• OZNAM

          • Vážení rodičia.

            Riaditeľstvo Základnej školy, Janka Palu 2, Nemšová oznamuje,  že žiaci 1. stupňa sa budú od 03. 11. 2020 do 05. 11. 2020 vrátane vzdelávať dištančne, budú sa vzdelávať doma. 

            Vzdelávanie bude prebiehať prostredníctvom EduPage, rodičov a žiakov budú kontaktovať  pani učiteľky triedne/vyučujúce.

            V tomto termíne sa ruší  aj prevádzka školského klubu detí.

            Všetci žiaci  sú počas dištančného vzdelávania  odhlásení z obedov.

            Školská jedáleň varí obedy od 03. 11. 2020 do 05. 11. 2020  pre žiakov a zamestnancov Katolíckej spojenej školy, Materskej školy svätého Gabriela a pre cudzích stravníkov.

            Žiaci 2. stupňa zostávajú v dištančnom vzdelávaní do 27. 11. 2020.

            Za porozumenie ďakujeme.

            Vedenie školy

        • STRAŠIBÁL V ŠKD
          • STRAŠIBÁL V ŠKD

          • Záverečné októbrové dni sme deťom spríjemnili STRAŠIBÁLOM, ktorý sme si pripravili v našom školskom klube. Vzhľadom na nariadené opatrenia sme všetci súťažili vo svojich triedach. Bolo to trošku v menšom štýle ako po minulé roky, ale aj tak sme si užili plno zábavy, hier a súťaží. Svojou šikovnosťou a súťaživosťou získali deti aj malé vecné ceny. Masky mali naozaj nápadité a premyslené. Každé dieťa dostalo malý darček za účasť a prácu s maskou (maľovanie na tvár).

          • OZNAM PRE RODIČOV A ŽIAKOV 1. - 4. ROČNÍKA

          • Vážení rodičia.

            Podľa aktuálneho usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vám vyplývajú pri návrate vášho dieťaťa do školy po jesenných prázdninách nasledujúce povinnosti:

            Pri prvom nástupe dieťaťa do školy po prvej časti jesenných prázdnin (v utorok 03. 11. 2020 alebo v prvý deň nástupu dieťaťa v prípade, že v utorok do školy nepríde) musíte predložiť Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Toto tlačivo zverejní Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webovom sídle. Po jeho zverejnení ho pridáme aj do prílohy. Vytlačené si ho budete môcť vyzdvihnúť v pondelok 02. 11. 2020 pred hlavným vchodom do budovy školy. V prípade, že dieťa pri nástupe do školy nepredloží vyhlásenie, nemôže vstúpiť do budovy školy.

            Žiaci, ktorí majú nad 10 rokov sa pri prvom nástupe do školy musia preukázať negatívnym výsledkom RT – PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území EÚ na ochorenie COVID-19. V prípade, že sa žiak/žiačka nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, nemôže do školy nastúpiť.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie ZŠ


            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.pdf​​​​​​​

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia!

            Žiadame Vás, aby ste rešpektovali zákaz vjazdu do areálu školy.

             

            Za pochopenie ďakujeme.                                         Vedenie ZŠ

             

        • ZBER PAPIERA
          • ZBER PAPIERA

          • Milí žiaci a rodičia.

            Zber papiera bude prebiehať aj v stredu (28. 10.) a vo štvrtok (29. 10.).                                                                Zviazaný papier môžete priniesť ku kontajneru v čase od 7:30 do 15:00.

            Ďakujeme

          • Usmernenia platné od 26. 10. 2020

          • Žiaci prvého stupňa sa učia v nezmenenej podobe podľa platného rozvrhu.                                                        
            Žiaci 5. – 9. ročníka prechádzajú od 26. 10. 2020 na dištančnú výučbu, t. j. budú sa učiť doma. Toto vzdelávanie je pre každého žiaka/žiačku druhého stupňa povinné. Jednotlivé ročníky sa budú učiť podľa upraveného rozvrhu, ktorý žiaci dostali, je zverejnený na webovom sídle školy a nachádza sa aj v prílohe. V prílohe si taktiež môžete prečítať aj smernicu o dištančnej forme vyučovania, v ktorej sú uvedené aj povinnosti pre žiakov a rodičov počas dištančného vzdelávania. V priebehu najbližších dní zverejníme na webovom sídle aj rozvrh online hodín, ktorý bude platný od nasledujúceho týždňa. Online hodiny budú
            prebiehať prostredníctvom aplikácie Cisco Webex v presnom čase vyučovacích hodín podľa dištančného rozvrhu. Žiak/žiačka sa na online hodinu prihlási kliknutím na ikonu kamery v rozvrhu na EduPage. Pozvánky na online hodiny už nebudú zasielané na mailové adresy žiakov. Prosíme žiakov, príp. rodičov, aby si tento týždeň nainštalovali do svojich zariadení aplikáciu Cisco Webex. V prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na svoju triednu pani učiteľku.

            Prosíme vás o rešpektovanie výberu jednotnej aplikácie pre všetky online hodiny na našej škole.


            Vzhľadom na súčasnú stále meniacu sa epidemiologickú situáciu žiadame rodičov, aby pravidelne sledovali webové sídlo našej školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.


             Za porozumenie ďakujeme.
                                                                                                                                               Vedenie základnej školy


            DV-Smernica_o_DV-pre_ziakov.docx​​​​​​​


            DV-rozvrh.docx

        • Indiánsky deň
          • Indiánsky deň

          • Veľký deň  -  deň plný radosti, napätia, dobrého pocitu, nasadenia,  prekvapenia ...  Naše prvácke triedy sa s písmenkom „I" premenili na indiánske osady. Po prekonaní jednotlivých úloh prostredníctvom cvičení, ktoré ukrýval Teepee stan boli indiáni vyznamenaní pierkami na vlastnoručne vyrobenej čelenke.

            Triedne učiteľky prvých ročníkov

          • Danka a Janka v 2. B

          • Vyučovanie nadviazalo na čítanie knihy Danka a Janka od Márie Ďuríčkovej. Nazreli sme do života pani spisovateľky, ktorá svoj život zasvätila deťom a tvorbou pre nich. Žiaci priniesli knihy aj zo svojej knižnice, ktoré napísala práve táto detská spisovateľka. Spoločne sme spomínali hravou formou na všetky príbeh dvojičiek. Sú malé, úplne rovnaké, majú rovnaké šaty a nikto (okrem mamičky) ich nedokáže rozoznať. Kto sú to? No predsa naše bodky – Danka a Janka Botkové.  Každý žiak si dokončil svoju knihu o Danke a Janke, ktorú sme tvorili a písali postupne, ako sme čítali príbehy. Už sa tešíme na ďalšie knihy z našej školskej knižnice, ktoré napomáhajú rozvíjaniu kritického myslenia a čitateľskej gramotnosti aj u našich druhákov.

            Mgr. Erika Lajčiaková

          • Zmena v termíne jesenných prázdnin

          • Kvôli realizácii celoplošného testovania na COVID-19 sa mení termín jesenných prázdnin.
            Posledným dňom vyučovania bude 29. október 2020 (štvrtok). Prvá fáza jesenných prázdnin bude od 30. októbra do 2. novembra 2020. V dňoch 3. novembra až 5. novembra bude prebiehať vyučovanie (prezenčné aj dištančné). Druhá fáza jesenných prázdnin bude od 6. novembra (piatok) do 9. novembra (pondelok). Vyučovanie opäť začne 10. novembra 2020 (utorok).

          • Zmena v rannom príchode do školy pre žiakov I. stupňa

          • Milí rodičia a žiaci.

            Keďže sa žiaci druhého stupňa od 26. 10. vzdelávajú dištančne, upravili sme ranný príchod do školy pre žiakov prvého stupňa.

            Žiaci 1. – 4. ročníka budú od 27. 10. 2020 (utorok) vchádzať do budovy Základnej školy, Janka Palu 2 podľa upraveného časového harmonogramu:

            - cez bočný vchod od ŠKD: o 7.45 hod. – 1. A, 1. B, 1. C

            - cez hlavný vchod:   o 7.40 hod. – 2. C, 3. ročník

                                               o 7.50 hod.  – 4. ročník

            Pre žiakov 2. A a 2. B triedy, ktorí sa učia v budove Katolíckej spojenej školy, platí naďalej vstup od 7.40 hod. 

            Pri vstupe do budovy školy bude žiakom naďalej vykonávaný ranný filter. Prosíme rodičov, aby naďalej zabezpečili pre svoje deti každý deň minimálne dve rúškapapierové jednorazové vreckovky.

            Vzhľadom na súčasnú stále meniacu sa epidemiologickú situáciu žiadame rodičov, aby pravidelne sledovali webové sídlo našej školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

             Za porozumenie ďakujeme.

                                                                                                                                              Vedenie základnej školy

             

        • Řemeslo dětem aneb Co se v mládí naučíš...
          • Řemeslo dětem aneb Co se v mládí naučíš...

          • Ľudovým tradíciám a tradičnej výrobe sa venujeme  na vyučovaní  v rámci prierezovej témy,  ale aj tematicky zameranými dňami.

            Privítali sme projekt Remeslo deťom, ktorý vypracovali zamestnankyne  EnviCentra Pro krajinu vo  Vysokom  Poli v Českej republike Bc. Radka Brtišová a Petra Zvonková.

            Naši žiaci mali pôvodne stráviť v areáli EnviCentra zážitkové dni, počas ktorých by sledovali aj praktické ukážky spracovania vlny. Situácia spôsobená pandémiou COVID-19 prekazila plány a nedovolila vycestovať žiakom do  EnviCentra. Ani autorky projektu nemohli vycestovať na Slovensko, aby názorne predviedli spracovanie vlny.

             Využili sme možnosti techniky a pomocou online prenosu  žiaci so záujmom sledovali  prednášku o vlastnostiach a spracovaní vlny.

            Vo Vysokom Poli mala p. Brtišová pripravené ukážky, žiaci v ZŠ, Janka Palu v Nemšovej pozorne sledovali.

            Najzaujímavejšia bola praktická časť, počas ktorej si žiaci s nadšením  vyrobili jednoduchý výrobok z vlny. Všetky potrebné pomôcky – farebnú vlnu, ihlice a molitanové podložky nám  pani Brtišová vopred poslala  poštou v balíčku. Podkova pre šťastie, srdiečka a ďalšie farebné vlnené výrobky boli výsledkom práce žiakov v projekte spracovania vlny. Prednáška prostredníctvom komunikačného kanála obohatila a spestrila vyučovanie štvrtákom.

            Okrem príjemného zážitku so pracovaním vlny vďaka malému projektu, kód CZ/FMP/11b/03/036 z Operačného programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika s názvom Řemeslo dětem aneb Co se v mládí naučíš... získala naša škola aj malé krosná, ktoré obohatili stálu výstavku tradičnej výroby a ľudovej kultúry vo vestibule školy.

            Ďakujeme p. Bc. Radke Brtišovej a Petre Zvonkovej, tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Záložka do knihy spája školy

          • Naša škola sa aj tento rok sa zapojila do 11. ročníka  česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: „Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní  alebo v próze". Usporiadateľom a organizátorom je Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave v spolupráci s Národným pedagogickým múzeom a knižnicou J. A. Komenského v Prahe. Organizátor nám vybral za partnerskú školu Základnú školu v Rovinke. V mesiaci september sme so žiakmi I. stupňa vytvárali záložky, aby sme potešili a inšpirovali žiakov našej partnerskej školy.

                                                                                                                                        Mgr. Erika Lajčiaková

        • Zatúlané jablko v krajine Písmen a Čísel
          • Zatúlané jablko v krajine Písmen a Čísel

          • Kde bolo, tam bolo... naši najmenší žiaci prváci prežili krásny a dobrodružný deň cez pútavý príbeh o Zatúlanom jablku. Pokorili množstvo mét, kde zdolávali krajinu Písmen, Slabík, Slov, Viet, Čísel, Čiar i krajinu Zdravého životného štýlu. Najväčšiu radosť mali samozrejme z odmeny v podobe sladkých, šťavnatých no najmä zdravých jabĺk plných vitamínov.

            Tešíme sa na ďalší rozprávkový deň...                                           Triedne učiteľky prvých ročníkov

          • Zmeny v pokynoch platné od stredy 14. 10. 2020

          •  

            Nosenie rúšok je povinné pre všetkých žiakov (aj 1. stupeň, aj školský klub detí). Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.

            Stále platí prísny zákaz vstupovania rodičov (a všetkých neoprávnených osôb) do vnútorných priestorov školy.

            Od stredy 14. 10. 2020 je zrušený ranný aj popoludňajší školský klub detí (ŠKD) pre všetky deti 4. ročníka. Školský klub detí pre žiakov  1., 2., 3. ročníka zostáva v prevádzke. 

            Deti v rannom ŠKD budú prerozdelené podľa ročníkov, v popoludňajšom ŠKD (1. a 2. ročník) podľa tried, žiaci 3. ročníka v nezmenenom režime.

            Na hodinách etickej výchovy budú deti preskupené podľa ročníkov.

            V prílohe si môžete podrobnejšie prečítať aktuálny Manuál pre základné školy a školské zariadenia spolu s rozhodnutím ministra z 11. 10. 2020.

            Vzhľadom na súčasnú stále meniacu sa epidemiologickú situáciu žiadame rodičov, aby pravidelne sledovali webové sídlo našej školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

             Za porozumenie ďakujeme.

                                                                                                                Vedenie základnej školy

             

            https://www.minedu.sk/data/att/17572.pdf

            https://www.minedu.sk/data/att/17548.pdf

        • Zmena vo vydávaní  obedov pre žiakov 2. stupňa
          • Zmena vo vydávaní  obedov pre žiakov 2. stupňa

          • Od stredy 14. 10. 2020 bude žiakom 2. stupňa stravujúcim sa v školskej jedálni druhý chod balený do jednorazových obalov. Nápoj a polievku žiaci zjedia v jedálni, druhý chod dostanú zabalený a skonzumujú ho doma.

            Vedenie ZŠ

          • Imatrikulácie prvákov

          • V posledný septembrový deň sa deti stali ozajstnými prvákmi nášho školského klubu. Pod dohľadom svojej pani vychovávateľky prisľúbili správať sa vzorne, svedomito si plniť svoje povinnosti, vytvárať priateľstvá, vzájomne si pomáhať a veselo sa zabávať. Boli pasovaní za prvákov a následne odmenení malými darčekmi, ktoré si pre ne pripravili naši starší žiaci z ŠKD.

            Prajeme im príjemne strávený čas plný hier a zábavy.

          • Oznam o aktualizovaných opatreniach MŠVVaŠ SR od 30. 09. 2020

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (MŠVVaŠ SR) zverejnilo 30. 09. 2020 aktualizovaný Manuál opatrení pre školy a školské zariadenia. Z neho vyplývajú pre nás opatrenia a odporúčania, ktoré budeme dodržiavať až do jeho ďalšej aktualizácie.

            Žiaci budú naďalej vchádzať do budovy Základnej školy, Janka Palu 2 podľa časového harmonogramu:

            - cez bočný vchod od ŠKD: o 7.45 hod. – 1. A, 1. B, 1. C

            - cez hlavný vchod:   o 7.30 hod. – 2. C, 3. – 4. ročník

                                               o 7.40 hod.  – 5. – 6. ročník

                                               o 7.50 hod. – 7. – 9. ročník

            Pre žiakov 2. A a 2. B triedy, ktorí sa učia v budove Katolíckej spojenej školy, platí naďalej vstup od 7.40 hod. 

            Pri vstupe do budovy školy bude žiakom naďalej vykonávaný ranný filter. Prosíme rodičov, aby naďalej zabezpečili pre svoje deti každý deň minimálne dve rúškapapierové jednorazové vreckovky. Používanie rúšok v interiéri školy je pre žiakov 2. stupňa povinné, pre žiakov 1. stupňa vysoko odporúčané.

            Krúžková činnosť na našej škole zatiaľ prebiehať nebude. V prípade zmeny vás budeme o tejto skutočnosti včas informovať.

            Naďalej platí, že  dieťa je povinné predložiť pri návrate do školy vyhlásenie o bezinfekčnosti.  Opakovane sa nám stáva, že dieťa príde bez neho a musíme volať rodičom.

            Pre zopakovanie:  Rodič je povinný po každom prerušení dochádzky žiaka do ZŠ v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) predložiť vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Toto tlačivo si môžete stiahnuť na webovom sídle našej školy alebo si ho môžete vyzdvihnúť vytlačené vo vestibule školy.

            V prípade, že žiak vynechá viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia, predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

            V prípade, že je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje riaditeľku školy a triednu pani učiteľku. Ak bola dieťaťu nariadená karanténa lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo príslušným regionálnym hygienikom, taktiež mu vyplýva povinnosť informovať o tejto skutočnosti vedenie školy a triednu učiteľku. Za týchto podmienok (podozrenie alebo potvrdenie ochorenia COVID-19, nariadená karanténa) je dieťa zo školy vylúčené.

            Z personálnych dôvodov nedokážeme zabezpečiť homogénnosť skupín v ŠKD. Činnosť v rannom aj popoludňajšom ŠKD bude zabezpečená v zmiešaných zberných skupinách. Preto prosíme rodičov o individuálne zváženie návštevy ich dieťaťa v ŠKD.

            Žiadame rodičov, aby sa opätovne porozprávali so svojimi deťmi o dodržiavaní hygienických opatrení a minimalizovali zhromažďovanie sa pred základnou školou.

            V prílohe si môžete podrobnejšie prečítať aktuálny Manuál pre základné školy a školské zariadenia spolu s usmernením pre CVČ a krúžkovú činnosť.

            Vzhľadom na súčasnú stále meniacu sa epidemiologickú situáciu žiadame rodičov, aby pravidelne sledovali webové sídlo našej školy a aplikáciu EduPage, prostredníctvom ktorých budeme zverejňovať všetky nové informácie.

             Za porozumenie ďakujeme.

                                                                                                                Vedenie základnej školy

             

            https://www.minedu.sk/data/att/17464.pdf

            https://www.minedu.sk/data/att/17482.pdf

             

             

          • OZNAM

          • Vážení rodičia.
            Na základe usmernenia MŠVVaŠ SR sa rodičovské fóra dňa 05. 10. 2020 konať nebudú. Uskutočnia sa elektronickou formou, triedne pani učiteľky vám prostredníctvom aplikácie EduPage pošlú všetky potrebné informácie. V prípade potreby rozhovoru s triednou pani učiteľkou alebo vyučujúcou niektorého konkrétneho predmetu ich, prosím, kontaktujte a dohodnite si osobné stretnutie.

            Ďakujeme za pochopenie.

                                                                                                                                                             Vedenie ZŠ

          • Môj deň s ABECEDOU

          • Teplý jesenný deň sme využili na precvičovanie abecedy trochu inak. Keďže žiaci si musia osvojiť veľké množstvo informácií, snažili sme sa prepojiť vedomosti z viacerých predmetov a vtiahnuť deti do učenia sa, systematizovať ich vedomosti získané na rôznych hodinách v škole. Môj deň s ABECEDOU formou zážitkového učenia pripravili pani učiteľky pre druhákov. Aby sme sa boli na čerstvom vzduchu a na chvíľu odložili rúška, zvolili sme si ako miesto učenia trávnatú plochu za našou školou. Žiaci museli postupne splniť rôzne úlohy: nakresliť plán ako sa dostali z triedy na ihrisko, vyriešiť labyrint, určovať písmená abecedy z názvov zvierat, uhádnuť slovo ukryté v písmenách, spievať pieseň a trošku si aj zacvičiť. Poslednou úlohou bolo z prírodnín vyskladať slovo ABECEDA. Za všetky splnené úlohy ich čakalo prekvapenie - náramok, ktorý im bude pripomínať, že učenie je zábava. Školský rok je iba na začiatku, ale deti sa už môžu tešiť na ďalšie tvorivé, zaujímavé a zábavné učenie.

            Mgr. Erika Lajčiaková

          • BEH PRE ZDRAVÉ SRDCE - DRUHÁCI

          • Aj v tomto školskom roku žiaci druhých ročníkov absolvovali športovú aktivitu Beh pre zdravé srdce. Nakoľko pohyb je pre deti prirodzený, žiaci 2. A, 2. B a 2. C sa s radosťou zapojili do tejto aktivity. Po skupinách zabehli požadované úseky. Veľmi sa pri tom zabavili, urobili niečo pre svoje zdravie a za svoje výkony boli odmenení náramkami na pamiatku.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657 fax: 032/6598290
      • Janka Palu 2 914 41 Nemšová Slovakia
      • 36125946
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje