• DENNÝ LETNÝ TÁBOR

          • Prvý prázdninový týždeň sme deťom spríjemnili Denným letným táborom, ktorý sa už stáva tradíciou na našej škole. Každé ráno sme začínali táborovou hymnou SUPER DETI. V prvý deň sa z našich detí stali indiáni - MALÍ ŠIKOVNÍCI, PARÍŽANIA, OHNIVÍ DRACI, SUPER DRUHÁCI A BYSTRÉ ORLY. Tieto tímy sa snažili hľadať poklad, ktorý bol ukrytý na vopred určenom mieste. Malí indiáni súťažili v rýchlostných a vedomostných aktivitách, ktoré si pre nich pripravili pani vychovávateľky. Zbierali kamienky pre svoj tím. Víťazní bojovníci mali prednostné právo hľadať poklad. S najväčším počtom kamienkov skončili SUPER DRUHÁCI A BYSTRÉ ORLY. Jeden BYSTRÝ OROL nám našiel poklad pre všetky deti v podobe tašiek a fixiek na textil, ktoré si v triede pomaľovali a odniesli ako pamiatku. Každý deň ich čakalo malé občerstvenie v podobe melónov, jabĺk, broskýň....

            Turistikou na pútnické miesto Butkov  v neďalekých Ladcoch sme deťom spríjemnili druhý deň nášho tábora. Deti si z tohto miesta odniesli okrem nezabudnuteľného výhľadu aj malé suveníry. Po príchode do triedy si vypletali indiánske náramky.

            Tretí deň -  výlet do Bojníc. Cestu sme zvládli bez komplikácií. Hneď pri príchode do Bojníc nás čakal krásny pohľad na zámok. Deti plnili pracovné listy, ktoré sa týkali zvieratiek v ZOO. Každý tím musel vyhľadávať rôzne informácie, ktoré si na záver úloh skontrolovali. Pracovali pekne v skupinách a boli si vzájomne nápomocní pri ich plnení.

             Posledný deň nášho tábora patril návšteve dubnického kina LASTOVIČKA. Pozreli sme si rozprávku KRÚDOVCI – NOVÝ VEK. Po rozprávke sme navštívili neďaleký park s preliezačkami. Deti dostali diplomy a malé odmeny. Spoločne sme sa schladili zmrzlinou. Plní zážitkov sme sa rozlúčili a popriali si krásne prázdniny. 

          • JÚNOVÉ AKTIVITY V ŠKD

          • Keďže júnové dni sme mali veľmi horúce, snažili sme sa ich deťom spríjemniť rôznymi aktivitami. Vybláznili sme sa s vodnými balónmi a pištoľami, zrelaxovali piknikom pri Vlári. Ako správni športovci si zmerali sily v našej letnej olympiáde. Kopali do prázdnej brány, hádzali loptu do basketbalového koša, skákali do diaľky z miesta, hádzali kruhmi a šiškami do určenej nádoby a prefukovali vajíčka v pohároch plných vody. Všetci zúčastnení športovci dostali sladkú odmenu a tí najšikovnejší aj malé vecné odmeny a medaily. Posledné popoludnie sme s deťmi strávili posedením pri kofole. Porozprávali sme sa o plánoch na leto a odovzdali deťom „vysvedčenie“ z ŠKD.

          • ACTIVE ENGLISH WEEK

          • V dňoch 25. - 29. apríla 2022 sa uskutočnil v našej škole už po piaty krát  tzv. Aktívny anglický týždeň po dvojročnej „ pandemickej „ prestávke.

            Deti sa veľmi tešili na anglicky hovoriacich lektorov. Mnohí už mali skúsenosti z predchádzajúcich rokov akým spôsobom prebieha táto netradičná výučba angličtiny.

            Celkom sa v tomto školskom roku prihlásilo 90 žiakov, zúčastnilo sa ich 88.

            Lektori David Schofield, Steve Schultz, Osha Johnson a Michael Gibson pochádzali z USA a Anglicka. Pre piatakov bol prvý deň sklamaním, pretože jeden z lektorov bol pozitívne testovaný na covid, a nemohol nastúpiť v pondelok. V utorok sklamanie vystriedalo nadšenie, pretože prišiel náhradník a Aktívneho týždňa sa mohli zúčastniť aj piataci.

             

            Po skončení sa v dotazníku naši žiaci mohli vyjadriť ako sa im páčil Aktívny týždeň...väčšina hodnotila veľmi pozitívne prácu lektorov...najviac sa páčil Steve, David...najmenej Osha a Michael.

            Všetci sa chceli dobre baviť, počuť skutočnú angličtinu, niektorí sa chceli uliať zo školských povinností a mať týždeň pokoj od školy…

            Páčilo sa všetkým našim žiakom. Už teraz sa tešia na budúci školský rok a dúfajú, že naša škola im umožní takúto formu vyučovania.

             

            Ing. J. Sabadková, vyučujúca ANJ

          • 28. jún - lesná pedagogika v Antonstále

          • Krátko pred koncom školského roka strávili tretiaci zaujímavé dopoludnie v areáli poľovníckeho kaštieľa v Antonstálskej doline. V krásnom lesnom prostredí sa veľa dozvedeli o stromoch, o živočíchoch, oboznámili sa s prácou lesníkov, ktorí sa o lesy starajú. Lesní pedagógovia pripravili pre deti stanovištia s rôznym zameraním. Každý mal možnosť zastrieľať si z luku, vlastnoručne odpíliť a vyzdobiť drevenú medailu či vyfarbiť drevené zvieratko podľa svojho výberu. Odvahu deti prejavili, keď museli prejsť cestu medzi stromami so zaviazanými očami. Pobavili sa pri čuchovej poznávačke a poznávačke semien rôznych drevín. Bol to naozaj super deň a deti si odniesli veľa pekných zážitkov.

          • ENGLISH STAR

          • Medzinárodná súťaž žiakov v testovaní znalostí z angličtiny prebiehala 5. mája 2022.

            Z našej školy sa prihlásilo 59 žiakov.

            Keďže súťaž musela podľa pravidiel prebiehať počas jednej vyučovacej hodiny, v našej škole sa uskutočnila cez 3. vyučovaciu hodinu. Na testovaní našich žiakov sa teda zúčastnili viacerí vyučujúci. V daný deň veľa z prihlásených detí chýbalo, boli choré, takže ich ochotne nahradili spolužiaci. Registračný poplatok 5 eur si platili sami žiaci. Nebolo jednoduché všetko skoordinovať, aby súťaž prebiehala pre všetky ročníky v jednu vyučovaciu hodinu.

            Nakoniec súťažilo celkom 58 detí od 3. po 9. ročník. Každý ročník bol vyhodnotený v rámci Slovenska zvlášť. Deti, ktoré získali 100 % ,boli zaradené do zlosovania v rámci ročníka o hlavnú cenu, mobilný telefón. Z našej školy mali iba 2 žiaci 100 %.

            Všetci, ktorí sa zapojili do testovania, dostali od organizátora súťaže malý darček (pero s logom English Star) a diplom. Žiaci s minimálne 80 % a viac % mali diplom so zlatou medailou. Žiaci, ktorí získali 100 % , dostali ešte ponožky od firmy Fusakle.

            Všetci vyučujúci ANJ odmenili deti hneď po testovaní jednotkami.

            Škola bola zaradená do žrebovania o tlačiareň Epson. Žiaľ, nezískali sme ju pre školu.

            Všetkým, ktorí sa na testovaní podieľali patrí poďakovanie.

            Ing. J. Sabadková, vyučujúca angličtiny

          • Dopisovanie s rovesníkmi z Mikronézie

          • V tomto školskom roku sme hneď na začiatku rozbehli klasickú výmenu listov s deťmi z republiky Palau. Počas pandémie bola táto činnosť dočasne prerušená. Nefungovala letecká pošta, boli problémy s odoslaním listov a balíčkov...Naši piataci, a niektorí šiestaci sa tešili, že môžu písať v angličtine niekomu neznámemu. Listy, ktoré v priebehu školského roka prišli do našej školy, priniesli obrovskú radosť. V niektorých nechýbala fotografia nového kamaráta alebo malý darček.

            Do dopisovania – výmeny listov sa zapojilo celkom 63 žiakov našej školy. Píšu si s deťmi zo základných škôl – Meyuns Elementary school a SDA Elementary school.

            Pani učiteľkám, ktoré pomáhajú deťom na oboch stranách sveta patrí veľké poďakovanie. Poďakovanie patrí aj deťom, ktoré sú ochotné zdieľať svoje zážitky zo školy aj mimo nej s kamarátmi, ktorí žijú tisíce kilometrov ďaleko v súostroví Palau v Tichom oceáne.

            Tešíme sa na pokračovanie v budúcom školskom roku.

            Ing. J. Sabadková, vyuč. ANJ

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
        • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
        • 36125946
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje