• Deň jablka u štvrtákov
          • Deň jablka u štvrtákov

          • Áno práve jablko je tiež spojené asi s najznámejším príbehom z Biblie o vyhnaní Adama a Evy z raja. Je to naozaj veľmi chutné ovocie, ktoré vieme pripraviť na toľko spôsobov, že sa ho nevieme objesť. Jeho výbornú chuť a tiež aktivity spojené s jablkami si vychutnávali štvrtáci pri príležitosti Dňa jablka počas tematického vyučovania. Žiaci sa predviedli v praktických zručnostiach potrebných v kuchyni a mnohí zostali zaskočení, akí sú ich spolužiaci zruční pomocníci. Na záver si vychutnali výbornú štrúdľu, ktorá svojou vôňou vábila celú školu. Avšak štvrtáci sa krásne podelili a ponúkli aj vyučujúce.

        • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?
          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?

          • V mesiaci október – mesiaci úcty k starším – sme zorganizovali milú akciu KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK? Zapojili sa nielen deti z ŠKD a ich rodičia, ale i pani učiteľky. Spoločne sme vyzbierali 18 plných škatúľ a 8 darčekových tašiek, ktoré obsahovali veľa užitočných vecí. Posledný školský deň pred jesennými prázdninami sme darčeky odniesli do Domova sociálnych služieb v Nemšovej. Deti starkých potešili krátkym programom. Úvodnú báseň prečítali Izabelka Trenčanová a Damián Hulényi. Za Izabelkinho hudobného doprovodu na flautu im zaspievali pieseň Samko Mačina a Damián a Benjamín Hulényiovci. Nielen starkí boli príjemne dojatí a milo prekvapení. Priblížili nám svoj život v komunite. Ich obyčajný deň je často plný spevu, smiechu a dobrej zábavy. Ani oni nezaháľali a prekvapili nás prednesom nádhernej básne, namaľovaným obrazom a spoločne vyrobeným pozdravom, ktorý si určite nájde miesto v priestoroch našej školy. My sme im síce zanechali drobné materiálne veci, ale oni nás naplnili láskou, múdrosťou a neskutočnou energiou.

        • ZBER ODPADU V OKOLÍ NAŠEJ ŠKOLY
          • ZBER ODPADU V OKOLÍ NAŠEJ ŠKOLY

          • Naši milí „KLUBÍKOVIA“ zbierali celý mesiac odpad v našom okolí. Každý týždeň sa postarali o poriadok deti z jednotlivých oddelení. Vyzbierali naozaj veľké množstvo odpadu. Verte, že sa nám lepšie hrá v okolí, ktoré je čisté. Chráňme, prosím, všetci spoločne našu prírodu a nehádžme odpadky na zem.

        • IMATRIKULÁCIE V ŠKD
          • IMATRIKULÁCIE V ŠKD

          • Ako je už každý rok zvykom, aj tento rok si pre našich prváčikov prichystali pani vychovávateľky z ŠKD malé privítanie v podobe imatrikulácií. Deti zložili sľub odvážneho prváka a dostali diplom ako spomienku na tento pamätný deň, ktorý im prichystali starší spolužiaci z  ŠKD oddelení. Prváčikom prajeme, aby sa im v školskom klube páčilo a prežili veľa pekných zážitkov.

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Milí rodičia a žiaci.

            Jesenné prázdniny začínajú vo štvrtok 28. októbra 2021 a trvajú do pondelka 01. novembra 2021. 

            Nástup do školy je v utorok 02. novembra 2021.

            Radi by sme Vám pripomenuli, že k nástupu do školy 02. 11. 2021 (utorok) po jesenných prázdninách je opäť potrebné poslať vyhlásenie o bezpríznakovosti (elektronicky alebo v papierovej podobe).

            Všetkým žiakom, rodičom, učiteľom a ostatným zamestnancom prajeme príjemný oddych.

            Vedenie školy

        • ZÁZRAK MENOM JABLKO
          • ZÁZRAK MENOM JABLKO

          • Čo o ňom vieme? Určite nie všetko. Dnešný deň nám pomohol k tomu, aby sme sa o tomto sladučkom, šťavnatom a voňavom ovocí dozvedeli čo najviac – ako rastie, ako chutí a aký má význam pre zdravie i využitie v kuchyni. Téma jablka sa prelínala počas celého dňa u našich tretiakov. Zúročili sme svoje vedomosti  v riešení jablkových úloh. Krásne jesenné počasie nás vylákalo do parku, kde sme si nazbierali pestrofarebné listy. Tie sme použili na výrobu veselých húseničiek. A čo nás potešilo na záver? V každej triede sa konala ochutnávka jablkových dobrôt, z ktorých nádherná vôňa sa šírila po celej škole.

            Toto významné ovocie by sa malo stať každodennou súčasťou nášho zdravého jedálnička.

            Triedne učiteľky 3. ročníkov

        • Medzinárodný deň školských knižníc
          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Medzinárodný deň školských knižníc

            17. ročník celoslovenského projektu vyhlásený Slovenskou pedagogickou knižnicou:

            Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“ k Medzinárodnému dňu školských knižníc 25. októbra 2021.


            Celoslovenský projekt sa uskutočňuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

            Dňa 22. októbra sa naše prvostupniarske deti v  škole presvedčili o tom, že čítanie má význam pre úspešný a zmysluplný život. Zábavnými aktivitami práce s knihou sme sa posnažili podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe.

            Aktivity dňa:
            Literárny karneval: Deti sa prezliekli za ľubovoľnú rozprávkovú bytosť, doniesli si a predstavili knižku, v ktorej rozprávková bytosť vystupuje.
            Hádankové čítanie: V našej malej knižnici naši najmenší hádali hádanky a čítali s pani učiteľkami rozprávkové knižky.
            Divadielko z knihy Danka a Janka – O Gevenduche: Smiešna i poučná medzitriedna dramatizácia príbehu.
            Hľadanie pokladu: Deti hľadali poklad nielen v priestoroch, nájdený poklad si budú čítať s pani učiteľkami na vyučovaní.

            Týmto zaujímavým, tvorivým a náučným vyučovaním, ako aj oslavou Medzinárodného dňa školských knižníc, sme našim malým čitateľom ukázali, čo všetko môže kniha a knižnica poskytnúť. Deti si odniesli z podujatia veľa poučného formou pekných, vtipných, kreatívnych a veselých zážitkov.

            DOČÍTANIA PRIATELIA!                   

            Triedne pani učiteľky 1. stupňa

        • Záložka do knihy spája školy: Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní
          • Záložka do knihy spája školy: Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní

          • Aj tento školský rok sme sa zapojili do projektu, v ktorom si nájdeme kamarátov zo ZŠ Most. Deti vynaložili úsilie vyrobiť záložku na jednej strane podľa svojich schopností a možností a na druhej strane ako darček pre zatiaľ neznámeho kamaráta z partnerskej českej školy. Rovnako im patrí vďaka aj za snahu podeliť sa o svoje čitateľské zážitky so svojimi spolužiakmi a zároveň odporučiť knihu na čítanie rovesníkom z partnerskej školy. Výrobu záložiek sprevádzalo množstvo krásnych aktivít:

            Naši najmladší žiaci prváci, si svet rozprávok, príbehov i básní priblížili zážitkovým učením. Čítaním rozprávok v školskej knižnici spoločne s pani učiteľkami zistili, že v slovenských rozprávkach sa nachádza tak, ako v našich triedach, veľa roztomilých krásavíc a švárnych krásavcov.

            Potešili nás i žiaci druhých ročníkov. Zdrobneniny i rýmy si vyskúšali v recitačnej súťaži s tematickým názvom: „Žltá jeseň“. Ich recitačný prejav bol na excelentnej úrovni. Našim ušiam ulahodili svojim prejavom a ľubozvučnou slovenčinou.

            Tretiaci a štvrtáci sú už zdatní čitatelia. Preto s pani učiteľkami trávili čas v školskej knižnici, kde čítali a diskutovali o jednotlivých tituloch kníh, autoroch i ilustrátoroch. Zistili sme, že naši tretiaci sú psíčkari! Najviac im totiž zaimponoval náš najnovší prírastok v knižnici: Náš

            pes Huncút, (J. Kuchtová). Štvrtáci sa zahrali na ilustrátorov ku knihe od Gabriely Futovej – Naša mama je bosorka.

            Pri realizácii projektu zažili deti veľa radosti z čítania, veselú zábavu pri tvorbe záložiek a dobrodružné objavovanie srdečného priateľstva.

            Triedne učiteľky 1. stupňa

        • „JESEŇ, PANI BOHATÁ, FARBÍ STROMY DO ZLATA“
          • „JESEŇ, PANI BOHATÁ, FARBÍ STROMY DO ZLATA“

          • „JESEŇ, PANI BOHATÁ, FARBÍ STROMY DO ZLATA“, no nielen tie...Plody jesene a jej nádherné farby zdobia i naše triedy. V tieto dni sa deti s radosťou pustili do jesenného čarovania. Celé vyučovanie sa nieslo v znamení jesene. Počítali jesenné príklady, čítali i tvorili krásne vety o jeseni, pracovali s kalendárom prírody. Nakoniec sa preniesli do rozprávky a z lístia a rôznych plodov jesene spoločne tvorili jesenné víly, sovičky,...

            Celé vyučovanie sa zmenilo na krásny farebný jesenný deň. Veď posúďte...

             

            Triedne učiteľky 2. ročníkov

        • BEH PRE ZDRAVÉ SRDCE
          • BEH PRE ZDRAVÉ SRDCE

          • Bežkyňa maratónov a olympionička Julie Isphording povedala: “ Behajte často. Behajte dlho. Nikdy však neprekonajte svoju radosť z behu.“ Preto, aby sme urobili niečo pozitívne pre zdravie, utužili vzťahy medzi žiakmi jednotlivých tried na I. stupni, zorganizovali sme 14. 09. v rámci Cvičení v prírode - Beh pre zdravé srdce. Počasie nám prialo, počas celého behu sa na nás slniečko usmievalo.

            Triedne učiteľky 1. stupňa

          • KÝM BUDEM, AŽ VYRASTIEM

          • Táto téma sa niesla celý týždeň našou letnou školou. Deťom sme sa snažili počas jednotlivých dní priblížiť rôzne povolania, ktoré sme doplnili zaujímavými exkurziami.

            Prvý deň sme navštívili Regionálne centrum zhodnocovania BRO (kompostáreň) a Zberný dvor v Nemšovej, kde si deti vypočuli dôležité informácie o triedení odpadu. Prešli sme sa po Zbernom dvore, kde deťom vysvetlili, prečo je dôležité separovať odpad už doma a čo sa ním potom deje. V kompostárni mali deti prednášku o spracovaní biologického odpadu, z ktorého vzniká kompost, ktorý je použiteľný v našich záhradách. Na záver dňa si deti vyrobili tričká s názvami svojich tímov - VLOČKY, ŠEDÍ VÝLETNÍCI, GANGSTRI, PRÁZDNINÁRI, DRAGONI a HACKERI.

            Lektori z organizácie Mladý podnikavec deťom priblížili svet financií hravou formou. Plnili rôzne úlohy, pri ktorých využívali tímovú spoluprácu a finančnú gramotnosť. Budúcim „podnikateľom“ priblížili aj prácu s eurom.

            Tretí deň našej letnej školy sme navštívili kontaktnú ZOO v Lubine, kde sa deti na chvíľu premenili na malých chovateľov. Vyskúšali si nakŕmiť ovečky, srnku, ale aj lamu. Pobehali medzi ovečkami, pohladkali poníka či mini jelenčeka.

            Nasledujúci deň si deti užili v spoločnosti dobrovoľných hasičov z Bolešova, kde sa dozvedeli zaujímavé informácie o tomto povolaní. Naši malí budúci hasiči mali neskutočné množstvo otázok, na ktoré im hasiči ochotne odpovedali. Zmerali si sily v detských štafetách, kde každý účastník dostal malú odmenu. Za zvuku sirény sa deti burácajúcim potleskom rozlúčili s hasičmi z Bolešova.

            Posledný deň letnej školy sme strávili na exkurzii v Hlohovci, kde sme pozorovali hviezdne divadlo. Oboznámili sme sa so zaujímavou a náročnou prácou astronóma, ktorý pozná neskutočné množstvo hviezd a súhvezdí. Menšie deti stihli pozorovať aj slnko cez špeciálny ďalekohľad. Staršie deti už pozorovanie nestihli, keďže sa nám počasie pokazilo a zamračilo sa. Spokojní a plní zážitkov sme sa vrátili do školy, kde deti boli odmenené diplomom so sebahodnotením.

            Veríme, že si deti letnú školu užili a možno nám z niektorých vyrastie malý podnikateľ, chovateľ zvierat, smetiar, hasič alebo astronóm.

        • ZBER PAPIERA
          • ZBER PAPIERA

          • Zber papiera sa uskutoční od 27. 09. 2021 do 01. 10. 2021. Papier (bez kartónu) zviazaný do balíkov môžete nosiť denne od 07.00 do 15.00 hodiny, 01. 10. 2021 do 10.00 hodiny. Balíčky papiera môžete položiť k bočnému vchodu bo budovy školy. Na balík napíšte meno žiaka a triedu.

            Ďakujeme.

          • Oznam pre rodičov prvákov a nových žiakov

          • Základná škola, Janka Palu 2, Nemšová odoslala rodičom prvákov a nových žiakov na poskytnuté emailové adresy prihlasovacie kontá na Edupage stránku školy: www.zsnemsova.edupage.org.

            Ak ste škole neposkytli e-mailové adresy, prosíme vás o ich aktualizovanie prostredníctvom triednych pani učiteliek.

            Pomocou školského informačného systému Edupage si budete môcť prezerať známky, ospravedlňovať neprítomnosť detí v škole, sledovať udalosti a nové oznámenia, pridávať vyhlásenia, komunikovať s vyučujúcimi.

            Systém Edupage nájdete aj ako aplikáciu pre smartfón v Google Play alebo App Store. Pre prihlásenie do aplikácie je potrebné použiť rovnaké prihlasovacie konto poskytnuté základnou školou.

            Pripájame aj niekoľko užitočných návodov:

            Prostredníctvom tejto stránky alebo aplikácie Edupage sa viete prihlásiť do svojho rodičovského účtu.

            Návod na prihlásenie do Edupage (w=ebstránka/aplikácia)

            Prostredníctvom stránky alebo aplikácie si viete aj prepínať účet medzi viacerými deťmi. 

            Návod na prepínanie medzi deťmi

            Návody – elektronické ospravedlnenky:

            Zasielanie el. ospravedlnenky cez mobilnú aplikáciu Edupage

            Zasielanie el. ospravedlnenky cez webovú stránku www.zsstrba.edupage.org

                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                                                                                                              

          • OZNAM

          • Vedúca ŠJ pri Základnej škole, Janka Palu 2, Nemšová oznamuje, že dňa 27. 08. 2021 nie je možné  prihlasovanie stravníkov z technických príčin.

            Prihlasovanie stravníkov  bude opäť možné od 02. 09. 2021.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Oznam pre rodičov a žiakov k začiatku školského roka 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Základná škola, Janka Palu 2 v Nemšovej Vám oznamuje, že slávnostné  otvorenie  školského roka 2021/2022 sa uskutoční pre všetky triedy dňa 2. septembra v budove Základnej školy na Ulici Janka Palu 2 v Nemšovej.

            Žiaci prvého ročníka a druhého ročníka pôjdu do tried spolu len s jedným rodičom, ostatní žiaci bez rodičov.

            Žiaci prvého ročníka pôjdu po slávnostnom otvorení školského roka so svojimi triednymi pani učiteľkami a prítomnými rodičmi do Kultúrneho centra Nemšová na privítanie prvákov.

            Z kapacitných dôvodov sa budú triedy 2. B a 2. C učiť v školskom roku 2021/2022 v budove Katolíckej spojenej školy, Školská 9, Nemšová. Po slávnostnom otvorení školského roka 2021/2022 sa presunú žiaci 2. B a 2. C triedy spolu s triednymi pani učiteľkami a prítomnými rodičmi do svojich tried v budove Katolíckej spojenej školy. Ostatní žiaci pôjdu po slávnostnom otvorení školského roka domov.

            V rámci zabezpečenia ochrany zdravia v škole, prosíme rodičov, aby žiaci dňa 02. 09. priniesli písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Toto tlačivo musí žiak predložiť aj pri každom prerušení dochádzky v trvaní 3 a viac po sebe idúcich kalendárnych dní. Tlačivo si môžete stiahnuť pod oznamom na webovom sídle našej školy alebo si ho môžete vyzdvihnúť vytlačené vo vestibule školy. Ponúkame vám možnosť podať vyhlásenie aj elektronicky prostredníctvom rodičovského konta na EduPage. Elektronické podávanie tlačiva bude sprístupnené 01. 09. 2021 (v stredu) dopoludnia, podať ho môžete do 18.00 hod., aby sme mohli dané tlačivá spracovať.

            Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu budú žiaci do školy vchádzať rôznymi vchodmi podľa časového harmonogramu.

            Príchod žiakov do školy:

            • cez bočný vchod od ŠKD: o 7.45 hod. - 1. A, 1. B, 1. C ,                                                                                                                      o 7.55 hod. - 2. B, 2. C (len 02. 09.)                                                                          

            • cez hlavný vchod:            o 7.40 hod. - 2. A, 3. ročník                                                                                                                         o 7.50 hod. - 4. ročník

            • cez vchod pre imobilných: o 7.40 hod. - 5., 7. ročník                                                                                                                             o 7.50 hod. -  6., 8., 9. ročník                                                                   


            Pri vstupe bude žiakom vykonaný ranný filter. V prípade opakovaného namerania zvýšenej telesnej teploty min. 37,2 °C nebude môcť dieťa do školy nastúpiť.

            Prosíme rodičov, aby zabezpečili pre svoje deti každý deň dve rúškapapierové jednorazové vreckovky. Používanie rúšok v interiéri školy je pre žiakov povinné.

            Upozorňujeme rodičov na zápis žiakov do školského klubu detí, ktorý bude možné vykonať od 02. 09. 2021. Činnosť školského klubu detí v tomto školskom roku začne dňa 3. septembra (t. j. v piatok) v čase od 6.00 do 7.45 hod. a od 11.35 do 16.00 hod. Činnosť v rannom ŠKD bude z dôvodu personálnych možností zabezpečená v zmiešaných zberných skupinách, v popoludňajšom ŠKD sa stretnú deti z maximálne troch tried.

            Obedy v školskej jedálni sa 2. septembra budú vydávať len prihláseným žiakom v čase od 10.30 do 12.30 hodiny. Upozorňujeme rodičov, že v jedálni nedokážeme zabezpečiť nepremiešavanie skupín žiakov z rôznych tried, príp. škôl. Preto prosíme rodičov o zváženie stravovania ich detí v školskej jedálni.

            Taktiež žiadame rodičov, aby sa porozprávali so svojimi deťmi o dodržiavaní hygienických opatrení a minimalizovali zhromažďovanie sa pred základnou školou.

            Vzhľadom na súčasnú stále meniacu sa epidemiologickú situáciu žiadame rodičov, aby pravidelne sledovali webové sídlo našej školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

             

            Za porozumenie ďakujeme.

                                                                                                                Vedenie základnej školy


            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti-ziak.docx

          • Nový autobusový spoj z Nemšovej do Trenčína

          • SAD Trenčín oznamuje žiakom a rodičom, že od 01. 09. 2021 bude premávať v pracovné dni autobusový spoj s časom odchodu 14:10 z Nemšovej, žel. st. cez Ľuborču, Kľúčové, Skalku n. V. do Trenčína.

            Milan Kadlecaj

            Dispečer prímestskej autobusovej dopravy prev. Trenčín


             

    • Kontakty

      • Základná škola
      • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
      • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
      • 36125946
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje