného parku Malá Fatra. Na konci náučného chodníka nás čakala tridsaťmetrová rozhľadňa Terchovské srdce, ktorá nám ponúkla výhľad na obec Terchová a okolité vrchy Malej Fatry. Náš výlet na rozhľadni ale zďaleka nekončil. Po zostupe z rozhľadne sme sa občerstvili v neďalekom bufete, kde sme si zakúpili rôzne suveníry a vybrali sme sa na parkovisko pod sochou Jánošíka, kde nás čakal náš autobus, ktorý nás odviezol do Oravského Podzámku. Oravský hrad je jednou z najväčších atrakcií severného Slovenska. Ponúkol nám niekoľko zaujímavých expozícií, ktoré nás preniesli do histórie našich predkov a rovako nám priblížili hradné staviteľstvo na našom území. Po viac ako hodinovej prehliadke hradu sme sa presunuli na námestie pod hradom, kde sme si zakúpili suveníry, občerstvili sa a mohli sme sa plní zážitkov a nových poznatkov vydať na cestu domov.

          • KONCOROČNÝ VÝLET SIEDMAKOV

          • Bol síce posledným v tomto školskom roku, ale rozhodne stál za to čakanie. Dňa 16. 6. 2022 si žiaci 7. A a 7. B obuli turistické topánky a vydali sa do Terchovej, kde absolvovali turistický okruh v Jánošíkových dierach, videli pohyblivý drevený betlehem v Kostole sv. Cyrila a Metoda, navštívili miestne múzeum s Expozíciou Jánošík a Terchová a nakoniec si to vyšliapali k rozhľadni Terchovské srdce.

            Z reakcií žiakov:

            Výlet bol super. Nečakal som, že si to tak užijem. Na tej prechádzke v Dierach bola pekná príroda. Dokonca som ani nemal čas sa nudiť. Atmosféra bola fajn, pani učiteľky k nám boli milé. Tempo sme mali zvládnuteľné, ale zas nie pomalé. Veľmi sa mi páčilo na rozhľadni, pretože mám rád výšky. Štvalo ma, že tam bolo všetko drahé, ale to sa dalo čakať.“ (Peťo T.)

            Taký výlet som ešte nezažila, páčili sa mi tie minivodopády a z rozhľadne bol krásny výhľad.“ (Viki B.)

            Túra v Jánošíkových dierach aj cesta na rozhľadňu sa mi páčila. Bol som tam prvýkrát. V múzeu sme pozerali aj video o Jánošíkovi. Cestou domov sme si rozprávali vtipy.“ (Sebko)

            Výlet sa mi páčil a išla by som znova.“ (Elka)

            Najviac sa mi páčilo, keď sme išli na rozhľadňu, lebo tam bol najlepší výhľad. Nepáčili sa mi tie ceny v stánku.“ (Peťo K.)

            Výlet bol úžasný. Všetci sme sa odreagovali a viac sme sa všetci rozprávali.“ (Melánka)

            Páčilo sa mi všetko, hlavne tie Jánošíkove diery. Aj by som si ten výlet ešte zopakoval. Príroda tam bola úchvatná.“ (Jurko)

            Výlet sa mi veľmi páčil. Krásna príroda, turistika, kostol aj múzeum. Parádny filmík o živote Juraja Jánošíka. Oddych pod Malým Rozsutcom bol vynikajúci. Výstup na rozhľadňu bol chvíľkami trošku náročný, ale ten výhľad za to určite stál. Z veže bolo vidieť celú Terchovú, všetky vrchy za ňou aj veľkú sochu Jánošíka.“ (Branko)


             

            ...a tip na leto? 26 z 26 zúčastnených siedmakov odporúča každému výlet do Terchovej!

          • DEŇ DETÍ V ŠKD

          • Prvý júnový deň si každoročne pripomíname Deň detí. V rámci ŠKD sme si spoločne vychutnali zmrzlinu a spríjemnili si popoludnie bublifukovou parádou. Príjemne sme strávili dve pekné popoludnia a takto pripomenuli deťom tento sviatok. Fotky z tejto akcie si môžete pozrieť v galérií.

          • Činnosť turistického krúžku v školskom roku 2021/2022

          • V tomto školskom roku začal svoju činnosť turistický krúžok. Turistické vychádzky a výlety do okolia Nemšovej organizovali pani učiteľky s cieľom spoznávať najbližšie lokality v Bielych Karpatoch. Celkom sa uskutočnilo 5 turistických vychádzok.

            Prihlásení žiaci v počte 20 boli od tretieho po ôsmy ročník. Medzi najmladších a najzdatnejších patril Eliáško Puček z 3.C. Niektorí chodili menej pravidelne, ale tešili sa všetci, hlavne na výlety spojené s opekaním v prírode.

            Dĺžka vychádzok bola prispôsobená veku a kondícii detí, samozrejme aj počasiu.

             

            Všetkým turistom ďakujeme za vzorné správanie a veríme, že radosť z pohybu Vás bude sprevádzať počas voľných prázdninových dní.

             

            P. uč. Ing. J. Sabadková, Mgr. I. Škundová, Mgr. Ľ. Blažejová

          • Koncoročný výlet piatakov

          • Dňa 08.06. 2022 sa žiaci 5. A a 5. B triedy zúčastnili dlho očakávaného koncoročného výletu. Ani upršané počasie nám nedokázalo pokaziť náladu a piataci plní očakávania nasadli do autobusu, ktorý nabral smer Bratislava. Po viac ako hodinovej ceste sa počasie umúdrilo, a tak sme sa mohli vybrať na nábrežie Dunaja. Po prvých selfíčkach a naplnení prázdnych žalúdkov sme sa vybrali do SND, kde už bolo pre nás pripravené divadelné predstavenie Nebojsa. Známy slovenský spisovateľ Ľubomír Feldek vytvoril skvelú rozprávku, v ktorej sme sa stretli s motívmi z viacerých známych rozprávok. Pod zasneženými končiarmi Tatier sme sa stretli s Cisárom a jeho novými šatami, so škaredým káčatkom, s princeznou na hrášku, so zákernou a prefíkanou Strigou macochou, ktorá rôznymi výmyslami trápila svoju nevlastnú dcéru Marušku. Odvážny a smelý bol Nebojsa, ale aj Maruška, ktorá sa nebála v januári ísť na jahody či po fialky. Samozrejme v príbehu nechýbali dvanásti mesiačikovia. A ako to už v rozprávke býva, všetko sa skončilo šťastne. Po zaujímavom predstavení ešte nasledovala krátka prestávka na ochutnanie bratislavskej zmrzliny, potom prechádzka po nádvorí a v záhradách Bratislavského hradu, nákup suvenírov a unavení, ale spokojní sme sa mohli vybrať na cestu domov.

          • KONCOROČNÝ VÝLET TRETIAKOV

          • Dňa 3. júna 2022 sa tretiaci zúčastnili školského výletu.Prezreli si krásy jaskyne DRINY – jedinej sprístupnenej jaskyne na západnom Slovensku. Teplota 8°C, podzemie, zaujímavé príbehy, ale i netopiere vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru. Žiaci mohli obdivovať bohatú kvapľovú výzdobu, jazierka i útvary pripomínajúce známe živočíchy.Druhou zastávkou výletu bol hrad ČERVENÝ KAMEŇ. Žiaci netrpezlivo čakali na možnosť vstúpiť do priestorov, dýchajúcich históriou. Z výkladov sprievodcov sa dozvedeli povesť o vzniku hradu a jeho názve, o tom, ako páni žili, panovali, ako trávili voľné chvíle a ako bojovali. V záhrade pod hradom si žiaci mali možnosť zakúpiť suvenír, ktorý im bude pripomínať tento výnimočný deň.

          • ŠKOLSKÉ MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA VO FLORBALE

          • V dňoch 06. 06. - 07. 06. 2022 sa naše florbalové dievčatá zúčastnili Majstrovstiev Slovenska vo florbale, ktoré sa konali v športovom centre M-šport v Trenčíne.

            Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev dievčat a 8 družstiev chlapcov z celého Slovenska. Naše dievčatá vybojovali 6. miesto.

            Gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.                                    

             

          • EXKURZIA V KRÁLIKOVOM MLYNE

          • V druhej polovici mája absolvovali žiaci 6. ročníka v rámci predmetu OBN exkurziu v Králikovom mlyne v Nemšovej. Mlyn sa nám veľmi páčil. Mnohí boli v mlyne prvýkrát v živote. Zaujalo nás, ako nám pani Králiková rozprávala o procese výroby múky v mlyne. Dozvedeli sme sa, ako sa obilie do mlyna doviezlo, vyrobila sa z neho múka a odviezlo z mlyna ku gazdovi. Bol to veľmi zložitý proces, ale potrebný pre život.                 Návštevu tejto technickej pamiatky v našom meste všetkým vrelo odporúčame.

          • Deň voľna pre žiakov 5. – 9. ročníka

          • Dňa 15. 06. 2022 (streda) budú mať žiaci 5. – 9. ročníka deň voľna z prevádzkových dôvodov.

            Žiaci 1. – 4. ročníka sa budú učiť podľa rozvrhu. ŠKD bude fungovať v nezmenenom režime.

            Nakoľko školská jedáleň taktiež nebude v prevádzke, deti v ŠKD dostanú suchý balíček.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy

          • Bodkou za 2. triedou bol koncoročný výlet do TRENČÍNA

          • Hoci v tomto meste už každý z nás bol, rozhodli sme sa spoznať ho detailnejšie.

            Prechádzkou Mierovým námestím sme sa dozvedeli zopár zaujímavostí o histórii mesta. O mestskej veži, o radnici, o hrade. Pozreli sme si Morový stĺp ako pamiatku na mor. Na pár minút sme si oddýchli pri Fontáne Marca Aurélia a občerstvili sa zmrzlinou. Napokon sme sa posilnení a natešení vybrali do kina, kde na nás čakala pekná rozprávočka - Encanto: Čarovný svet. Cestou sme sa ešte pristavili pod hradom, kde sme si pozreli Rímsky nápis, ktorý je vytesaný do hradného brala.

            Tento deň bol pre deti odmenou za ich usilovnosť počas celého školského roka.

            Žiaci a pani učiteľky 2.A, 2.B a 2.C triedy

          • DEJEPISNO - VÝTVARNÁ EXKURZIA

          • Dňa 24. 05. 2022 sa žiaci 6. B, 7. A a 7. B zúčastnili dejepisno – výtvarnej exkurzie v Trenčíne. Obzreli si interiér a exteriér Trenčianskeho hradu, Karner sv. Michala. Navštívili aj Katov dom, kde sa dozvedeli o živote kata a o podmienkach života v minulosti. Ďalej im pedagogický dozor zabezpečil návštevu galérie M. A. Bazovského aj s výkladom k výstave. Ako bonus si na záver niečo pekné namaľovali. Táto činnosť sa žiakom obzvlášť páčila :). Posledné minúty sme využili na návštevu Múzea pod hradom a nemohla chýbať sladká studená odmena – zmrzlina. Program bol bohatý a náročný ale všetko sme zvládli na 1.

          • Muzikálové predstavenie Cyrano z predmestia a návšteva hradu Devín

          • Po dlhej dobe sme mali dňa 26. 05. 2022 možnosť zažiť atmosféru autentického divadla a zúčastniť sa muzikálového predstavenia Cyrano z predmestia na Novej scéne v Bratislave. Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka tak mali príležitosť pozrieť si príbeh o rôznych podobách lásky, kamarátstve, úspechoch a pádoch doplnený úžasnými speváckymi a tanečnými výkonmi hercov, výnimočnými choreografiami a skvelou živou kapelou.

            Po predstavení sme využili krásne slnečné počasie na prechádzku po majestátnom Devíne, kde mali žiaci možnosť naživo si pozrieť to, o čom sa teoreticky učili na hodinách dejepisu, geografie i literatúry. Od pocitu príjemne stráveného dňa nás neodradilo ani mierne poblúdenie, ani pofukujúci vietor na hradbách hradu. Veľké poďakovanie za vydarený výlet patrí žiakom aj za ich vhodné a slušné správanie sa a za vytvorenie skutočne pohodovej atmosféry počas celého dňa.

          • Regionálne kolo vo florbale

          • Naše florbalistky v pondelok 30. 05. 2022 vyhrali regionálne kolo a postupujú na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budu konať v športovom centre M - sport na Ostrove v Trenčíne 6. 6. a 7. 6. 2022.

            Príďte nás povzbudiť!!

          • Prerušená dodávka elektrickej energie dňa 07. 06. 2022

          • Z dôvodu prerušenej dodávky elektrickej energie dňa 07. 06. 2022 neuvaria pani kuchárky v  školskej
            jedálni obed. Žiaci sú z obedov odhlásení.
            Deťom, ktoré navštevujú školský klub detí, pripravia pani kuchárky suchý obed.


            Ďakujeme

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
        • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
        • 36125946
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje