• DEŇ ZEME
          • DEŇ ZEME

          • Pri príležitosti sviatku Dňa Zeme, žiaci tretích ročníkov prispeli k skrášleniu okolia školy a vyčisteniu okolia školy, jedálne a hrádze rieky Váh. Nazbierali dve vrecia odpadu rôzneho zloženia, avšak najviac prevládali plasty. Práve plasty sú veľmi odolné rozkladu a ešte mnoho rokov zostávajú v nerozloženej podobe. Žiaci si uvedomili, že práve tento druh odpadu je najtrvácnejší a najrozšírenejší v okolí ľudských obydlí. Veríme, že naša snaha prispieť ku krajšiemu prostrediu v ktorom žijeme nezostane žiakom ľahostajná a stanú sa z nich
            uvedomelé a múdre bytosti.

          • Dištančné vzdelávanie pre žiakov 5. – 7. ročníka pokračuje

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Nakoľko je okres Trenčín od 26. 04. 2021 zaradený do 3. stupňa varovania (bordový okres), žiaci 5. – 7. ročníka ostávajú na dištančnom vzdelávaní.

            Na prezenčnú výučbu nastúpia až vtedy, keď bude okres Trenčín v 2. stupni varovania (červený okres).

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy

          • Nástup žiakov 8. – 9. ročníka na prezenčnú výučbu od 19. 04. 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Od 19. 04. 2021 bude obnovené prezenčné vyučovanie pre žiakov 8. a 9. ročníka za prísnych hygienických opatrení (meranie teploty, dezinfekcia, rúška).

            Organizácia príchodu žiakov do školy

            Žiaci budú vchádzať do budovy Základnej školy, Janka Palu 2, Nemšová podľa časového harmonogramu:

            • cez bočný vchod od ŠKD: o 7.45 hod. – 1. A, 1. B, 1. C
            • cez hlavný vchod:   o 7.40 hod. – 2. C, 3. ročník

                                                                 o 7.50 hod.  – 4. ročník

            • cez vchod pre imobilných:  o 7.40 hod. - 8. A

                                                                            o 7.50 hod. - 9. A, 9. B

            Pre žiakov 2. A a 2. B triedy, ktorí sa učia v budove Katolíckej spojenej školy, platí vstup od 7.40 hod. 

            Pri vstupe do budovy školy bude žiakom vykonávaný ranný filter. Prosíme rodičov, aby zabezpečili pre svoje deti každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky. Používanie rúšok v interiéri školy je pre všetkých žiakov povinné.

            Žiaci 8. a 9. ročníka sa musia pri nástupe do školy preukázať čestným vyhlásením o bezinfekčnosti, ktorého prílohu musí tvoriť negatívny test žiaka a jedného zákonného zástupcu (ktorý žije v spoločnej domácnosti s dieťaťom) nie starší ako 7 dní, príp. potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19 nie staršie ako 180 dní, alebo doklad o druhom zaočkovaní starší ako 14 dní (ak vám bola podaná mRNA vakcína - Pfizer/BioNTech, Moderna), alebo doklad o prvom zaočkovaní starší ako 4 týždne (ak vám bola podaná vektorová vakcína - AstraZeneca). Toto tlačivo si môžete stiahnuť pod textom. Rovnako pod týmto oznamom si môžete prečítať aj súhlas dotknutej osoby so spracovaním osobných údajov podľa pokynov MŠVVaŠ SR. Ponúkame vám možnosť podať vyhlásenie aj elektronicky prostredníctvom rodičovského konta na EduPage. Elektronické podávanie tlačiva bude sprístupnené 18. 04. 2021 (v nedeľu) dopoludnia, podať ho môžete do 20.00 hod., aby sme mohli dané tlačivá spracovať. Z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 odporúčame, aby sa dali pretestovať obaja rodičia.

            Návod na podanie elektronického vyhlásenia:

            Pri prihlásení na rodičovské konto na úvodnej obrazovke nájdete odkaz Žiadosti/Vyhlásenia. Po otvorení kliknete na červený kruh s označením +. Vyberiete Vyhlásenie o bezinfekčnosti – (8a) žiak a zák. zástupca (II. stupeň ZŠ, SŠ) a zobrazí sa vyhlásenie. Vo vyhlásení zadáte dátum (najskôr 18. 04. 2021) a  vyberiete možnosť (za seba a za žiaka) či:

            1.  máte negatívny výsledok testu na COVID-19 nie starší ako 7 dní (v prípade vybratia tejto možnosti musíte zadať aj dátum vykonania testu),  alebo
            2. máte platnú výnimku z testovania.

            K vyhláseniu je potrebné pripojiť prílohu – fotografie negatívnych testov jedného zákonného zástupcu a žiaka (certifikátov alebo SMS), alebo potvrdení o prekonaní ochorenia COVID-19, alebo doklad o druhom zaočkovaní starší ako 14 dní. Bez tejto prílohy vám vaše vyhlásenie nebudeme môcť akceptovať!

            Vyhlásenie potvrdíte tlačidlom Podať novú žiadosť a  vyhlásenie.  Vyhlásenie je týmto podané a triedny učiteľ ho počas dňa akceptuje, čo v žiadostiach uvidíte, ale zobrazí sa vám to aj v správach na EduPage.

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1. ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní;
            2. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka;
            3. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            V prípade, že vaše dieťa nenastúpi na prezenčnú výučbu, je potrebné vopred o tejto skutočnosti informovať triednu pani učiteľku.

            Školská jedáleň bude fungovať v normálnom režime. Prosíme rodičov, aby prostredníctvom elektronického prihlasovania prihlásili/neprihlásili svoje dieťa na stravu do 16. 04. 2021 do 8.00 hod.

            Žiakov 8. – 9. ročníka čakajú pri návrate na prezenčnú výučbu dva týždne adaptačného obdobia, počas ktorých budú absolvovať rôzne aktivity na socializáciu, prevenciu problémového správania, rozvoj empatie a tolerancie, komunikačné cvičenia, ... Počas tohto obdobia budú žiaci aj utvrdzovať a precvičovať poznatky a vedomosti získané počas dištančného vzdelávania, aby sme zabezpečili ich postupný návrat do obvyklého školského režimu. Prvé dva týždne nebudú písať testy ani previerky, nebudú klasifikovaní.

            Rozvrh pošleme žiakom a rodičom 8. – 9. ročníka prostredníctvom správy na EduPage.

            V prípade, že je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informujte riaditeľku školy a triednu pani učiteľku. Ak bola dieťaťu nariadená karanténa lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo príslušným regionálnym hygienikom, taktiež vám vyplýva povinnosť informovať o tejto skutočnosti vedenie školy a triednu učiteľku. Za týchto podmienok (podozrenie alebo potvrdenie ochorenia COVID-19, nariadená karanténa) musí zostať dieťa v domácej izolácii.

            Žiadame rodičov, aby sa porozprávali so svojimi deťmi o dodržiavaní hygienických opatrení a minimalizovali zhromažďovanie sa pred základnou školou.

            Žiaci 5. – 7. ročníka zostávajú na dištančnom vzdelávaní aj po 19. 04. 2021. Na prezenčnú výučbu nastúpia vtedy, keď bude okres Trenčín v červenej farbe.

            Vzhľadom na súčasnú stále meniacu sa epidemiologickú situáciu žiadame rodičov, aby pravidelne sledovali webové sídlo našej školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

             Za porozumenie ďakujeme.

                                                                                                                Vedenie základnej školy

            Cestne_vyhlasenie_2_stupen.docx​​​​​​​

            Informacia_pre_dotknute_osoby.docx


          • Šiestaci si poriadne zavarili

          • ...alebo, lepšie povedané, uvarili, napiekli, skladali veľkonočné vajíčko z lega alebo naučili jazdiť psíka na skejtborde.

            Takto vyzerá v praxi dynamický opis, o ktorom sa učili na hodinách slovenčiny. 

            Viac dynamických opisov si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Od 19. 04. 2021 obnovujeme prezenčnú výučbu aj pre žiakov 8. – 9. ročníka

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR z 12. apríla 2021, bude od 19. 04. 2021 obnovené prezenčné vyučovanie pre žiakov 8. a 9. ročníka za prísnych hygienických opatrení (meranie teploty, dezinfekcia, respirátory).

            Žiaci 8. a 9. ročníka sa musia pri nástupe do školy preukázať čestným vyhlásením o bezinfekčnosti, ktorého prílohu musí tvoriť negatívny test žiaka a jedného zákonného zástupcu (ktorý žije v spoločnej domácnosti s dieťaťom) nie starší ako 7 dní, príp. potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19 nie staršie ako 90 dní, alebo doklad o druhom zaočkovaní starší ako 14 dní Z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 odporúčame, aby sa dali pretestovať obaja rodičia.

            Prostredníctvom elektronického prihlasovania niektorí rodičia prihlásili svoje dieťa na testovanie na COVID-19 kloktacími testami.

            Toto testovanie sa uskutoční zajtra (vo štvrtok 15. 04. 2021) o 9.30 hod. v priestoroch školy. Pred testovaním  sa žiak musí preukázať svojím negatívnym testom na COVID-19 nie starším ako 7 dní, príp. potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 nie starším ako 90 dní. Ak nebude môcť žiak predložiť potvrdenie o negatívnom teste, poverená osoba – PhDr. Erik Trenčan vykoná žiakovi antigénový test na COVID-19. Po negatívnom výsledku vykoná testovanie na COVID-19 kloktacími testami. Každý žiak, ktorý príde zajtra na kloktacie testy, musí so sebou priniesť vyplnené a zákonným zástupcom podpísané dve tlačivá – Súhlas dotknutej osoby a Zber údajov. Obidve tlačivá nájdete v prílohe správy, alebo pod oznamom na webovom sídle školy.

            Účasťou svojho dieťaťa na kloktacích testoch a doručením obidvoch vyplnených tlačív prostredníctvom vášho dieťaťa dávate súhlas na vykonanie kloktacích testov bez prítomnosti zákonného zástupcu. Informácie o kloktacích testoch nájdete na www.testujemeskoly.sk

             Účasť na testovaní kloktacími testami je dobrovoľná. Pri nástupe do školy v pondelok sa môžu žiaci preukázať aj výsledkami antigénových testov.

            Školská jedáleň bude fungovať v normálnom režime. Prosíme rodičov, aby prostredníctvom elektronického prihlasovania prihlásili/neprihlásili svoje dieťa na stravu do 16. 04. 2021 do 8.00 hod.

            Bližšie informácie k nástupu žiakov 8. – 9. ročníka na prezenčnú výučbu budú zverejnené vo štvrtok, príp. v piatok.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Vedenie ZŠ

            Zber_udajov_klok.testy.docx

            Suhlas_dotknutej_osoby_klok.testy.rtf​​​​​​​


          • Dar ku Dňu učiteľov

          • Veľmi pekne ďakujeme nášmu zriaďovateľovi, mestu Nemšová, za milé prekvapenie, ktoré sme dostali pri príležitosti Dňa učiteľov.

          • Nástup žiakov 1. – 4. ročníka na prezenčnú výučbu od 12. 04. 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Od 12. 04. 2021 bude obnovené prezenčné vyučovanie pre žiakov 1. – 4. ročníka za prísnych hygienických opatrení (meranie teploty, dezinfekcia, rúška).

            Organizácia príchodu žiakov do školy

            Žiaci budú vchádzať do budovy Základnej školy, Janka Palu 2 podľa časového harmonogramu:

            - cez bočný vchod od ŠKD: o 7.45 hod. – 1. A, 1. B, 1. C

            - cez hlavný vchod:   o 7.40 hod. – 2. C, 3. ročník

                                               o 7.50 hod.  – 4. ročník

            Pre žiakov 2. A a 2. B triedy, ktorí sa učia v budove Katolíckej spojenej školy, platí vstup od 7.40 hod. 

            Pri vstupe do budovy školy bude žiakom vykonávaný ranný filter. Prosíme rodičov, aby zabezpečili pre svoje deti každý deň minimálne dve rúškapapierové jednorazové vreckovky. Používanie rúšok v interiéri školy je pre žiakov 1. stupňa povinné.

            Žiaci sa musia pri nástupe do školy preukázať čestným vyhlásením o bezinfekčnosti, ktorého prílohu musí tvoriť negatívny test jedného zákonného zástupcu (ktorý žije v spoločnej domácnosti s dieťaťom) nie starší ako 7 dní, príp. potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19 nie staršie ako 90 dní, alebo doklad o druhom zaočkovaní starší ako 14 dní. Toto tlačivo si môžete stiahnuť pod textom. Rovnako pod týmto oznamom si môžete prečítať aj súhlas dotknutej osoby so spracovaním osobných údajov podľa pokynov MŠVVaŠ SR. Ponúkame vám možnosť podať vyhlásenie aj elektronicky prostredníctvom rodičovského konta na EduPage. Elektronické podávanie tlačiva bude sprístupnené 11. 04. 2021 (v nedeľu) dopoludnia, podať ho môžete do 20.00 hod., aby sme mohli dané tlačivá spracovať. Z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 odporúčame, aby sa dali pretestovať obaja rodičia. Žiaci 1. stupňa k nástupu do školy test nepotrebujú (antigénový ani RT-PCR).

            V prípade, že vaše dieťa nenastúpi na prezenčnú výučbu, je potrebné vopred o tejto skutočnosti informovať triednu pani učiteľku.

            Školská jedáleň bude od 12. 04. 2021 fungovať v normálnom režime. Prosíme rodičov, aby prostredníctvom elektronického prihlasovania prihlásili/neprihlásili svoje dieťa na stravu do 09. 04. 2021 do 8.00 hod.

            Školský klub detí bude v prevádzke od 6.00 hod. do 16.00 hod.  Z personálnych dôvodov nedokážeme zabezpečiť homogénnosť skupín v ŠKD. Činnosť v rannom aj popoludňajšom ŠKD bude zabezpečená v zmiešaných zberných skupinách. Preto prosíme rodičov o individuálne zváženie návštevy ich dieťaťa v ŠKD. V prípade, že dieťa bude navštevovať popoludňajší ŠKD, prosíme rodičov o zapísanie času a spôsobu odchodu dieťaťa z ŠKD do slovníčka. (Deti môžu odchádzať z ŠKD v polhodinových intervaloch, čiže hneď po obede alebo o 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 hod. Taktiež vás prosíme o zapísanie, či bude dieťa chodiť domov samo alebo s rodinným príslušníkom.)

            V prípade, že je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informujte riaditeľku školy a triednu pani učiteľku. Ak bola dieťaťu nariadená karanténa lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo príslušným regionálnym hygienikom, taktiež vám vyplýva povinnosť informovať o tejto skutočnosti vedenie školy a triednu učiteľku. Za týchto podmienok (podozrenie alebo potvrdenie ochorenia COVID-19, nariadená karanténa) je dieťa zo školy vylúčené.

            Žiadame rodičov, aby sa opätovne porozprávali so svojimi deťmi o dodržiavaní hygienických opatrení a minimalizovali zhromažďovanie sa pred základnou školou.

            Žiaci 2. stupňa zostávajú v dištančnom vzdelávaní aj po 12. 04. 2021.

            Vzhľadom na súčasnú stále meniacu sa epidemiologickú situáciu žiadame rodičov, aby pravidelne sledovali webové sídlo našej školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

             Za porozumenie ďakujeme.

                                                                                                                Vedenie základnej školy


            Cestne_vyhlasenie_1_stupen.docx

            Suhlas_dotknutej_osoby-ZZ.docx​​​​​​​

          • Od 12. 04. 2021 obnovujeme prezenčnú výučbu pre žiakov 1. – 4. ročníka

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Od 12. 04. 2021 bude obnovené prezenčné vyučovanie pre žiakov 1. – 4. ročníka za prísnych hygienických opatrení (meranie teploty, dezinfekcia, rúška).

            Školská jedáleň bude od 12. 04. 2021 fungovať v normálnom režime. Prosíme rodičov, aby prostredníctvom elektronického prihlasovania prihlásili/neprihlásili svoje dieťa na stravu do 09. 04. 2021 do 8.00 hod.

            Bližšie informácie k nástupu žiakov 1. – 4. ročníka na prezenčnú výučbu budú zverejnené po usmernení MŠVVaŠ SR.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Vedenie ZŠ

          • Po Veľkej noci pokračuje dištančné vzdelávanie

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme vám, že na základe rozhodnutia zriaďovateľa bude od 07. 04. do 09. 04. 2021 pokračovať pre všetkých žiakov školy dištančné vzdelávanie.  Školský klub detí v prevádzke nebude.

            Od 12. 04. 2021 bude obnovená prezenčná výučba pre žiakov 1. – 4. ročníka. Podmienky nástupu žiakov na prezenčnú výučbu zverejníme budúci týždeň.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali webové sídlo školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Vedenie ZŠ

          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

          •  

            Milí rodičia predškolákov.

            Prosíme vás o dôkladné prečítanie nasledujúcich informácií k zápisu žiakov do 1. ročníka.

            Pred zápisom:                                                                                                                        

            1. Vyplňte online elektronickú prihlášku (najneskôr do 05. 04. 2020), vytlačte si ju a podpíšte (obaja zákonní zástupcovia!).

             2. Stiahnite a vytlačte si Žiadosť o prijatie dieťaťa do 1. ročníka ZŠ (žiadosť nájdete na webovom sídle našej školy v pravej sekcii „Zápis do 1. ročníka“), vyplňte a podpíšte (obaja zákonní  zástupcovia!).

             3. Ak je dieťa súdom  zverené len jednému z rodičov, všetky žiadosti podpisuje len rodič, ktorému je dieťa zverené do výchovy. V takomto prípade žiadame priniesť aj súdne rozhodnutie o zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti.

            Zápis do 1. ročníka bude prebiehať

            bez osobnej účasti dieťaťa

            06. 04. 2021 (utorok) od 12.00 – 16.00 hod.

            a 07. 04. 2021 (streda) od 14.00 – 17.00 hod.

            vo vestibule školy s dôrazom na dodržiavanie všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení.

             

            V deň zápisu sa jeden zo zákonných zástupcov dostaví do školy.

            Budete mať so sebou:

            • občiansky preukaz,
            • rodný list dieťaťa,
            • potrebné dokumenty (vytlačená elektronická prihláška a žiadosť o prijatie dieťaťa do 1. ročníka ZŠ),
            • súdne rozhodnutie o zverení dieťaťa do starostlivosti (len ak je dieťa súdom zverené do výchovy jednému z rodičov),
            • v prípade, že dieťa absolvovalo akékoľvek vyšetrenie v Centre pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie alebo v Centre špeciálno-pedagogického poradenstva a prevencie aj kópiu správy z vyšetrenia,
            • výsledky depistáže (v prípade, že ju vaše dieťa absolvovalo),
            • papier formátu A4 s obrázkom, ktorý nakreslil váš budúci prváčik                                                              (na obrázku budú 2 objekty –   1. postava                                                                                                                                                                 2. obľúbené zvieratko alebo hračka),
            • vlastné pero.

            Pri zápise vám bude k dispozícii aj špeciálna pedagogička, s ktorou budete môcť prekonzultovať prípadné nejasnosti ohľadom školskej dochádzky vášho dieťaťa.

             

            Ak vám ani jeden termín zo závažných dôvodov nevyhovuje, dohodnite si náhradný termín na nižšie uvedenom čísle.

            Kontakt v prípade akýchkoľvek otázok: Mgr. Lenka Tršková  (ZRŠ), tel. číslo:  0918 392 914

             

          • Veľkonočné prázdniny

          • Milí žiaci a rodičia.

            Veľkonočné prázdniny začínajú vo štvrtok 01. apríla 2021 a trvajú do utorka 06. apríla 2021. 

            Všetkým žiakom, rodičom, učiteľom a ostatným zamestnancom prajeme príjemný oddych.

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje aj v týždni od 29. 03. 2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme vám, že aj v týždni od 29. 03. 2021 bude pokračovať pre všetkých žiakov školy dištančné vzdelávanie.  Školský klub detí v prevádzke nebude.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali webové sídlo školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Vedenie ZŠ

        • Zápis do 1. ročníka – elektronická prihláška
          • Zápis do 1. ročníka – elektronická prihláška

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov!

            Na webovom sídle našej školy bola sprístupnená elektronická prihláška do 1. ročníka. Pred jej vyplnením si, prosíme Vás, dôkladne prečítajte pokyny, ktoré sú uvedené v úvodnej časti prihlášky. Súčasne boli pridané do sekcie "Zápis do 1. ročníka" informácie a tlačivá, ktoré bude nutné predložiť pri zápise.

             

            Ďakujeme Vám za prejavenú dôveru a už teraz sa tešíme na našich nových budúcich prváčikov.​​​​​​​

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje aj v týždni od 22. 03. 2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že aj v týždni od 22. 03. 2021 bude pokračovať pre všetkých žiakov školy dištančné vzdelávanie.  Školský klub detí v prevádzke nebude.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali webové sídlo školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Vedenie ZŠ

          • ONLINE ŠKD

          • Už druhý týždeň nahrádzajú naše pani vychovávateľky deťom 1. – 3. ročníka chýbajúci kontakt so svojimi rovesníkmi prostredníctvom ONLINE ŠKD. Deti síce vidia svojich spolužiakov počas online hodín, ale v online ŠKD je to iné... Slobodne sa môžu porozprávať a zasmiať so svojimi kamarátmi, ukázať im svoje hračky či domáce zvieratká a do diania zapojiť aj svojich mladších či starších súrodencov. Každé oddelenie má k dispozícii svoju pani vychovávateľku v pracovný deň od 13.00 – 13.45 hod. cez aplikáciu ZOOM alebo WEBEX.  Deti si tak môžu spoločne zahrať rôzne hry, ktoré sú im známe aj z bežného ŠKD, napr. Hádaj, na čo myslím; online pexeso; Bingo; Nájdi rozdiely; Meno, mesto... a mnohé ďalšie. Nadšene sa zapájajú aj do rôznych tvorivých činností, v ktorých prejavujú svoju kreativitu a nápaditosť. Vo fotoalbume si už môžete pozrieť aj niečo z tvorby detí, ktorá sa nám spoločne podarila takto na diaľku.                                                                                     Vieme, aké je to náročné pracovať a zároveň mať doma deti. Preto môžete využiť túto možnosť aj vy a zmysluplne vyplniť deťom voľný čas a uľahčiť im odlúčenie od kolektívu.                                                       

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje aj v týždni od 15. 03. 2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že aj v týždni od 15. 03. 2021 bude pokračovať pre všetkých žiakov školy dištančné vzdelávanie.  Školský klub detí v prevádzke nebude.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali webové sídlo školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Vedenie ZŠ

          • Zápis detí do 1. ročníka v šk. r. 2021/2022

          • Vážení rodičia.

            Pri zápise budúcich prvákov nastala v porovnaní s minulými rokmi zmena. Pri zápise do 1. ročníka už nebudete môcť žiadať o odklad školskej dochádzky. Ak vaše dieťa nastúpi do školy, nebude možný ani dodatočný odklad školskej dochádzky.

            Pokiaľ dieťa nie je zrelé na plnenie povinnej školskej dochádzky, zákonným zástupcom budúcich prvákov odporúčame obrátiť sa na pani riaditeľku MŠ, v ktorej kompetencii je povoliť predĺženie predprimárneho vzdelávania dieťaťa. Aj v takom prípade je však nutné zápis v základnej škole absolvovať a informovať základnú školu o skutočnosti, že dieťa bude mať predĺžené predprimárne vzdelávanie.

            Bližšie informácie si môžete prečítať v usmernení, ktoré je na stránke MŠVVaŠ SR v priloženom linku:

            https://www.minedu.sk/usmernenie-k-zapisu-a-prijimaniu-deti-na-plnenie-povinnej-skolskej-dochadzky/

            Akou formou a v akom termíne sa zápis uskutoční vás budeme včas informovať.


             

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy

          • Základná škola ostáva od 08. 03. 2021 zatvorená

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie v okrese Trenčín a na základe Vyhlášky RÚVZ v Trenčíne č. 102 uverejnenej vo Vestníku vlády SR bude aj v týždni od 08. 03. 2021 prerušené vyučovanie prezenčnou formou pre žiakov základnej školy. Všetci žiaci základnej školy sa budú až do odvolania vzdelávať formou dištančného vzdelávania (t. j. budú sa vzdelávať z domu).

            ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ V PREVÁDZKE NEBUDE.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali webové sídlo školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Vedenie ZŠ

            Vyhlaska_c._102.pdf

    • Kontakty

      • Základná škola
      • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
      • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
      • 36125946
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje