• KREATÍVNA TECHNIKA

          • Naši žiaci na druhom stupni sa na hodinách techniky učia pracovať s rôznymi materiálmi. Ešte počas Vianoc vytvárali všetky ročníky vianočné ozdoby s použitím gombíkov, drôtu, dreva či vlny. Tam to ale neskončilo. Pozrite sa, akú tvorivosť prejavujú v jednotlivých ročníkov aj v druhom polroku.V 5. ročníku si žiaci vyskúšali prácu remeselníkov a zo slaného cesta vyrobili rôzne misky, nádoby a dekoračné predmety. Šiestaci použili drevo na výrobu krásnych domčekov, robotov, písmeniek a i. Triedam 7. ročníka sa splnil detský sen a mohli v škole stavať LEGO. Výzva znela: „Čo vieš postaviť za 45 minút?“ Okrem toho stavali vyhliadkové veže zo špajdlí a papiera. Šikovné dievčatá z 8. ročníka si na hodinách vyskúšali tzv. felting (plstenie) a deviatačky zasa ušili z dekoračného filcu malé peňaženky.

            Najnovšie druhostupniarom učarovali nové spojovače „CLIP IT“ spolu s PET vrchnákmi, z ktorých vyrábajú rôzne 2D a 3D predmety.

            Veď veľké veci vznikajú na trikrát:

            po prvé v myšlienkach,

            po druhé napísaním

            a po tretie realizáciou.

          • AJ MY RAZ BUDEME RODIČIA

          • Štvrtáci sa na hodine prírodovedy zahrali na mamičku a otecka. Prekonali ostýchavosť a hravo zvládli nácvik starostlivosti o malé bábätko, ktoré prebaľovali, dvíhali, otáčali, nosili na rukách, pokladali, akoby bolo živé. Žiaci so zápalom diskutovali o bábätkách na základe svojich vlastných skúseností a navzájom si odovzdávali vedomosti. S humorom si predstavovali, aký hluk by bol v triede, ak by sa starali o naozajstného novorodenca. Uvažovali nad jeho potravou, trávením času počas dňa a noci. Dievčatká i chlapci to zvládli na výbornú, o čom svedčia i fotografie.

        • Naša deviatačka víťazkou krajského kola
          • Naša deviatačka víťazkou krajského kola

          • Obrovská gratulácia a obdiv patria našej deviatačke Emily Vidrovej, ktorá zvíťazila v krajskom kole olympiády z nemeckého jazyka germanofónnych žiakov. Emily si svojou dlhodobou usilovnou prácou vybojovala prvé miesto spomedzi žiakov základných škôl, osemročných a bilingválnych gymnázií z celého Trenčianskeho kraja a bude tak Trenčiansky kraj reprezentovať dňa 21. 03. 2022 na celoslovenskom kole. Emily veľmi pekne ďakujeme za reprezentáciu našej školy, srdečne jej gratulujeme a držíme palce v celonárodnom kole, kde sa stretnú najlepší ôsmi germanofónni žiaci z celého Slovenska.

          • Odhlasovanie obedov počas víkendov

          • V prípade ochorenia dieťaťa je možné odhlasovať deti z obedov aj počas víkendov v sobotu, v nedeľu a v pondelok do 7.00 hodiny.

            Počas týždňa treba deti odhlásiť z obedov deň vopred do 14.00 hodiny.

             

          • Preberanie Ag testov 18. 02. 2022

          • V decembri 2021 mohli rodičia prihlásiť pre svoje deti antigénové testy na domáce testovanie. Antigénové testy sú distribuované z ministerstva školstva postupne. Jeden balíček (5 kusov) si rodičia prevzali ešte v decembri 2021. Ďalšie dva balíčky (10 kusov) si mohli prevziať začiatkom februára 2022.

            18. 02. 2022 od 7.00 do 14.00 hodiny si môžu rodičia, príp. starí rodičia, susedia, známi prevziať ďalších 5 kusov antigénových testov.

            Žiadame rodičov, aby dodržali čas preberania testov.

            Zároveň žiadame rodičov, aby v module Žiadosti/Vyhlásenia zaznamenávali použitie domáceho antigénového testu.

            Ďakujeme.

            Vedenie školy

          • Korčuliarsky kurz

          • V termíne od 24. januára do 11. februára sa žiaci I. a II. ročníkov zúčastnili korčuliarskeho kurzu na zimnom štadióne v Dubnici nad Váhom.

            Deti sa zhostili svojej pohybovej aktivity statočne a bojovali s tvrdým ľadom ako sa patrí. Mnohí z prváčikov sa postavili na korčule prvýkrát. Iní sa výborne zdokonalili a ukázali svojim spolužiakom, že aj toto sa dá zvládnuť. Okrem toho urobili niečo aj pre svoje zdravie. Počas celého týždňa prostredníctvom hrových aktivít a súťaží nadobúdali a trénovali nové korčuliarske zručnosti a schopnosti. Najviac sa deti pobavili pri hokeji a naháňačke trénerov. Posledný deň sa nikomu nechcelo ísť z ľadu, no pre prvákov bolo útechou, že veď ako druháci sa sem znova vrátia. Vrátiť sa na ľad môžu každý víkend, kedy je korčuľovanie pre verejnosť.

            Veľké poďakovanie patrí milým trénerom, ktorí našich korčuliarov počas celého týždňa povzbudzovali a pomáhali im prekonať prvé prekážky na ľade.

          • LYŽIARSKY VÝCVIK VO VERNÁRI

          • Napriek súčasnej pandemickej situácii si sneh stihlo užiť tridsať ôsmakov, ktorí absolvovali v dňoch 23. – 28. 01. 2022 lyžiarsky výcvik v malebnej podtatranskej dedinke Vernár. Ubytovaní sme boli v penzióne Suchá, kde sme mali zabezpečené príjemné ubytovanie, celodennú stravu a pitný režim. Na svah, ktorý bol od penziónu vzdialený asi 2 km, nás vozil zabezpečený autobus. Skupinu modrých tvorilo trinásť začiatočníkov, ktorí prvýkrát stáli na lyžiach a osvojovali si základy lyžovania. Patrí im pochvala za ich snahu a rešpektovanie pokynov pani inštruktorky Gabiky. Tá im trpezlivo vysvetľovala základy lyžovania a neustále ich povzbudzovala, aby sa nikto nenechal znechutiť počiatočnými ťažkosťami. Žltú skupinu mala pod palcom Mgr. Dana Heynes, ktorá zdokonaľovala lyžiarske schopnosti ôsmich mierne pokročilých. Oranžovú skupinu deviatich najskúsenejších lyžiarov mala na starosti Mgr. Zuzana Škorvánková, ktorá ako vedúca lyžiarskeho výcviku dohliadala aj na celkový bezproblémový priebeh. Na všetky skupiny niekedy veľmi zblízka, inokedy zase z diaľky dohliadali Mgr. Lenka Tršková a Mgr. Ivana Škundová. O naše zdravie, psychickú i fyzickú pohodu sa starala zdravotníčka Soňa, ktorá poctivo natierala všetky kolienka a masírovala všetky stuhnuté svaly.

            Žiaci majú veľa pekných zážitkov nielen z lyžovania, ale aj z pestrých aktivít, ktoré sme spoločne organizovali v podvečerných hodinách. V stredu popoludní, v rámci oddychového dňa, sme absolvovali vychádzku k partizánskemu bunkru a večer sme sa zabavili na tradičnej karnevalovej diskotéke. Vo štvrtok si všetci zasúťažili v slalomovom zjazde a večer prezentovala každá izba svoj vopred pripravený program, v ktorom nechýbali úžasné scénky či básničky. Ako ocenenie snahy na svahu počas výcviku dostali všetci žiaci účastnícky diplom, ktorý doplnila malá sladká odmena.

            Žiaci prežili pár dní bez rodičov, boli zodpovední za poriadok vo svojich izbách, za svoje veci, zdravie na svahu i mimo neho, ale mali i pocit zodpovednosti za svojich kamarátov – novopečených lyžiarov, ktorým pomáhali na zjazdovke a ukázali svoju trpezlivosť a ochotu pomôcť. Dni na lyžiarskom ubehli veľmi rýchlo, nie tak ako v školských laviciach. Unavení, ale plní zážitkov a nových skúseností sme sa vrátili späť do Nemšovej. Poďakovanie patrí všetkým deťom, ktoré sa pri prvom neúspechu nevzdávali a bojovali čo im sily stačili, i keď zápasili len s únavou, pádmi, neposlušnými lyžami či nevyspytateľným počasím.

            Veľké poďakovanie patrí aj pánovi Danielovi Isteníkovi, ktorý bol bez váhania ochotný pomôcť s odvezením batožiny do Vernára a v piatok späť z Vernára do Nemšovej.

             

            Mgr. L. Tršková, Mgr. Z. Škorvánková, Mgr. D. Heynes, Mgr. I. Škundová


             

          • Preberanie antigénových testov pre žiakov

          • Antigénové testy na domáce testovanie žiakov, ktorých prihlásili rodičia v decembri 2021 si môžu prevziať rodičia, príp. starí rodičia, susedia, známi v dňoch od utorka (01. 02. 2022) až do štvrtka (04. 02. 2022) od 07.00 do 15.30 hod. V piatok sú polročné prázdniny, antigénové testy sa nevydávajú.

            Zároveň žiadame rodičov, aby v module Žiadosti/Vyhlásenia zaznamenali použitie domáceho antigénového testu.

            Ďakujeme.

            Vedenie školy

             

          • VÝTVARNÁ SÚŤAŽ - "FĽAŠA JE NÁŠ SUPERHRDINA"

          • Vetropack Nemšová s.r.o. vyhlásila výtvarnú súťaž Fľaša je náš Superhrdina. Mladí maliari kreslili a maľovali sklenené fľaše. Sklo sa dá neustále recyklovať, čím sa šetrí životné prostredie.

            Do súťaže poslalo práce až 130 autorov. Spomedzi nich vylosovali Rebeku Schwandtnerovú zo 4. C. Potešilo ju originálne tričko, malé darčeky a kupón na nákup športových potrieb.

            Rebeku viedla  p. učiteľka Renáta Holáková. Rebeke aj pani učiteľke srdečne blahoželáme.

          • VÝTVARNÁ SÚŤAŽ - "MESTO, KTORÉ BY SOM RÁD NAVŠTÍVIL"

          • Mesto, ktoré by som rád navštívil bol názov výtvarnej súťaže, ktoré vyhlásila spoločnosť CEMMAC Horné Srnie. Pani učiteľky poslali 70 výkresov našich žiakov, z ktorých porota niektoré vybrala do kalendárov na rok 2022. Autorov najoriginálnejších výkresov odmenili vecnými cenami. Sú to: Richard Holeček 8. A, Nela Mária Janečková 6. B, Katarína Benková 4. C, Alex Michal 4. C, Barbora Kocianová 6. B, Emma Korieneková 6. A, Natália Bárdosová 6. B, Nikola HOštáková 8. A, Petra Kňažková 3. C, Sabina Höferová 6. B, Saša Babulíková 3. A.

            Žiakom srdečne blahoželáme a pani učiteľkám ďakujeme.

          • NÁSTUP DO ŠKOLY PO VIANOČNÝCH PRÁZDNINÁCH

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            V pondelok 10. 01. 2022 bude obnovené prezenčné vyučovanie pre žiakov 1. aj 2. stupňa. V prevádzke bude aj ranný ŠKD od 6.00 hod.

            Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu budú žiaci do školy opäť vchádzať rôznymi vchodmi podľa časového harmonogramu:

            • cez bočný vchod od ŠKD: o 7.45 hod. - 1. A, 1. B, 1. C

            • cez hlavný vchod: o 7.40 hod. - 2. A, 3. ročník                                                                                                                          o 7.50 hod. - 4. ročník

            • cez vchod pre imobilných: o 7.40 hod. - 5., 7 ročník                                                                                                                              o 7.50 hod. - 7., 8 ročník                                                                                      

            Pre žiakov 2. ročníka, ktorí sa učia v budove Spojenej katolíckej školy platí vstup od 7.40 hod.

            Pri vstupe bude žiakom vykonaný ranný filter. V prípade opakovaného namerania zvýšenej telesnej teploty min. 37,2 °C nebude môcť dieťa do školy nastúpiť.

            Používanie rúšok v interiéri školy je pre žiakov povinné!

            Prosíme rodičov, aby zabezpečili pre svoje deti každý deň dve rúškapapierové jednorazové vreckovky.

            Pred nástupom do školy je potrebné poslať Vyhlásenie o bezpríznakovosti. Toto vyhlásenie musia predložiť všetci žiaci (aj očkovaní, aj tí, ktorí Covid-19 prekonali). Vyhlásenie o bezpríznakovosti je potrebné poslať aj vtedy, keď žiak preruší školskú dochádzku na 3 a viac po sebe idúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov). Toto vyhlásenie musia žiaci predložiť aj po skončení dištančného vyučovania pri nástupe na prezenčné vyučovanie. Uprednostňujeme elektronické podávanie vyhlásenia.

            Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu odporúčame rodičom, aby svoje dieťa pred nástupom do školy otestovali antigénovým samotestom. Vykonanie samotestu je rodič podľa školského semafora povinný nahlásiť škole prostredníctvom EduPage (Žiadosti/vyhlásenia – Domáci Ag samotest – oznámenie o použití).

            Tlačivá Vyhlásenie o bezpríznakovosti a Domáci Ag samotest – oznámenie o použití budú prístupné na EduPage v elektronickej podobe v nedeľu 09. 01. 2022 od 9.00 hod.

            Taktiež žiadame rodičov, aby sa porozprávali so svojimi deťmi o dodržiavaní hygienických opatrení a minimalizovali zhromažďovanie sa pred základnou školou.

            Od 10. 01. 2022 bude v prevádzke aj školská jedáleň. Žiaci, ktorí sa stravujú  v ŠJ sú prihlásení od 10. 01. 2022. Odhlásiť sa z obedov je možné elektronicky (www.strava.cz) deň vopred do 14.00 hodiny.

            Záujmové útvary od 10. 01. 2022 nebudú pracovať.

            Vzhľadom na súčasnú stále meniacu sa epidemiologickú situáciu žiadame rodičov, aby pravidelne sledovali webové sídlo našej školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

             

            Za porozumenie ďakujeme.

                                                                                                    Vedenie základnej školy

             

             

        • Vianočné tvorivé dielne – vianočná besiedka
          • Vianočné tvorivé dielne – vianočná besiedka

          • Na Vianoce sa najviac tešia deti, ktoré majú z príprav a tajomného očakávania darčekov najväčšiu a najúprimnejšiu radosť.

            Práve preto, si pre deti pani učiteľky pripravili vianočné tvorivé dielne spojené s besiedkou. Pri počúvaní tradičných vianočných kolied deti vytvárali rôzne zaujímavé vianočné výrobky, ktorými si vyzdobili nielen triedy, ale aj svoje izbičky. K príjemnej atmosfére prispeli i vianočné príbehy, hry a vianočné koláčiky.

            Nalaďte sa na vianočnú atmosféru v našej galérii.

            Triedne učiteľky 1. stupňa ZŠ

          • Oznam pre žiakov 2. stupňa a ich rodičov

          • Podľa rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR prechádzajú žiaci 5. – 9. ročníka od pondelka 13. 12. 2021 na dištančné vyučovanie. Toto vzdelávanie je pre každého žiaka/žiačku druhého stupňa povinné. Žiaci sú zároveň povinní počas dištančného vyučovania dodržiavať pravidlá, s ktorými boli oboznámení na začiatku školského roka a ktoré sú zverejnené na webovom sídle školy v školskom poriadku.

            Druhostupniari, ktorí sa stravujú v školskej jedálni sú od pondelka 13. 12. 2021 z obedov odhlásení.

        • MIKULÁŠSKA NÁDIELKA
          • MIKULÁŠSKA NÁDIELKA

          • Svätý Mikuláš bol človek s dobrým a veľkým srdcom. Bol všímavý a neváhal pomôcť všade tam, kde to bolo najviac potrebné.

            V pondelok 06. 12. 2021 Mikuláš s anjelom potešili malých aj veľkých žiakov v našej škole.
             

            Ďakujeme svätý Mikuláš a sľubujeme, že sa budeme naďalej snažiť byť dobrí a poslušní v škole aj doma.

          • OZNAM O PODMIENKACH VSTUPU DO ŠKOLY OD 29. 11. 2021

          •  

            Vážení rodičia, milí žiaci.

            Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu budú žiaci do školy opäť vchádzať rôznymi vchodmi podľa časového harmonogramu:

            • cez bočný vchod od ŠKD:   o 7.45 hod. - 1. A, 1. B, 1. C
            • cez hlavný vchod:   o 7.40 hod. - 2. A, 3. ročník

                                                          o 7.50 hod.  - 4. ročník

            • cez vchod pre imobilných: o 7.40 hod.  - 5., 7. ročník

                                                            o 7.50 hod.  - 6., 8., 9. ročník

            Pre žiakov 2. ročníka, ktorí sa učia v budove Spojenej katolíckej školy platí vstup od 7.40 hod.

            Pri vstupe bude žiakom vykonaný ranný filter. V prípade opakovaného namerania zvýšenej telesnej teploty min. 37,2 °C nebude môcť dieťa do školy nastúpiť.

            Prosíme rodičov, aby zabezpečili pre svoje deti každý deň dve rúškapapierové jednorazové vreckovky.

            Používanie rúšok v interiéri školy je pre žiakov povinné!

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti je potrebné poslať vždy, keď žiak preruší školskú dochádzku na 3 a viac po sebe idúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov). Toto vyhlásenie musia žiaci predložiť aj po skončení dištančného vyučovania pri nástupe na prezenčné vyučovanie. Uprednostňujeme elektronické podávanie vyhlásenia.

            Taktiež žiadame rodičov, aby sa porozprávali so svojimi deťmi o dodržiavaní hygienických opatrení a minimalizovali zhromažďovanie sa pred základnou školou.

            Vzhľadom na súčasnú stále meniacu sa epidemiologickú situáciu žiadame rodičov, aby pravidelne sledovali webové sídlo našej školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

             

            Za porozumenie ďakujeme.

                                                                                                                Vedenie základnej školy

             

             

          • DEŇ BEHU A JESENNÁ OLYMPIÁDA V ŠKD

          • Na DEŇ BEHU sme si s pani vychovávateľkami pre deti pripravili celoklubovú štafetu. Vytvorili sme dve družstvá po štyroch deťoch, ktoré medzi sebou súťažili v behu s kolíkom. Každé dieťa muselo prebehnúť určitý úsek na dráhe a následne odovzdať kolík svojmu kamarátovi v tíme. Húževnato sa povzbudzovali a šprintovali. Víťazné tímy súťažili medzi sebou. Odmenou bol dobrý pocit z výhry a malá pozornosť od pani vychovávateľky.

            V mesiaci november sme stihli s pani vychovávateľkami zorganizovať aj JESENNÚ OLYMPIÁDU. Tu si deti mohli zmerať sily v KOPE LOPTY DO BRÁNY, HODE DO BASKETBALOVÉHO KOŠA, STRELE NA FLORBALOVÚ BRÁNU, PRESKOKOCH NA ŠVIHADLE, SLALOME, SKOKU Z MIESTA DO DIAĽKY a V HODE ŠIŠKOU DO VEDRA. Naši malí – veľkí športovci sa zapájali a húževnato bojovali o prvenstvá. Niektorí potrebovali postrčiť v aktivitách, no poniektorí veľmi prekvapili svojimi dosiahnutými výsledkami. Deti boli po sčítaní bodov vo svojich oddeleniach odmenené medailami a malou cenou útechy. SLÁVA PATRÍ VÍŤAZOM A VŠETKÝM, KTORÍ SA ZAPOJILI.

          • NÁVŠTEVA BLÍZKEHO CINTORÍNA V ĽUBORČI

          • Prvé novembrové dni deti vyrobili jednoduché svietniky z prírodných materiálov, ktoré sme zaniesli na cintorín do Ľuborče a tak sme si i my pripomenuli Pamiatku zosnulých. Rozhovormi o svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami sme deťom priblížili dôležitosť ľudí v našich životoch.

          • AKTIVITY ŠKD V MESIACI OKTÓBER

          • Krajšie slnečné dni sme s deťmi v ŠKD využili na ŠARKANIÁDU. Šarkany nám lietali vysoko do výšin. Ak nás niekedy náhodou vietor sklamal, deti sa šarkanom snažili pomôcť behom. V momente lietali šarkany vo výškach a detské hlávky ich úpenlivo sledovali. Šarkany sme si vyskladali i vonku z prírodnín, ktoré si môžete pozrieť v našej galérii.

            Taktiež sme si pripomenuli DEŇ JABLKA. Deti si priniesli z domu jablká s názvom odrody. Spoločne sme si vyhodnotili najkrajšie a najchutnejšie jablká pri ochutnávke. Deti sa dozvedeli rôzne zaujímavosti o jablkách a ich benefitoch pre zdravie.

            Záverečné dni patrili návšteve školskej knižnice, kde si aj deti s pani vychovávateľkami porozprávali o pravidlách v knižnici a následne prečítali knižky podľa vlastného výberu. Niektoré deti sa premenili aj na spisovateľov a porozprávali svoj krátky vymyslený príbeh. Možno sa raz z niektorých stanú aj spisovatelia.

          • DÁŽĎOVKY RECYKLÁTORKY

          • Žiaci sa v mesiaci november zapojili do environmentálnej aktivity prostredníctvom Recyklohier, ktorých sa pravidelne zúčastňujeme. Aktuálnou témou bola téma kompostovanie. Žiaci sa dozvedeli ako sa kompost zakladá a aká hodnotná hmota vznikne po jeho vyzretí. Tiež zistili, čo do kompostu patrí a čo nie a kto sa ukrýva za premenou rastlinných zvyškov na úrodnú a na živiny bohatú pôdu. Na záver vytvorili koláž znázorňujúcu zvyšky, ktoré sa v komposte nachádzajú a tiež živočíchy, ktoré sa podieľajú na rozklade a spracovaní týchto organických zvyškov.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
      • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
      • 36125946
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje