• Dištančné vzdelávanie pokračuje aj po 25. 01. 2021

          • Vážení rodičia.

            Podľa aktualizovaného vyjadrenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR budú všetci žiaci na 1. aj 2. stupni ZŠ pokračovať aj ďalší týždeň (od 25. 01. do 29. 01. 2021) v dištančnom vzdelávaní.  Školský klub pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti bude fungovať pre prihlásené deti od 7.30 do 14.30 hod.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali webové sídlo školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

            Za porozumenie ďakujeme.

            Vedenie ZŠ

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje aj po 18. 01. 2021

          • Vážení rodičia.

            Podľa aktualizovaného vyjadrenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR budú všetci žiaci na 1. aj 2. stupni ZŠ pokračovať aj ďalší týždeň (od 18. 01. do 22. 01. 2021) v dištančnom vzdelávaní.  Školský klub pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti bude fungovať pre prihlásené deti od 7.30 do 14.30 hod.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali webové sídlo školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

            Za porozumenie ďakujeme.

            Vedenie ZŠ

          • Nástup žiakov 1. – 4. ročníka na prezenčnú výučbu od 08. 02. 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Nakoľko ešte stále nie je vydané uznesenie vlády SR týkajúce sa otvárania škôl, zverejňujeme predbežné informácie k nástupu žiakov 1. – 4. ročníka. V prípade vydania uznesenia vlády SR sa môžu informácie meniť. Preto vás prosíme o pravidelné sledovanie webového sídla školy a aplikácie EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

            Žiaci budú vchádzať do budovy Základnej školy, Janka Palu 2 podľa časového harmonogramu:

            - cez bočný vchod od ŠKD: o 7.45 hod. – 1. A, 1. B, 1. C

            - cez hlavný vchod:   o 7.40 hod. – 2. C, 3. ročník

                                               o 7.50 hod.  – 4. ročník

            Pre žiakov 2. A a 2. B triedy, ktorí sa učia v budove Katolíckej spojenej školy, platí vstup od 7.40 hod. 

            Pri vstupe do budovy školy bude žiakom vykonávaný ranný filter. Prosíme rodičov, aby zabezpečili pre svoje deti každý deň minimálne dve rúškapapierové jednorazové vreckovky. Používanie rúšok v interiéri školy je pre žiakov 1. stupňa povinné.

            Žiaci sa musia pri nástupe do školy preukázať čestným vyhlásením o bezinfekčnosti. Toto tlačivo bude zverejnené dodatočne. Ponúkame vám možnosť podať toho vyhlásenie aj elektronicky prostredníctvom rodičovského konta na EduPage. Elektronické podávanie tlačiva bude sprístupnené až 07. 02. 2021 dopoludnia z dôvodu technickej prípravy tlačiva na Edupage.

            V prípade, že je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informujte riaditeľku školy a triednu pani učiteľku. Ak bola dieťaťu nariadená karanténa lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo príslušným regionálnym hygienikom, taktiež vám vyplýva povinnosť informovať o tejto skutočnosti vedenie školy a triednu učiteľku. Za týchto podmienok (podozrenie alebo potvrdenie ochorenia COVID-19, nariadená karanténa) je dieťa zo školy vylúčené.

            Žiadame rodičov, aby sa opätovne porozprávali so svojimi deťmi o dodržiavaní hygienických opatrení a minimalizovali zhromažďovanie sa pred základnou školou.

            Žiaci, ktorých rodičia neprihlásili na prezenčnú výučbu, budú dostávať domáce úlohy prostredníctvom EduPage, dištančná výučba ani online hodiny sa pre nich konať nebudú.

            Žiaci 2. stupňa zostávajú v dištančnom vzdelávaní aj po 08. 02. 2021.

            Vzhľadom na súčasnú stále meniacu sa epidemiologickú situáciu žiadame rodičov, aby pravidelne sledovali webové sídlo našej školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

             Za porozumenie ďakujeme.

                                                                                                                Vedenie základnej školy

             

          • Zisťovanie záujmu o prezenčné vyučovanie

          • Pri zisťovaní záujmu o prezenčné vyučovanie žiakov druhého stupňa, kedy je potrebné, aby sa na ochorenie COVID-19 testoval žiak a jeden jeho zákonný zástupca, prejavilo v decembri záujem 58 % rodičov a žiakov. Pri opakovanom prieskume v januári 2021 vyjadrilo záujem o prezenčné vzdelávanie 66 % rodičov a žiakov druhého stupňa. Zároveň súhlasilo s testovaním na ochorenie COVID-19.

            O ďalšom postupe vás budeme informovať.

            Vedenie ZŠ

          • Okresné kolo technickej olympiády

          • Školské kolo technickej olympiády absolvovali siedmaci formou testu s p. uč. Mgr. Vierou Číkovou. Riško Holeček zo 7. A sa na okresné kolo technickej olympiády pripravoval samostatne. Z dôvodu prerušeného vyučovania odpovedal na 30 otázok  online.

            Výsledkom bol príjemne prekvapený. Delil sa o 2. – 3 . miesto s iným súťažiacim.

            Sme radi, že aj v súčasnej, pre žiakov náročnej dobe na vzdelávanie, sú žiaci, ktorí  majú chuť učiť sa a pracovať nad rámec svojich povinností.

            Srdečne blahoželám.

          • Hodnotenie žiakov v 1. polroku šk. roka 2020/2021 počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19

          • 1. ročník

            Vyučovacie predmety slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, prvouka, výtvarná výchova, náboženská a etická výchova budú hodnotené slovne.

            Predmety telesná a športová výchova, hudobná výchova nebudú klasifikované, na vysvedčení sa uvedie slovo „absolvoval“.

             

            2. –  4. ročník

            Predmety slovenský jazyk a literatúra, matematika, vlastiveda, prírodoveda, prvouka, anglický jazyk, informatika, výtvarná výchova, pracovné vyučovanie, náboženská výchova a etická výchova budú hodnotené známkou.

            Predmety telesná a športová výchova, hudobná výchova nebudú klasifikované, na vysvedčení sa uvedie slovo „absolvoval“.

             

            5. - 9. ročník

            Vyučovacie predmety slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, nemecký jazyk, dejepis, geografia, biológia, občianska náuka, fyzika, chémia, informatika, tvorivé čítanie a písanie, cvičenia z matematiky budú hodnotené známkou.

            Predmety telesná a športová výchova, hudobná výchova, technika, výtvarná výchova, náboženská výchova, etická výchova a konverzácia v anglickom jazyku nebudú klasifikované, na vysvedčení sa uvedie slovo „absolvoval“.

             

             

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • Milí žiaci a rodičia.
            Vianočné prázdniny začínajú v pondelok 21. decembra 2020 a trvajú do 8. januára 2021.


            Počas týchto sviatkov si užite pokoj, oddych a spomalenie z každodenných stresov. Nech sa tento úžasný vianočný čas dotkne vašich sŕdc a naplní ich niečím špeciálnym. Želáme Vám toľko šťastia a odhodlania, ako si želáte v tých najodvážnejších snoch.
            Príjemné prežitie vianočných sviatkov v kruhu svojich najbližších Vám želajú všetci zamestnanci Základnej školy, Janka Palu 2 v Nemšovej.

          • Oznam – nástup žiakov do škôl po vianočných prázdninách

          • Od 11. 01. 2021

            Vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou pre všetkých žiakov ZŠ (I. aj II. stupeň). Školský klub v prevádzke nebude.

            Predpoklad od 18. 01. 2021

            • I. stupeň by sa mal vzdelávať prezenčne s podmienkou pretestovania zákonných zástupcov.
            • II. stupeň základných škôl pokračuje v dištančnom vzdelávaní.


            Predpoklad od 25. 01. 2021

            • Od 25. januára by mal byť I. stupeň ZŠ otvorený v štandardnom režime.
            • II. stupeň základnej školy by mal prejsť na prezenčnú formu vzdelávania, pričom ÚVZ SR vyhláškou určí pretestovanie žiakov II. stupňa základnej školy a zákonných zástupcov.

            Upozorňujeme, že tieto podmienky sú predbežné a budú závisieť od vývoja situácie. Lokálne podmienky môžu naviac zmeniť alebo upraviť RÚVZ.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali webové sídlo školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

            Za porozumenie ďakujeme.

            Vedenie ZŠ

        • Vianočné tvorivé dielne – 1. ročník
          • Vianočné tvorivé dielne – 1. ročník

          • Hoci tradičné sa mieša s moderným, čaro Vianoc býva neopakovateľné. Príjemnú atmosféru sme zažili v piatok 18. 12. 2020 na vianočných tvorivých dielňach s našimi prváčikmi. Tento rok sme vyrábali cukríky zabalené v ozdobnom prečnievajúcom papieri a staniole. Sviatočnú atmosféru dotvárali vianočné koledy, pri ktorých každý cítil, že Vianoce sú o chvíľu tu. Deti mali obrovskú radosť zo spoločných výrobkov. Salónky im budú zdobiť vianočné stromčeky v ich príbytkoch. 

            Vyučujúce prvých ročníkov

          • Čítajme si

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo 8. decembra 2020 výzvu Čítame radi na podporu čitateľskej gramotnosti na nákup detských a mládežníckych kníh a audiokníh, prípadne odborných kníh pre pedagogických a odborných zamestnancov školy. Do 14. decembra podalo žiadosť 1552 žiadateľov, podmienky splnilo 1397 žiadateľov.

            Potešil nás zoznam 471 podporených škôl, medzi ktorými bola aj naša škola. Maximálnu sumu 800 eur využijeme na nákup kníh do žiackej knižnice predovšetkým pre žiakov prvého stupňa.

             

            Emília Mazanovská

          • Príroda, životné prostredie a deti

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili  do 32. ročníka výtvarnej súťaže Príroda, životné prostredie a deti. Opäť sa ukázalo, že na našej škole máme šikovné deti. Výtvarne sa realizovalo mnoho detí z našej školy, medzi ktorými boli i naši najmenší. Všetkých za výtvarné práce chválime a gratulujeme Táničke Pecháčkovej z 1. B, ktorej prácu Strašiak v záhrade porota ocenila. Tánička pracovala pod vedením p. uč. Mgr. Edity Peťkovej.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Mikuláš v ŠKD
          • Mikuláš v ŠKD

          • Po rozhovore s deťmi o našich tradíciách, na ktoré je mesiac december veľmi bohatý, sme deťom priblížili legendu o sv. Mikulášovi. Dozvedeli sa, ako kedysi dávno obdarúval chudobných, stal sa z neho svätec a do dnešného dňa je patrónom detí. Keď sa nečakane objavil aj v našom školskom klube, deti recitovali básničky, ktoré si pripravili pod vedením pani vychovávateliek. Mikuláš ich za to povzbudil do ďalších dní a poradil im, aby sa snažili šíriť dobro a navzájom si pomáhali. Každé dieťa dostalo malú maškrtku a pochvalu.

          • JESENNÁ OLYMPIÁDA

          • Posledné slnečné dni v novembri sme s deťmi využili aktívnym pohybom na školskom dvore. V jedno pekné popoludnie ich čakali rôzne disciplíny, napr. beh do diaľky, skok do diaľky, hod do basketbalového koša, kop do prázdnej brány a slalom s hokejkou a loptičkou. Nezaostávali však ani v hode loptičkou do vedra, v balansovaní  loptičky na stolnotenisovej rakete a skokoch na švihadle. Každá pani vychovávateľka  odmenila  najšikovnejšie deti medailami a malými vecnými cenami. Všetci si odniesli malý darček v podobe pohybu na čerstvom vzduchu v spoločnosti svojich super kamarátov a pani vychovávateliek.

          • KINO V ŠKD

          • Na svetový deň televízie sme si pripravili pohodové popoludnie, počas ktorého si deti pozreli obľúbené rozprávky s názvom HORE, RUDOLF, PRINCEZNÁ ZE MLEJNA, RODINKA ÚŽASNÝCH a AKO VYCVIČIŤ DRAKA. Urobili si pohodlie v triede, v tichosti a so záujmom sledovali rozprávky pod dohľadom svojej p. vychovávateľky.

          • NÁSTUP ŽIAKOV 1. – 4. ROČNÍKA DO ŠKOLY PO 2. KOLE PLOŠNÉHO TESTOVANIA

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že od utorka 10. 11. 2020 pokračujú žiaci 1. – 4. ročníka v prezenčnej výučbe. V prevádzke bude aj ŠKD (ranný aj popoludňajší).

            Žiaci sa musia pri nástupe do školy preukázať Vyhlásením zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo si môžete stiahnuť v tomto odkaze.

            Ponúkame Vám možnosť podať toho vyhlásenie aj elektronicky prostredníctvom rodičovského konta na EduPage. Elektronické podávanie tlačiva bude sprístupnené 09. 11. 2020 dopoludnia z dôvodu technickej prípravy tlačiva na Edupage. Pri prihlásení na rodičovské konto na úvodnej obrazovke nájdete odkaz Žiadosti/Vyhlásenia. Po otvorení kliknete na červený kruh s označením +. Vyberiete Vyhlásenie o bezinfekčnosti, zadáte dátum (najskôr 09. 11. 2020) a zobrazí sa Vyhlásenie. Potvrdíte tlačidlom Uložiť.  Vyhlásenie je týmto podané a triedny učiteľ ho počas dňa akceptuje, čo v žiadostiach uvidíte, ale zobrazí sa Vám to aj v správach na EduPage.

            Ak nemáte možnosť si tlačivo vytlačiť, ani elektronicky odovzdať, je možné si ho osobne vyzdvihnúť v pondelok 09. 11. 2020 pred hlavným vchodom do budovy školy.

            Pri vstupe do budovy školy bude žiakom naďalej vykonávaný ranný filter. Prosíme rodičov, aby naďalej zabezpečili pre svoje deti každý deň minimálne dve rúškapapierové jednorazové vreckovky.

            Žiaci 2. stupňa zostávajú v dištančnom vzdelávaní do 27. 11. 2020.

            Vedenie ZŠ

             

          • Poznáš dobu rozkladu?

          • Environmentálna záťaž odpadu na naše životné prostredie je nepopierateľná. Pri bežnej činnosti, v domácnosti, v práci vzniká odpad, ktorý sa hromadí na skládkach alebo našou nezodpovednosťou zostáva v prírode veľmi dlho. Niekedy stačí málo. Správne triediť odpad, v lepšom prípade recyklovať. Ďakujeme spoločnosti Vetropack Nemšová s. r. o., ktorá financovala v rámci výzvy Malé veci osadenie stojanu Poznáš dobu rozkladu? v areáli Základnej školy, Janka Palu 2, Nemšová. Nielen naši žiaci, ale aj okoloidúci budú možno prekvapení dĺžkou rozkladu niektorých druhov odpadu.

            Veríme, že aj týmto spôsobom prispejeme k zamysleniu sa a k šetrnému vzťahu k prostrediu, v ktorom žijeme.

            Ďakujeme p. Andrejovi Vojtovi za realizáciu stojana.

             

            E. Mazanovská   

          • OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV 1. - 4. ROČNÍKA

          • Druhá fáza jesenných prázdnin bude od 6. 11. (piatok) do 9. 11. 2020 (pondelok).

            V utorok 10. 11. 2020 by sa všetci žiaci 1. – 4. ročníka mali pri vstupe do školy preukázať Vyhlásením zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo si môžete stiahnuť v tomto odkaze.

            Ponúkame Vám možnosť podať toho vyhlásenie aj elektronicky prostredníctvom rodičovského konta na EduPage. Pri prihlásení na rodičovské konto na úvodnej obrazovke nájdete odkaz Žiadosti/Vyhlásenia. Po otvorení kliknete na červený kruh s označením +. Vyberiete Vyhlásenie o bezinfekčnosti, zadáte dátum (najskôr 09. 11. 2020) a zobrazí sa Vyhlásenie. Potvrdíte tlačidlom Uložiť.  Vyhlásenie je týmto podané a triedny učiteľ ho počas dňa akceptuje, čo v žiadostiach uvidíte, ale zobrazí sa Vám to aj v správach na EduPage. Postup si môžete pozrieť aj tu: postup_k_Vyhlaseniu_o_bezinfekcnosti.pdf

            Ak nemáte možnosť si tlačivo vytlačiť, ani elektronicky odovzdať, bude možné si ho osobne vyzdvihnúť v pondelok 09. 11. 2020 pred hlavným vchodom do budovy školy.

            Žiaci prvého až štvrtého ročníka základnej školy, ktorí sa nezúčastnili testovania, majú podľa aktuálnej vyhlášky úvz SR povolený vstup do školy aj bez preukázania sa negatívnym výsledkom testu.

            Prosíme Vás, aby ste v priebehu víkendu a pondelka, napriek tomu, že sú jesenné prázdniny, aktívne sledovali webové sídlo školy a aplikáciu EduPage. Je možné, že usmernenia sa budú počas víkendu na základe výsledkov 2. kola plošného testovania meniť. O zmenách Vás budeme čo najskôr informovať.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie ZŠ

             

             

             

          • Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť 2020!“

          • Nezisková organizácia Centrum Slniečko v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch pri MPSVaR SR, pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej pripravili už siedmy ročník celoslovenskej Bubnovačky – „Aby bolo deti lepšie počuť!“ Do podujatia, ktoré má 19. novembra 2020 symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a potrebu včasnej prevencie, sme sa zapojili aj so žiakmi I. stupňa našej školy.

             V tomto nie ľahkom období aj kvôli momentálnej situácii zapríčinenej ochorením COVID-19 sa ukazuje, ako sa vieme zomknúť a pomáhať si. Je dôležité deti vnímať a počúvať viac, je dôležité deťom veriť. Vďaka vám robíme svet detí krajším!

             Mgr. Erika Lajčiaková

    • Kontakty

      • Základná škola
      • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
      • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
      • 36125946
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje