• DEŇ JABLKA V ŠKD
          • DEŇ JABLKA V ŠKD

          • V jedno jesenné popoludnie sme si netradične pripomenuli DEŇ JABLKA. Vyhodnotili sme si  súťaž o najkrajšie jablko a ochutnávali rôzne odrody. Deti si nastrúhali jablká so škoricou, ktoré si priniesli z domu a spoločne upiekli štrúdľu. Krásnymi nakreslenými jabĺčkami sme si vyzdobili nástenku v ŠKD.

            Foto si môžete pozrieť v galérii.

          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK

          • Mesiac október sa nesie v znamení úcty k starším. Preto sme v školskom klube nezaháľali a vyhlásili akciu KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE...Zapojili sa deti nielen z ŠKD ale aj piataci od p. uč. L. Kračunovej a učiteľský kolektív. Zbierka trvala približne dva týždne, za ktoré sa vyzbieralo 30 krabíc od topánok rôznych drobností a dve veľké krabice potravín. Deti predniesli báseň, zaspievali pieseň a rozdali darčeky, ktoré vyrábali v ŠKD pod vedením p. vych. Pavlusovej, Hlúškovej, Škultétyovej a Hôrkovej. Na oplátku dostali záložky, malé pohostenie a vypočuli sme si básne a piesne, z ktorých sme boli milo dojatí. S dobrým pocitom sme sa všetkým poďakovali a rozlúčili.
            Veľké ďakujem patrí všetkým zapojeným a hlavne pani vychovávateľkám, ktoré celú akciu zorganizovali.
            Kolektív ŠKD

        • „TEKVICOVÝ SVETLONOS“
          • „TEKVICOVÝ SVETLONOS“

          • Dňa 25. 10. 2022 sme po troch rokoch opäť strávili príjemné tvorivé popoludnie s deťmi a ich rodičmi. Spoločnými silami vyrezávali tekvice do všakovakých podôb. Pod ich rukami sa tekvice zmenili na strašidlá, princezné, víly, zvieratká a rozličné rozprávkové postavičky. Vyzdobené a vysvietené  tekvice nám svojím blikotavým čarom ozdobili chodby, okná a vestibul našej školy.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa slnečného jesenného popoludnia stráveného v našej škole zúčastnili a tešíme sa na stretnutie: „Tekvicový svetlonos 2023“.

            Že sa fantázii medze nekladú? Presvedčte sa vo fotogalérii... 

        • Záložka do knihy spája školy: Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie
          • Záložka do knihy spája školy: Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie

          • Jesenné mesiace na našej škole každoročne patria výrobe záložiek. Výmena záložiek je súčasťou 13. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Projekt realizujeme pri príležitosti októbra ako Medzinárodného mesiaca školských knižníc 2022. Výrobu záložiek sprevádzali hodiny hlasného čítania, literárne kvízy, recitačné alebo čitateľské súťaže, dramatizácie rozprávok, žiacke besedy o obľúbených knihách či vyučovacie hodiny zamerané na predstavenie českého alebo slovenského jazyka a literatúry. Žiaci vytvorili záložku do knihy, na ktorej ľubovoľnou technikou stvárnili tému česko-slovenského projektu Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie a vymenili si ju so žiakmi z  pridelenej partnerskej školy. Našou partnerskou školou bola Základná škola, Dobříš, okres Příbram.

            Triedne učiteľky 1. stupňa

          • Trenčianske hodiny - školské kolo

          • Dňa 13. 10. 2022 prebehlo na našej škole školské kolo v speváckej súťaži - Trenčianske hodiny. Porotcovia hodnotili výber piesní, intonáciu a rytmus, ale i celkový dojem súťažiacich. Do súťaže sa zapojili žiaci 1.stupňa ZŠ .

            V školskom kole obsadila:

             1. miesto žiačka 3. B - Gréta Schwandtnerová

             2. miesto žiačka 4. A - Nina Samanta Schedlbauer

             3. miesto žiak 1.B - Dušan Chabada

            Súťažiacim srdečne blahoželáme.

        • Indiánsky deň u prvákov
          • Indiánsky deň u prvákov

          • „Indiáni tí sa majú, celý deň sa iba hrajú, kričia hejsa, hopsasa, chytajú sa do lasa,....“      

            Na zoznámenie s hláskou a písmenom I pripravili pani učiteľky pre prvákov Indiánsky deň. 1. A, 1. B a 1. C sa zmenili na indiánske osady a počas vyučovacieho dňa museli splniť veľa úloh. Vyrobili si indiánske čelenky, počúvali rozprávanie pani učiteliek zo života Indiánov a zaujímavé bolo sledovanie rozprávky o malom Indiánovi Orlie pierko. Nechýbali ani úlohy so správnou výslovnosťou hlások  či počítanie predmetov, v anglickom jazyku pomocou Indiána deti utvrdzovali učivo Colours. Každý Indián by mal byť obratný a silný, a preto si niektorí z prvákov vyskúšali aj svoju šikovnosť a rýchlosť v telocvični.

          • Muzikálové predstavenie Šľahačková princezná a prehliadka hradu Devín

          • Žiaci šiesteho a siedmeho ročníka mali dňa 06. 10. 2022 možnosť zúčastniť sa na Novej scéne v Bratislave rozprávkového muzikálu pre všetky generácie Šľahačková princezná. Režisér a choreograf Ján Ďurovčík pripravil na hudbu Pavla Hammela a texty piesní Kamila Peteraja strhujúci rockovo-popovo-hiphopovo-klasický rodinný muzikál, prostredníctvom ktorého naši žiaci autenticky zažili dynamické spojenie hudby, spevu, tanca a klasickej rozprávky. 

            Po predstavení sme využili krásne slnečné počasie na prechádzku po majestátnom Devíne, kde si žiaci naživo pozreli to, o čom sa teoreticky učia na hodinách dejepisu, geografie i literatúry. Veľké poďakovanie za vydarený výlet patrí žiakom aj za ich vhodné a slušné správanie sa a za vytvorenie skutočne príjemnej atmosféry počas celého dňa. 

          • Návšteva divadelného predstavenia Nebojsa a Bratislavského hradu

          • Dňa 11. 10. 2022 sa piataci vybrali na výlet do nášho hlavného mesta – do Bratislavy. Už cesta autobusom naznačovala, že nás čaká príjemný októbrový deň so slnečným počasím. Po prvých selfíčkach a naplnení prázdnych žalúdkov na nábreží Dunaja sme sa vybrali do budovy Slovenského národného divadla, kde už bolo pre nás pripravené divadelné predstavenie Nebojsa. Známy slovenský spisovateľ Ľubomír Feldek vytvoril rozprávku, v ktorej žiaci postrehli motívy z viacerých známych rozprávok. Pod zasneženými končiarmi Tatier sme sa stretli s dvanástimi mesiačikmi, cisárom a jeho novými šatami, so škaredým káčatkom, s princeznou na hrášku, so zákernou a prefíkanou strigou macochou, ktorá rôznymi výmyslami trápila svoju nevlastnú dcéru Marušku. Odvážny a smelý bol nielen Nebojsa, ale aj Maruška, ktorá sa nebála v januári ísť po fialky, na jahody alebo po červené jabĺčko. Samozrejme, ako to už v rozprávke býva, všetko sa skončilo šťastne. Druhou zastávkou bol Bratislavský hrad. Poprechádzali sme sa po jeho nádvorí a záhradách, z hradieb sme si užili nádherný výhľad na rozľahlú Bratislavu. Po príjemne strávenom dni sme sa plní nových zážitkov a unavení vrátili v podvečerných hodinách domov.

          • Poznávacia exkurzia do Viedne

          • Deviataci a časť ôsmakov sa dňa 12. 10. 2022 vybrali spoločne spoznať najbližšie hlavné mesto susedného štátu – Viedeň.

            Príjemné októbrové počasie priam lákalo na predpoludňajšiu prechádzku po historickom centre Viedne – nevynechali sme Námestie Márie Terézie, Hofburg, Cisársku klenotnicu, Kohlmarkt, Graben, slávnu viedenskú cukráreň Demel, Námestie sv. Štefana a Dóm sv. Štefana. Počas cesty k budove Viedenskej štátnej opery sme taktiež odbočili k cisárskym hrobkám, kde sa žiaci čo-to dozvedeli o mieste posledného odpočinku Habsburgovcov.

            Exkurzia pokračovala presunom do letného sídla Habsburgovcov, do Schönbrunnu, kde sme si prezreli Múzeum kočov a kráľovské záhrady. Žiaci využili krásne, priam letné počasie – mnohí z nich vyšli na Gloriettu a pokochali sa odtiaľ výhľadom na Viedeň, niektorí sa len tak poprechádzali po rozľahlých záhradách.

            Poslednou zastávkou bolo Technické múzeum, kde si žiaci mohli prezrieť mnoho historických i súčasných technických exponátov z oblasti energetiky, strojárstva, dopravy, domácich spotrebičov, medicíny, komunikácie a médií. Žiaci ocenili najmä možnosť vyskúšať si viaceré pokusy a fyzikálne javy interaktívnou formou. 

            Po namáhavom dni sme sa vrátili domov vo večerných hodinách plní nezvyčajných a doteraz nepoznaných dojmov z veľkého mesta. Veríme, že výlet sa vydaril, k čomu nemalou mierou prispeli aj samotní žiaci svojím vzorným správaním a rešpektovaním všetkých pravidiel. 

             

        • Turnaj v stolnom tenise
          • Turnaj v stolnom tenise

          • Dňa 11. 10. 2022 sa 8 našich žiakov zúčastnilo stolno-tenisového turnaja v Trenčianskej Teplej. Dievčatá vybojovali krásne 4. miesto z 8 tímov a chlapci 9. miesto z 11 tímov.

            Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Mgr. Dana Heynes

          • NÁKUP PRODUKTOV S LOGOM ŠKOLY

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Na web sídle školy je zverejnený oznam o nákupe produktov s logom školy. Po nascenovaní QR kódu si môžu žiaci prostredníctvom e-shopu objednať tovar do 26. októbra 2022 podľa vlastného výberu.

            Plagát s informáciami  je zverejnený aj na nástenke školy oproti zborovni. 

            Nákup tovaru je dobrovoľný.

        • Návšteva knižnice
          • Návšteva knižnice

          • V prvom októbrovom týždni sme so žiakmi 5. A a 5. B navštívili Mestskú knižnicu v Nemšovej. Pani knihovníčka nám najskôr porozprávala o tom, akou históriou prešla nemšovská knižnica od jej vzniku až po súčasnosť. Vysvetlila nám, podľa čoho sú rozdelené knihy v knižnici, ako funguje ich požičiavanie a aké pravidlá treba dodržiavať pri čítaní požičaných knižiek. Dozvedeli sme sa, že knižničný fond v našom meste je univerzálny a obsahuje až 24 238 kníh. Následne si žiaci mohli pozrieť priestory knižnice a prelistovali si knižky, ktoré ich zaujali na prvý pohľad.

            Ďakujeme pani Švančarovej nielen za sladkú odmenu, ale najmä za to, že žiakom ochotne otvorila bránu do knižných svetov. Niekoľkým piatakom sa v knižnici tak veľmi zapáčilo, že sa tam ešte v tom istom týždni išli spolu s rodičmi zaregistrovať ako noví čitatelia. Veríme, že sa stanú jej pravidelnými návštevníkmi a nadšenie z čítania im zostane po celý život.

            Mgr. Mária Lašová

          • DEJEPISNÁ EXKURZIA - SEREĎ

          • Dňa 30. 09. 2022 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie v Seredi. Navštívili sme MÚZEUM HOLOKAUSTU a dozvedeli sa veľa nového o našej spoločnej minulosti. Žiaci mali príležitosť osvojiť si vedomostí aj z videonahrávok, ktoré slúžia ako svedectvo od osôb, ktoré prežili časť svojho života v pracovnom tábore v Seredi. Počas exkurzie bola zabezpečená aj odborná prednáška na tému: DETI A HOLOKAUST. Veľká pochvala patrí žiakom, ktorí sa ochotne zapájali do diskusie a pýtali sa zaujímavosti k problematike.

            Mgr. Lenka Kračunová, DiS

          • Turnaj „O putovný pohár sv. Michala“ 2022

          • Vo štvrtok 29. 9. 2022 sme sa zúčastnili turnaja „O putovný pohár sv. Michala“, ktorý už tradične organizovala Katolícka spojená škola v Nemšovej.  O putovný pohár súperili dievčatá vo vybíjanej, ktorej sa zúčastnilo 5 družstiev, a chlapci v malom futbale, ktorého sa taktiež zúčastnilo 5 družstiev.

            Naši chlapci po vynikajúco predvedenom výkone vo všetkých zápasoch získali 1. miesto, a tak si z turnaja odniesli tú najcennejšiu trofej. Putovný pohár opäť vrátili na našu školu. Treba zdôrazniť, že chlapci zo štyroch zápasov ani jeden neprehrali, a taktiež ani raz neinkasovali žiaden gól.

            Dievčatá si svojimi výkonmi vo vybíjanej vybojovali pekné 3. miesto.

            Chlapcom a dievčatám gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Umiestnenie – futbal:

            1. ZŠ, J. Palu 2, Nemšová

            2. KSŠ, ZŠ sv. Michala, Nemšová

            3. ZŠ sv. Andreja – Svorada a Benedikta, Trenčín

            Našu školu reprezentovali: Šimon Mitáš, Kristián Gaži, Patrik Mutňanský, Peter Thomay, Juraj Sciranko, Milan Spurný, Sebastián Kresánek, David Budjač, Alex Fary a Patrik Patka.

            Umiestnenie – vybíjaná:

            1. ZŠ, Horné Srnie

            2. KSŠ, ZŠ sv. Michala, Nemšová

            3. ZŠ, J. Palu 2, Nemšová

            Školu reprezentovali: Sophia Ann Patková, Nikola Hoštáková, Viktória Bangová, Darina Bangová, Melánia Vavrúšová, Johana Ružičková, Ema Šumichrastová, Adela Bábiková, Vanesa Ondrkálová, Ema Fabušová, Lucia Knápková a Jessica Šupíková.

             

             Z. Škorvánková

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
        • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
        • 36125946
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje