• Vianočné pozdravy pre seniorov

          • V rámci školských vianočných dielní žiaci 4. a 5. ročníka vyrábali vianočné pozdravy. Niektorí z nich sa rozhodli tieto pozdravy poslať seniorom do DSS v Nemšovej a aj takýmto spôsobom im troška spríjemniť  Vianoce.

            Všetkým babičkám a deduškom želáme krásne a požehnané Vianoce.

        • Školská dráma o láske, priateľstve, ale aj o šikane a agresii
          • Školská dráma o láske, priateľstve, ale aj o šikane a agresii

          • V rámci aktivít v oblasti prevencie extrémizmu, šikany, xenofóbie a ostatných foriem intolerancie v školskom prostredí mali žiaci 7. a 8. ročníka príležitosť pozrieť si dňa 13. 12. 2022 divadelné predstavenie Punk Rock, ktoré je projektom Mladej Novej scény v Bratislave. Hra je o siedmich tínedžeroch, ktorí sa stretávajú v jednom z opustených priestorov školy, pričom každý z nich má svoje trápenia a problémy s rodičmi, láskami, kamarátmi, školou a so samým sebou. Táto inscenácia vznikla v priamej spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch. Žiaci sa bezprostredne po predstavení zúčastnili besedy s režisérom hry Svetozárom Sprušanským a psychologičkou Máriou Vargovou, ktorá je zároveň riaditeľkou spomínaného strediska. Tá so svojimi dlhoročnými skúsenosťami dodáva: „V mojej práci sa často stretávam s následkami násilia páchaného na deťoch, aj medzi deťmi. Neexistuje však násilie, ktorému nie je možné predísť. Predísť násiliu môžeme však iba vtedy, ak si pripustíme jeho prítomnosť a budeme ochotní a schopní sa o ňom s deťmi otvorene rozprávať. Po každom z predstavení sa stretávame s deťmi, diskutujeme s nimi a vnímame ich ochotu a vôľu sa rozprávať s nami o všetkých veciach, ktoré sa ich týkajú.“

            Z reakcií našich žiakov:

            „Herci zahrali svoje postavy na sto percent. Veľmi dobre to odzrkadľovalo päťdesiat percent dnešnej mládeže po celom svete. Bohužiaľ, je to smutná pravda.“ (B. P.)

            „Od divadla som čakal, že to bude nejaká nudná detská hra, ale opak bol pravdou. Prekvapilo ma, že to bolo také „bez cenzúry“, že sa tam nadávalo. Zaujalo ma aj to, že to malo hlbší význam a bolo to urobené podľa skutočnej udalosti.“ (P. T.)

            „Divadlo ma donútilo rozmýšľať o mojom prístupe k niektorým veciam. Prišlo mi to veľmi aktuálne a niekedy som mal pocit, že ja sám som súčasťou deja.“ (Š. V.)

            „Páčilo sa mi obsadenie a herecké výkony. Niektoré scénky boli tak dobre prepracované, že niekedy ma až myklo. Nerád chodím do divadla, ale na takéto niečo by som šiel znova.“ (S. K.)

            „Úplne ma dostali výkony hercov. Príbeh bol dosť vážny a pochmúrny, každá postava zažívala niečo nepríjemné. Každý sa mohol stotožniť s niektorou z postáv. Diskusia bola super, dozvedeli sme sa veľa informácií.“ (M. K.

            „Hra ma prekvapila, ale páčila sa mi. Herci nám na Instagrame odpísali na naše ďakovné správy.

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Školské kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského sa tento školský rok uskutočnilo 15. 12. 2022. Súťažilo sa v dvoch kategóriách a porota mala neľahkú úlohu – vybrať spomedzi všetkých recitátorov  tých najlepších.

             

            Výsledková listina:

            I. kategória (2. a 3. ročník)

            1. miesto – Gréta Schwandtnerová (3. B)

            2. miesto – Marko Deneš (2. C)

            3. miesto – Eliška Burcinová (3. A)

            II. kategória (4. a 5. ročník)

            1. miesto – Nella Doktorová (5. A)

            2. miesto – Zara Vavrušová (5. A)

            3. miesto – Ema Vanková (4. B)


            Víťazkám srdečne blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť!

             

          • Riaditeľské voľno a vianočné prázdniny

          • Základná škola, Janka Palu 2 v Nemšovej oznamuje žiakom a rodičom, že dňa 22. 12. 2022 (štvrtok) bude všetkým žiakom udelené riaditeľské voľno.

            Vianočné prázdniny začínajú v piatok  23. decembra 2022  a trvajú do 06. januára 2023. Vyučovanie začne v pondelok 09. januára 2023.

          • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

          • V školskom kole Olympiády v anglickom jazyku sme na našej škole súťažili v dvoch kategóriách. Záujem o súťaž prejavili len dievčatá, ktoré sa nezľakli písomnej ani ústnej časti súťaže. Poobedňajší babinec v angličtine skončil úspešne a tu sú výsledky:

            Kategória 1A (žiaci 5. – 7. roč.)

            1. miesto – Mina Rosi Iliev (7. B)

            2. miesto – Natália Bárdosová (7. B)

            3. miesto – Laura Červeňanová (7. A)

             

            Kategória 1B (žiaci 8. – 9. roč.):

            1. miesto – Radka Husárová (8. B)

            2. miesto –  Michaela Kocianová (8. B)

            3. miesto –  Ela Luprichová (8. A)

             

            Srdečne blahoželáme a držíme palce Mine a Radke, ktoré postupujú do okresného kola.

          • SUPER FLORBAL - VIANOČNÝ TURNAJ

          • Máme bronz!!!

            Naši štvrtáci sa prvýkrát zúčastnili florbalovej súťaže "SUPER FLORBAL DETI 1. stupeň MIX-VIANOČNÝ TURNAJ". Gratulujeme k tretiemu miestu a ďakujeme za reprezentáciu.

          • Prírodovedná exkurzia – COSMOS DISCOVERY

          • V piatok 25. 11. 2022 zažili štvrtáci výnimočný deň. V bratislavskej Inchebe si pozreli výstavu Cosmos Discovery, ktorá vznikla v spolupráci s americkou NASA. Táto jedinečná výstava obsahuje stovky originálnych artefaktov z USA a Ruska, ktoré boli vo vesmíre, jedinečnú zbierku skafandrov a skutočné modely vesmírnych lodí, raketoplánov či rakiet.

            Každý žiak dostal pri vstupe plagátik s rôznymi úlohami, na ktorý si počas prehliadky dávali pečiatky a zároveň vesmírnu kartu - KARTU KOZMONAUTA s menom a životným príbehom skutočného astronauta. Na záver si deti mohli vyskúšať najmodernejšie 3D technológie v interaktívnom vesmírnom výcvikovom tábore a niektorí neodolali a zakúpili si zaujímavé suveníry.

             

        • Plavecký výcvik tretiakov
          • Plavecký výcvik tretiakov

          • V dňoch 21. - 25. 11. sa žiaci tretích ročníkov zúčastnili plaveckého výcviku v krytej plavárni v Novej Dubnici. Žiaci s pomocou skúseného  trénera nabrali odvahu, naučili sa nebáť vody a aj potápať. Postupne zvládli  základné pohyby nôh aj rúk, splývanie a kraula. Posledný deň výcviku si zmerali svoje schopnosti a najlepší plavci boli ocenení medailami.

            Viac fotografií si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Bubnovačka „Aby bolo deti lepšie počuť!“

          • „Bubnovačka“ je celoslovenská akcia, ktorú sme realizovali 18. novembra 2022 so žiakmi 1.stupňa. Hlavným cieľom tejto akcie je upozorniť na deti, venovať sa ich ochrane a vzdelávaniu v oblasti práv detí. Je dôležité, aby deti poznali svoje práva. A tak žiaci v tento deň  spoločne bubnovali vo svojich triedach na znak toho, aby ich bolo lepšie počuť.

            Prečo si tento deň pripomíname práve v novembri? November je mesiac viacerých dôležitých dátumov v oblasti ochrany práv detí: 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF.

             

            Ďakujeme všetkým zúčastneným deťom!

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
        • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
        • 36125946
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje