• Vyrob si recyklorúško!

          • Heslo recyklo aktivity na mesiac marec bolo „Vyrob si recyklorúško!“ Úlohou žiakov bolo vyrobiť rúško z nepotrebného textilu, alebo iného vhodného materiálu, aby bolo funkčné. K tomu napísať postup práce, ako rúško zhotovili. Niektorých táto aktivita zaujala i napriek tomu, že je škola zavretá a svoje výtvory vytvorili, nafotili a poslali cez internet. Všetkým žiakom prvého a druhého stupňa, ktorí sa zapojili ďakujeme, sme radi, že Vás neopúšťa tvorivý duch a dobrá nálada.
                                                                                                                                                              Mgr. Zuzana Hauk

          • Zvládneme to!

          •  Ako sa darí našim najmladším žiakom z 1. B pri  plnení úloh po dvoch týždňoch učenia z domu? Pani učiteľku teraz nahradili rodičia  a spolu sa snažíme online komunikovať a napredovať s učivom ďalej. Rodičia, Vám patrí ĎAKUJEM. Niekedy je to pre deti zábavné, inokedy sa im nechce, ale máme jedno spoločné: ZVLÁDNEME TO!   

                                                                                                                                                    Mgr. Erika Lajčiaková

             

          • PRERUŠENIE VYUČOVANIA V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH AŽ DO ODVOLANIA

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, v nadväznosti na prerušenie od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 prerušuje aj naďalej vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 30. marca 2020 do odvolania.


            Pre školský rok 2019/2020 sa ruší Testovanie 9. Minister určuje termín podávania prihlášok na štúdium na stredných školách zákonným zástupcom žiaka riaditeľovi ZŠ do 15. mája 2020. K prihláške nie je potrebné dokladať potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.
            Prijímacie pohovory na stredné školy sa uskutočnia najneskôr do 30. júna.                                                    


            Posúva sa aj termín zápisu do 1. ročníka základných škôl. Ten by sa mal uskutočniť od 15. do 30. apríla, ale bez osobnej prítomnosti detí. O presnom priebehu zápisu vás budeme priebežne informovať na webovom sídle školy.
            Výučba naďalej pokračuje formou elektronickej komunikácie.


            Ďakujeme všetkým zodpovedným žiakom a ich rodičom, ktorí to zvládajú aj v tejto neľahkej situácii.

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • Milí rodičia budúcich prváčikov.

            Blíži sa termín zápisu prvákov do základnej školy.

             Prosíme Vás, aby ste prihlášku vášho dieťaťa vyplnili elektronicky. Vypĺňajte ju s diakritikou a čo najpresnejšie (teda používajte dĺžne, mäkčene, meno a priezvisko presne ako na rodnom liste).

            Ak v dotazníku uvediete svoj email, odošleme vám na uvedenú emailovú adresu potvrdenie, že sme údaje dostali v poriadku. Vyplnením a odoslaním online dotazníka beriete zodpovednosť za pravdivosť údajov a dávate súhlas so spracovaním uvedených údajov pre potreby školy v súlade so zákonom č. 122/2013 Z. z. a zákona 136/2014 Z. z. o ochrane osobných údajov.

            Prosíme Vás, aby ste si elektronickú prihlášku vytlačili a podpísanú od obidvoch rodičov priniesli na zápis. Bez podpisu zákonných zástupcov nie je žiadosť právoplatná.

            Taktiež Vás prosíme o vyplnenie tlačiva Žiadosť zákonných zástupcov o prijatie do základnej školy. Žiadosť je k dispozícii v materských školách alebo na web sídle v záložke: Zápis do 1. ročníka. Ziadost_o_prijatie_dietata_do_ZS.docx   

            Vytlačenú a oboma rodičmi podpísanú žiadosť spolu s rodným listom dieťaťa, s občianskym preukazom zákonného zástupcu dieťaťa a sumou 14,45 € na zákupenie pomôcok na vyučovanie prineste na zápis do školy. Môžete priniesť aj výsledok depistáže z MŠ.  

            Ziadost_o_prijatie_dietata_do_ZS.docx

            Elektronická prihláška

        • SPOMIENKY NA LYŽIARSKY VÝCVIK VO VERNÁRI
          • SPOMIENKY NA LYŽIARSKY VÝCVIK VO VERNÁRI

          • Aj keď tohtoročná zima nebola priaznivá na snehobielu nádielku, predsa sme si sneh stihli užiť. Jedna ôsmačka a 24 siedmakov absolvovali v dňoch 16. – 21. 02. 2020 lyžiarsky výcvik v malebnej podtatranskej dedinke Vernár. Ubytovaní sme boli v penzióne Suchá, kde sme mali zabezpečené príjemné ubytovanie, celodennú stravu a pitný režim. Na lyžiarsky výcvik nám bol poskytnutý príspevok 150 € na žiaka od MŠVVaŠ SR. Na svah, ktorý bol od penziónu vzdialený asi 2 km, nás vozil zabezpečený skibus. Skupinu žltých tvorilo trinásť začiatočníkov, ktorí prvýkrát stáli na lyžiach a osvojovali si základy lyžovania. Patrí im pochvala za ich snahu a rešpektovanie pokynov pani učiteľky Mgr. Dany Heynes. Tá im trpezlivo vysvetľovala základy lyžovania a neustále ich povzbudzovala, aby sa nikto nenechal znechutiť počiatočnými ťažkosťami. Skupinu dvanástich skúsenejších lyžiarov mala na starosti Mgr. Zuzana Škorvánková, ktorá ako vedúca lyžiarskeho výcviku dohliadala aj na celkový bezproblémový priebeh. Na všetky skupiny niekedy veľmi zblízka, inokedy zase z diaľky dohliadala Mgr. Lenka Tršková. O naše zdravie, psychickú i fyzickú pohodu sa starala zdravotníčka Dominika.

            Žiaci majú veľa pekných zážitkov nielen z lyžovania, ale aj z pestrých aktivít, ktoré sme spoločne organizovali v podvečerných hodinách. V stredu popoludní, v rámci oddychového dňa, sme absolvovali vychádzku k partizánskemu bunkru, večer prezentovala každá izba svoj vopred pripravený program, v ktorom nechýbali úžasné scénky, tancovanie či básnička. Vo štvrtok si lyžiari zasúťažili v slalomovom zjazde, večer sme ukončili tradičnou karnevalovou diskotékou. Ako ocenenie snahy na svahu počas výcviku dostali všetci žiaci účastnícky diplom, ktorý doplnila malá sladká odmena.

            Žiaci prežili pár dní bez rodičov, boli zodpovední za poriadok vo svojich izbách, za svoje veci, zdravie na svahu i mimo neho, ale mali i pocit zodpovednosti za svojich kamarátov – novopečených lyžiarov, ktorým pomáhali na zjazdovke a ukázali svoju trpezlivosť a ochotu pomôcť. Dni na lyžiarskom ubehli veľmi rýchlo, nie tak ako v školských laviciach. Unavení, ale plní zážitkov a nových skúseností sme sa vrátili späť do Nemšovej. Poďakovanie patrí všetkým deťom, ktoré sa pri prvom neúspechu nevzdávali a bojovali čo im sily stačili, i keď zápasili len s únavou, pádmi, neposlušnými lyžami či nevyspytateľným počasím.

            Viac fotografií si môžete pozrieť vo fotoalbume.

             

            Mgr. L. Tršková, Mgr. Z. Škorvánková, Mgr. D. Heynes

        • FENOMÉNY SVETA
          • FENOMÉNY SVETA

          • Milí žiaci a rodičia.

            V súvislosti s aktuálnym prerušením vyučovania v školách ponúka vzdelávací portál www.fenomenysveta.sk všetkým učiteľom, žiakom a ich rodičom bezplatný prístup k vzdelávacím materiálom. Fenomény sveta  sú nový školský predmet pre 2. stupeň základných škôl, ktorý je založený na zážitkovom vyučovaní pomocou vzdelávacích videí od BBC. Na portáli sa nachádza viac ako 500 videí a 1500 interaktívnych aktivít.

            Ako na to? 

            1. Vytvorte si používateľský účet, resp. prihláste sa do existujúceho účtu na fenomenysveta.sk

            2. Pre sprístupnenie vzdelávacieho obsahu použite ​​​Aktivačný kód:   skolazdomu

            3. Využívajte bezplatný vzdelávací obsah, ktorý je dostupný do 15. 4. 2020 (ak neviete, ako použiť Aktivačný kód, kliknite na Pomoc.)

             

          • Oznam o preložení termínu zberu papiera

          • Milí žiaci a rodičia.

            Zber papiera, ktorý mal prebiehať v termíne 30. 03. – 03. 04. 2020 je preložený. O termíne vás budeme včas informovať prostredníctvom webového sídla školy.

            Vedenie ZŠ

          • INFORMÁCIA PRE ŽIAKOV A RODIČOV K PRERUŠENIU VYUČOVANIA

          • Na základe rozhodnutia ministerky školstva SR bude základná škola zatvorená od 16. 03. 2020 do 27. 03. 2020 (vrátane) z dôvodu prebiehajúcich opatrení na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19.

            Informujeme vás, že podľa usmernenia MŠVVaŠ SR nejde o prázdniny ani o vyučovacie voľno, takže žiaci sú povinní riadiť sa pokynmi jednotlivých vyučujúcich, ktoré dostanú prostredníctvom elektronických prostriedkov. V dňoch prerušeného vyučovacieho procesu budú žiakom zasielané zadania práce na doma z vyučovacích predmetov formou správ v EDUPAGE alebo cez vzdelávací portál www.bezkriedy.sk. V prípade akejkoľvek zmeny vás budeme informovať prostredníctvom webového sídla našej školy.

             Vedenie ZŠ, Janka Palu 2, Nemšová

          • OZNAM

          • Vážení rodičia.

            Z dôvodu mimoriadnej situácie na Slovensku, ktorú vyhlásila vláda SR v súvislosti s rizikom šírenia nového koronavírusu na celom území krajiny, bude v Základnej škole, Janka Palu 2, Nemšová od pondelka 16. marca 2020 prerušené vyučovanie na 14 dní. V rovnakom čase bude prerušená prevádzka školského klubu detí, zariadenia školského stravovania a centra voľného času.

            V piatok 13. marca 2020 bude vyučovanie prebiehať podľa rozvrhu.

                                                                                                 Vedenie ZŠ

        • 3. usmernenie MŠVVaŠ SR k šíreniu koronavírusu
          • 3. usmernenie MŠVVaŠ SR k šíreniu koronavírusu

          • V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadal dňa 9. 3. 2020 Ústredný krízový štáb, ktorý prijal ďalšie opatrenia a zákazy. Na základe uvedených prijatých opatrení a zákazov Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR) vydáva Usmernenie č. 3 k šíreniu koronavírusu pre školy, školské zariadenia, zamestnancov rezortu školstva a športové zväzy v tomto znení:

            RUŠIA SA A ZAKAZUJÚ SA S OKAMŽITOU PLATNOSŤOU:

            1. všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov, študentov a učiteľov do zahraničia (týka sa to aj programu Erasmus +),

            2. návštevy v špeciálnych výchovných zariadeniach,

            3. s účinnosťou od 10.3.2020 všetky lyžiarske zájazdy, školy v prírode, školské výlety, exkurzie po dobu 14 kalendárnych dní (lyžiarske zájazdy a školy v prírode, ktoré prebiehajú v týždni od 9. 3. do 13. 3. 2020 sa nerušia, dokončia sa tak, ako boli naplánované),

            4. okresné, krajské a celoštátne kolá súťaží detí a žiakov škôl a školských zariadení organizovaných v školskom roku 2019/2020 v súlade so smernicou č. 23/2017 o súťažiach,

            5. návštevy študentov zo zahraničia - napr. družby a pod.6. všetky športové podujatia organizované športovými zväzmi, fyzickými osobami, fyzickými osobami - podnikateľmi a právnickými osobami od 10. 3. 2020 do 23. 3. 2020 v súlade s Verejnou vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva.

            NARIAĎUJE SA:

            a) dodržiavať Verejnú vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva číslo: SHHSRVSU/2448/2020 zo dňa 9. 3. 2020, kde je uvedené: Všetkým osobám s prechodným a trvalým pobytom v Slovenskej republike, žijúcim na území Slovenskej republiky nad 90 dní alebo zamestnaným na území Slovenskej republiky, ktoré sa v období od 10.03.2020 vrátili z pobytu na území Čínskej ľudovej republiky, Kórejskej republiky, Iránskej islamskej republiky a Talianskej republiky, do Slovenskej republiky, a osobám žijúcim s nimi v spoločnej domácnosti sa nariaďuje, aby bezprostredne po návrate do Slovenskej republiky oznámili túto skutočnosť, a to telefonicky alebo elektronicky poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, a s ktorým majú uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, alebo poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore pediatria, a s ktorým má dieťa uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti.

            b) Všetkým poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorí poskytujú zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo alebo pediatria sa nariaďuje, aby u osôb s prechodným a trvalým pobytom v Slovenskej republike, žijúcim na území Slovenskej republiky nad 90 dní alebo zamestnaným na území Slovenskej republiky, ktoré sa v období od 10.03.2020 vrátili z pobytu na území Čínskej ľudovej republiky, Kórejskej republiky, Iránskej islamskej republiky a Talianskej republiky do Slovenskej republiky, ako aj u osôb žijúcich s osobami podľa bodu a) v spoločnej domácnosti, rozhodli o izolácii v domácom prostredí podľa § 12 ods. 2 písm. f) zákona č. 355/2007 Z. z., a to na dobu 14 dní.

            c) Opatrenie podľa bodu a) a b) sa nevzťahuje na:

            - vodičov nákladnej dopravy, ktorí prechádzajú cez štáty uvedené v bode a) alebo vykonávajú prepravu, nakladanie a vykladanie tovaru v štátoch uvedených v bode a),- vodičov a posádky dopravnej zdravotnej služby, ktorí vykonávajú transport pacienta cez územie Talianskej republiky alebo z územia Talianskej republiky,- pilotov dopravných lietadiel, ktorí neopustia palubu lietadla s výnimkou vykonania predletovej a medziletovej prípravy, pri tranzitoch alebo spiatočných letoch.

                 Osobám uvedeným v bodoch a) až c) vyššie sa nariaďuje, aby v prípade akýchkoľvek príznakov chrípkového ochorenia bezodkladne oznámili túto skutočnosť, a to telefonicky alebo elektronicky svojmu poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, a s ktorým má uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti.

            Dôrazne sa neodporúča:

            - cestovať do krajín, kde sa koronavírus objavil (najmä do Talianska),- začleňovať do školského kolektívu deti, žiakov a študentov, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest, a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.     Naďalej trvale až do odvolania platia a musia sa dodržiavať preventívne opatrenia, ktoré sú účinné vo vzťahu ku kvapôčkovým nákazám, kde patrí aj COVID – 19, a to:

            - pravidelne si umývať ruky mydlom a teplou vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu,- nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,- pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,- vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť,- vyhýbať sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky,- zvážiť účasť na hromadných podujatiach, resp. oblastí s vysokou koncentráciou ľudí,- v prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia vyššie uvedené symptómy za obdobie 14 dní, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, musí: ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,- v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,- v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe,- v prípade, že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte, je potrebné postupovať obdobne.

            Ďalšie informácie nájdete tu:

            http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=250&Itemid=153

            http://www.uvzsr.sk/docs/letaky/Letak_SD_cistych_ruk_2018.pdf

            Dôrazne žiadame zriaďovateľov a riaditeľov škôl:

            1. aby zabezpečili v školách teplú vodu,

            2. nedezinfikovali ruky deťom netradičnými dezinfekčnými prostriedkami (napríklad octom),

            3. denne prostredníctvom školských rozhlasov upozorňovali a vyzývali deti na prísne dodržiavanie vyššie uvedených všeobecne preventívnych ochranných opatrení,

            4. zabezpečili zvýšené hygienické opatrenia v sociálnych zariadeniach a školských zariadeniach.

          • OZNAM

          • Milí žiaci a rodičia.

            Z dôvodu preventívnych opatrení sme od 10. 03. 2020 zrušili záujmové útvary šach, karate, futbal, stolný tenis a poznávanie prírody pre 1. stupeň až do odvolania.

            Za pochopenie ďakujeme.                                                                                                             Vedenie ZŠ

          • OZNAM

          • Dôrazne upozorňujeme rodičov, aby dôsledne dodržiavali zákaz vjazdu motorových vozidiel do areálu školy. Dbajte na bezpečnosť detí, rodičov, zamestnancov a návštevníkov našej školy.

            Ďakujeme za porozumenie.
                                                                                                                          Vedenie ZŠ, Janka Palu 2, Nemšová

          • 66. ročník Hviezdoslavov Kubín – Podjavorinskej Bzince

          • Vo štvrtok 05. 03. 2020 sa v budove Trenčianskeho samosprávneho kraja uskutočnilo obvodné kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy – 66. ročník Hviezdoslavov Kubín – Podjavorinskej Bzince.
            Súťaže sa zúčastnili aj naše žiačky. Reprezentovali školu vo všetkých troch kategóriách v prednese poézie a aj prózy. Súťaže sa zúčastnili Sára Bahnová (4. A), Laura Červeňanová (4. A), Melánia Vavrúšová (5. A), Katarína Filípková (6. B), Barbora Poláková (7. A) a Chiara Tršková (8. A).

            Krásne 3. miesto získala Sárka Bahnová v I. kategórii v prednese poézie s ukážkou Sen namyslenej hviezdy od Tomáša Janovica.
            2. miesto a zároveň postup do okresného kola vybojovala Melánia Varúšová v II. kategórii v prednese prózy s ukážkou Idylka od Marcely Jiríčkovej.
            1. miesto a zároveň postup do okresného kola vybojovala Laura Červeňanová v I. kategórii v prednese prózy s ukážkou Trapoška od Gabriely Futovej.


            Všetkým dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a Melánii a Laure držíme palce v okresnom kole!

                                                                                                                                                   Mgr. Andrea Panáková

        • 2.usmernenie MŠVVaŠ SR k šíreniu koronavírusu
          • 2.usmernenie MŠVVaŠ SR k šíreniu koronavírusu

          • V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadal dňa 6. 3. 2020 Ústredný krízový štáb, ktorý prijal viaceré nové opatrenia a zákazy. Na základe uvedených prijatých opatrení Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydáva 2. usmernenie k šíreniu koronavírusu pre školy, školské zariadenia, zamestnancov rezortu školstva a športové zväzy v tomto znení:

            RUŠIA SA:

            1. s okamžitou platnosťou všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov a študentov do zahraničia,

            2. návštevy v reedukačných výchovných zariadeniach až do odvolania.

            Dôrazne sa neodporúča cestovať do krajín, kde sa koronavírus objavil - hlavne do Talianska.

            DÔRAZNE apelujeme na rodičov, pokiaľ sa ich deti vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, aby sami zvážili ich 14-dňovú domácu izoláciu! Apelujeme na zodpovednosť rodičov voči ostatným deťom.

            Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a internáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

            - pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu,- nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,- pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,- vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

            Naďalej trvale až do odvolania platia a musia sa dodržiavať nižšie uvedené odporúčania:

            - v prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia počas 14 dní od návratu symptómy spojené s ochorením spôsobeným koronavírusom, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, táto osoba musí ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,- v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,- v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe,- v prípade, že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte, je potrebné postupovať obdobne.

            Call centrá:

            · Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky – 0917 222 682

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici - 0918 659 580

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave – 0917 426 075

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre – 0948 495 915

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave - 0905 903 053

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne – 0911 763 203

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach – 0918 389 841

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove – 0911 908 823

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline – 0905 342 812

          • Zápis do 1. ročníka

          • Milí rodičia.
            V tomto školskom roku vás žiadame o vyplnenie a odoslanie elektronickej prihlášky na zápis do 1. ročníka, ktorú nájdete na web sídle školy v záložke Elektronická prihláška. Veríme, že oceníte tento moderný spôsob, ktorý vám zaberie max. 10 minút v pohodlí domova. Údaje vypíšte aj s presnou diakritikou (mäkčene, dĺžne). Prihlášku nie je potrebné vytlačiť, bude pre vás na podpis pripravená v škole pri zápise dieťaťa do      1. ročníka.
            Ďakujeme za spoluprácu.                                                        Vedenie Základnej školy, Janka Palu 2, Nemšová

          • Ročníková súťaž vo vybíjanej o putovný pohár

          • Žiaci tretiackych tried si zmerali svoje sily v športovej súťaži VYBÍJANÁ.Táto hra je prípravou na iné kolektívne hry. Hráči tu musia ukázať svoje zručnosti, taktizovať a spolupracovať. Bojovnosť a túžba po pohári nás všetkých stmelila. No však víťaz môže byť len jeden.

            Pohár sa zaslúžene udomácnil v 3. A triede.  Blahoželáme!                                                                                    

            Výsledky zápasov:    1.miesto   3. A
                                              2.miesto   3. C
                                              3.miesto   3. B

                                                                                                                                           Triedne pani učiteľky

          • Spoznávame Nórsko

          • Žiaci, ktorí navštevujú záujmový útvar Hravá angličtina sa dočkali! Rozhodli sme sa spoznať novú krajinu, kde sa taktiež deti učia anglický jazyk.

            Preto sme na jeseň vytvorili pre žiakov jednej nórskej základnej školy veľký plagát o Slovensku. Predstavili sme na ňom našu vlasť, jej významné osobnosti, zaujímavé miesta a iné typicky slovenské prvky, na ktoré sme veľmi hrdí. Vytvorený plagát sme poslali do nórskeho mestečka Vestnes. Toto mestečko sa nachádza v nórskych fjordoch a je od našej krajiny vzdialené tisícky kilometrov. Potom sme už len trpezlivo čakali na odpoveď, ktorá nás nedávno milo prekvapila.

            Žiaci druhého ročníka na miestnej základnej škole spolu s pani učiteľkou nám poslali veľmi zaujímavé fotografie o ich meste. Napísali nám aj srdečný list, ktorý doplnili svojimi kresbami o nórskej krajine. Urobili nám obrovskú radosť. Sme radi, že sme si našli nových kamarátov, s ktorými spoznáme vzdialenú krajinu a ich kultúru. Potešilo nás aj to, že nórske deti chcú s nami zostať v kontakte.

                                                                                                                                                   Mgr. Lenka Mičková

          • Deň v maskách

          • Počas fašiangových dní, presne 27. 02. 2020, sa hneď ráno naši prváci zmenili na rôzne rozprávkové a fantastické postavy. Prežili sme Deň v maskách. Do školských lavíc sa posadili krásne princezné, tajomné indiánky, nebezpeční piráti, hudobníci, zábavní šašovia a ostatné karnevalové masky. Vyskúšali si, ako prebieha vyučovanie na jednotlivých vyučovacích predmetoch. Spoločne s pani učiteľkami zažili veľa zábavy na hodinách, riešili karnevalové príklady na matematike a na písaní si precvičili slabiky so šaškom. Po vyučovaní sa však zábava neskončila, pretože masky sa presunuli do kultúrneho centra, kde sa vytancovali na školskom karnevale. Bol to jeden z dní, kedy si deti mohli spestriť každodenné vyučovanie. Popoludní sme sa rozišli v dobrej nálade a s množstvom vtipných zážitkov.

                                                                                                                                                      Mgr. Lenka Mičková

          • POĎAKOVANIE

          • Vedenie ZŠ, Janka Palu 2, Nemšová ďakuje všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii školskej tanečnej zábavy: výzdoba Kultúrneho centra, príprava kultúrneho programu, prezentácia o škole, moderovanie, nákup tovaru...

            Poďakovanie patrí všetkým rodičom a organizáciám, ktoré nezištne poskytli ceny do tomboly, pani učiteľkám a učinkujúcim.

            Ing. Martin Gostík

            Rodičovské fórum

            Zamestnanci ZŠ Janka Palu

            Mesto Nemšová

            manželia Pavlačkovci

            p. Milan Patka

            p. Norbert Mrázik

            rodina Králiková

            rodina Vanková

            p. André Heynes

            p. Michal Čakajík – Pizzeria Lagúna

            Factcool, s.r.o.

            rodina Bahnová       

            p. Pavol Mutňanský

            p. Dana Pavlačková, FARBY-  LAKY

            rodina Vercholová

            rodina Chovancová

            rodina Červeňanová

            Textil u Anky

            rodina Matúš

            p. Petra Motolová

            Pyroservis, a.s.

            Mesto Trenčianske Teplice

            p. František Begáň

            Ing. Milan Mazanovský

            MAS Strážovské Vrchy

            Linda šport

            AG FOODS

            Hôrka, s.r.o.

            Domáce potreby, Nová Dubnica – rodina Fáryová

            rodina Breznická

            p. Denis Bula

            Lukáš Baláš a Laura Pleváková

            pekáreň Střelná

            BWSS

            Obec Borčice

            Gazdovstvo Uhliská

            Ryba Žilina

            Plantex s.r.o.

            MVDr. Dušan Bútora

            Priatelia školy

             

             

    • Kontakty

      • Základná škola
      • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
      • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
      • 36125946
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje