• MY BRAIN ACADEMY

          • Keďže vieme, aká je dôležitá komunikácia v anglickom jazyku opätovne dávame do pozornosti možnosť prihlásenia Vašich detí do unikátneho projektu s jazykovou školou" My Brain Academy. "Vašim deťom pomôže zlepšiť komunikačnú angličtinu prostredníctvom "popoludňajších anglických komunikačných klubov " priamo v priestoroch našej ZŠ školy ( deti nemusíte nikam voziť ).Informácie o projekte:- výučba angličtiny nadväzuje na preberané učivo a slovnú zásobu získanú počas vyučovacieho procesu z hodín angličtiny- určená pre žiakov 1. a aj 2. stupňa- prostredníctvom myšlienkových máp dovysvetľuje gramatiku, inovatívnym a kreatívnym spôsobom zapája žiakov do konverzácie, odstránia sa bariéry a strachy rozprávať v angličtine .Plynulosť rozprávania sa výrazne zlepší a tým sa zlepšia aj výsledky v škole.- výučba prebieha v priestoroch školy, po skončení vyučovania( podľa možného rozvrhu ), rodičia nemusia deti nikam voziť- skupiny sú malé s max. počtom 8 žiakov( rozdelí podľa ročníkov)- hodina 1 x do týždňa , 60 min , počas celého školského roka.- poplatok pre rodičov 30 Eur /mesačne( august- máj ) + jednorazový úvodný registračný poplatok 30 Eur ( viac informácií v priloženom letáku ) a na stránke www.mybrainacaddemy.sk. Využite možnosť, aby sa Vaše dieťa zbavilo strachu a blokov rozprávať po anglicky, aby aktívne začalo využívať už v škole nadobudnutú slovnú zásobu. S nami začne dieťa vnímať angličtinu ako bežnú súčasť jeho života a to mu dá možnosti ďalej rásť. Pozrite si prosím naše ukážky z hodín a skúsenosti rodičov."Pre zjednodušené prihlasovanie na komunikačné kluby angličtiny My Brain Academy môžete využiť elektronickú prihlášku. Prihlásiť sa môžete do 15. 9. 2024 cez elektronickú prihlášku. Prihláška MY Brain Academy ( Prihláška sa stáva záväznou po úhrade zápisného vo výške 30 Eur ).

            https://mybrainacademy.sk/sk/prihlaska

            Plagat_ZS_2_stupen-A3.pdf

          • Oznam pre rodičov a žiakov k začiatku školského roka 2024/2025

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Základná škola, Janka Palu 2 v Nemšovej Vám oznamuje, že slávnostné  otvorenie  školského roka 2024/2025 sa uskutoční dňa 2. septembra o 8.15 hod. v Kultúrnom centre Nemšová.

            Žiaci 1. – 9. ročníka prídu o 8.00 hod. pred budovu základnej školy a odtiaľ pôjdu spolu s triednymi pani učiteľkami do kultúrneho centra.

            Z kapacitných dôvodov sa budú triedy 1. A, 1. B, 1. C, 2. A a 2. B  učiť v školskom roku 2024/2025 v budove Katolíckej spojenej školy, Školská 9, Nemšová. Žiaci prvého ročníka ostanú po slávnostnom otvorení školského roka so svojimi triednymi pani učiteľkami a prítomnými rodičmi v kultúrnom centre na privítaní prvákov s primátorom mesta Nemšová. Potom sa presunú do svojich tried v budove Katolíckej spojenej školy, kde bude prebiehať aj zápis žiakov do školského klubu detí. Ostatní žiaci pôjdu po slávnostnom otvorení školského roka domov.

            Zápis žiakov 2. – 4. ročníka do školského klubu detí prebieha elektronicky. Činnosť školského klubu detí v tomto školskom roku začne pre prihlásených žiakov dňa 3. septembra (t. j. v utorok) v čase od 6.00 do 7.45 hod. a od 11.35 do 16.00 hod.

            Obedy v školskej jedálni sa 2. septembra budú vydávať len prihláseným žiakom v čase od 10.30 do 12.30 hodiny. 

            Za porozumenie ďakujeme.

                                                                                                                Vedenie základnej školy

          • PRIHLASOVANIE NA OBEDY - SEPTEMBER 2024

          • Vážení rodičia.

            Školská jedáleň začne prevádzku 2. 9. 2024.

            Žiaci, ktorí nemajú čip na registráciu odobratého jedla si môžu vyzdvihnúť čip od 19. 8. 2024 do 23. 8. 2024 v čase od 8.00 do 14.00 hod. u vedúcej školskej jedálne. Tiež treba priniesť vypísaný zápisný lístok (v prílohe), ale len žiaci, ktorí sa ešte nestravovali v školskej jedálni a nemajú čip. Poplatok za čip je 5 € v hotovosti. Žiaci, ktorí majú čip, si telefonicky, prípadne elektronicky na www.strava.cz s použitím svojho hesla prihlásia, od ktorého dňa budú chodiť na obedy. Do 31. 8. 2024 treba zaplatiť 30 € (20 eur je réžia za obdobie september až december 2024, 10 eur je vratná kaucia) na číslo účtu školskej jedálne. Do variabilného symbolu treba uviesť evidenčné číslo dieťaťa.

            V prípade potreby môžete kontaktovať vedúcu školskej jedálne na tel. č. 032/6598326.

            Ďakujeme za spoluprácu.

            zapisny_listok-ZS.doc

             

             

          • Škola je pevnosť a rozlúčka so školským rokom

          • Už tretíkrát pripravili rodičia v spolupráci s deviatakmi súťažné dopoludnie pre žiakov druhého stupňa Škola je pevnosť a my jeho dobyvatelia. Skupinky žiakov riešili na jednotlivých stanovištiach úlohy a hľadali indície, podľa ktorých mali určiť heslo celej súťaže. Úlohy neboli náročné, ale preverili aj spoluprácu celého tímu. Žiaci prešli podľa plániku, ktorý dostali pri štarte, 13 stanovíšť. Rébusy hľadali nielen v areáli školy, ale aj v jej tmavých zákutiach. Niektorí predpokladali, že heslo je podobné, ako minulý rok a vôbec neuvažovali, o čom je nápoveda.
            Vyhodnotenie a rozlúčka so školským rokom spojené s koncertom hudobnej skupiny Mafia Corner sa uskutočnilo o deň neskôr (26. 06. 2024). Už ráno začali padať prvé kvapky dažďa a preto sa žiaci zabávali v Kultúrnom centre Nemšová.
            Najlepšie družstvo z ročníka vybojovalo pre svoju triedu zmrzlinovú tortu. Absolútne víťazky si odniesli aj putovný pohár. Sladká odmena si našla aj deviatakov.
            Za organizáciu ďakujeme rodičom, ktorí pripravovali úlohy, rekvizity a trpezlivo čakali na súťažiacich na stanovištiach. Za finančnú pomoc ďakujeme mestu Nemšová a deviatačkám Majke, Vaneske, Johanke a Nelke, ktoré zapojením sa do projektu Erazmus + vypracovali projekt na spolufinancovanie ozvučenia koncertu.

            Koncert s Mafia Corner bol pre žiakov zážitkom.

            E. Mazanovská

             

          • Vydávanie obedov posledný školský deň

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje, že v piatok 28. 06. 2024 sa bude vydávať suchý obed (bageta a džús) po odovzdaní vysvedčení v čase od 09:30 hod. do 11:30 hod.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Dôležitý oznam - Dotácia na stravu pre šk. rok 2024/2025

          • Vážení rodičia.

            V zmysle § 4 ods. 3 písm. a)  zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách  v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov vás chceme požiadať o záväzné stanovisko záujmu o dotáciu pre vášho syna/vašu dcéru na stravu pre školský rok 2024/2025.

            Z dôvodu aktualizácie údajov k dotácii na stravu od  01. 09. 2024 je v systéme EduPage v module Žiadosti/Vyhlásenia pripravená Žiadosť o dotáciu na stravu – NÁVRATKA – platí od 01. 09. 2024, ktorú je potrebné vyplniť a zaslať elektronicky – len z rodičovského konta (v prípade súrodencov za každého zvlášť).

            Návratku vypĺňajú všetci záujemci o stravovanie od 01. 09. 2024.

            Návratku je potrebné vyplniť do 27. 06. 2024.

            Rodičia môžu naraz poberať  dotáciu na stravu aj daňový bonus.

            ŽIAKOV, KTORÍ BUDÚ OD 01. 09. 2024 PRVÁCI, PRIHLÁSIME PROSTREDNÍCTVOM ŠKOLY. RODIČIA, KTORÍ NEMAJÚ ZÁUJEM O DOTÁCIU, NAPÍŠTE SPRÁVU NA e-mail: zsnemsova@gmail.com.

            V prípade, ak zákonný zástupca nepožiada v stanovenom termíne, do 30. 06. 2024, žiakovi nebude poskytnutá dotácia na stravu na nový školský rok 2024/2025.

            Návod je uvedený na obrázku nižšie.

          • Literárno výtvarná súťaž Uhrovec

          • Obec Uhrovec ako spoluorganizátor vyhlásil literárnu výtvarnú súťaž pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstania. Rebeku Schwandtneroú zo 6. B  veľmi  potešilo umiestnenie vo výtvarnej súťaži. Ocenenie si prevzala priamo v Uhrovci, kde sa jej veľmi páčilo. Prvýkrát navštívila aj Jankov vŕšok. Zaujali ju partizánske bunkre a veľa sa  dozvedela o Slovenskom národnom povstaní.

            Rebeke blahoželáme.

          • PREDSTAVENIE DOSPELOSŤ

          • Dospelosť

            ...k nej majú najbližšie naši najstarší žiaci – deviataci –  ktorí boli na derniére dokumentárneho projektu s týmto názvom. Predstavenie Dospelosť spojené s voľnou debatou s inscenačným tímom a psychologičkou sa odohralo 18. 6. 2024 v sále Pisztoryho paláca v Bratislave. Projekt netradičnou formou podnecoval mladých divákov k úvahám o tom, ako sa starať o fyzické a mentálne zdravie, ako byť asertívnejšou osobou, ako sa vyrovnávať so životom všeobecne a ako sa mení ľudská identita počas dospievania. Deviatačka Elka po predstavení zhodnotila: ,,Je dobré vedieť, že nie som sama, kto má v hlave chaos.“ Okrem umeleckého zážitku žiaci absolvovali aj mestskú turistiku po schodoch k Slavínu a bratislavskými uličkami sa dostali aj k obnovenej fontáne Družba na Námestí slobody, kde už bol cítiť závan blížiaceho sa leta a oslobodenia sa od školských povinností. Ďakujem deviatakom za kultivované správanie sa na divadelnom podujatí.

            Mgr. Mária Lašová

             

          • Rozprávkový výlet

          • Vybavení dáždnikmi, pršiplášťami a chuťou spoznávať krásy Slovenska sa na koncoročný výlet vybrali aj naši piataci, ktorí 12. 6. navštívili Oravský hrad v obci Oravský Podzámok. Okrem zaujímavostí z histórie hradu sa žiaci dozvedeli, že sa tu nakrúcali rozprávky Láska na vlásku, Sokoliar Tomáš, Dračie srdce II či Princezná a bedár. Po prehliadke hradu sa presunuli k Oravskej lesnej železnici a tam sa previezli v otvorených vyhliadkových vozňoch po koľajničke, ktorá viedla cez rozprávkový les s lietajúcou Ježibabou, Princeznou a žabiakom, Pinocchiom s dlhým nosom a mnohými postavami, ktoré žiaci poznajú z rozprávok. Tým sa venovali tento školský rok aj na hodinách literatúry. Veríme, že aj napriek upršanému počasiu sa mali piataci tiež rozprávkovo.

            Mgr. Mária Lašová

          • Koncoročný výlet siedmakov

          • Dňa 11. 06. 2024 sa žiaci 7. A a 7. B triedy zúčastnili dlho očakávaného koncoročného výletu. Ich kroky tentokrát smerovali na Oravu, kde navštívili Oravský hrad a previezli sa oravskou lesnou železničkou.

            Počas prehliadky Oravského hradu nás sprevádzala pani sprievodkyňa. Previedla nás takmer celým hradom. Ukázala nám mnohé miestnosti ako mučiareň, spálňu, miestnosť pre slúžky,... Toto sa mi asi páčilo najviac z celého výletu, lebo som sa dozvedel aj veci, ktoré som nevedel. Následne sme sa autobusom presunuli do Oravskej Lesnej na železnicu. V areáli stanice sme si pozreli expozíciu z histórie železnice a pôvodné dopravné prostriedky. Vzápätí sme sa vydali vláčikom na cestu Rozprávkovým lesom, kde sme mohli vidieť rôzne rozprávkové bytosti, napr. ježibabu s medovníkovým domčekom, Pinocchia, Snehulienku,... Vlak zastavil a my sme sa vybrali na kopec, kde sa nachádzala vyhliadková veža. Nasledovala opäť cesta vlakom a potom nás už čakala len spiatočná cesta domov.

            Pevne veríme, že žiakom sa výlet páčil.     

          • Koncoročný výlet tretiakov

          • Koncoročný výlet sa našim tretiakom veľmi vydaril aj napriek vrtochom počasia.
            24. 5. 2024, po dvoch hodinách cesty autobusom, sa tretiačikovia ocitli v krásnom a tichom prostredí Jahodníckych hájov. Už z diaľky ich vítali domčeky dýchajúce históriou bývania a spôsobu života našich predkov. Ako vyzeral kostolík? Čo sa dialo v stajni? Ako vyzerala škola kedysi? V ktorom domčeku sa natáčala Perinbaba? Na tieto otázky a mnoho ďalších odpovedala milá sprievodkyňa. Prehliadku spríjemňovali aj domáce zvieratká, ktoré boli súčasťou dedinky. Aby mali deti aj hmatateľnú spomienku, na dielničkách si vyrobili kľúčenky z prírodných materiálov a kúpili rôzne suveníry.
            HURÁ, výlet bol skvelý.

            Triedne pani učiteľky

          • Míľniky 2. svetovej vojny - okresné kolo

          • V piatok, 6. júna 2024 nás naši deviataci Mária Kiačiková, Alex Blažej a Branislav Papiernik reprezentovali v okresnom kole súťaže Míľniky 2. svetovej vojny. Súťaž každoročne organizuje Zväz protifašistických bojovníkov na Slovensku. O druhej svetovej vojne sa učili aj na dejepise, ale mnohé udalosti si museli deviataci doštudovať doma. Patrí im úprimná vďaka za to, že popri príprave na prijímacie pohovory sa dokázali popasovať aj s ďalším novým učivom. Hoci sa umiestnili na 4. mieste, stratou jedného bodu oproti bronzovému tímu, ich posledná aktivita v rámci dejepisu na našej škole bola úspešná.

            Ďakujeme za reprezentáciu.

          • Ôsmaci na Okresnom súde v Trenčíne

          • Dňa 16. 05. 2024 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili pojednávania na Okresnom súde v Trenčíne. Všetko, čo počuli a učili sa na občianskej náuke v rámci tematického celku. Právo, odvetvia práva a právny systém na Slovensku videli v reálnom živote. To, že ich táto problematika zaujala, bolo zrejmé aj na množstve otázok, na ktoré im hlavný sudca po pojednávaní veľmi ochotne a odborne odpovedal. Je určite veľmi užitočné, že si žiaci mohli uvedomiť, že veľakrát neuvedomelé konanie môže znamenať neželaný trest.

          • Za krásou tatranských plies

          • Po prijímačkách na stredné školy sme sa so žiakmi 9. A rozhodli vyvetrať si hlavy a užiť si spoločné chvíle na koncoročnom výlete vo Vysokých Tatrách. Neodradilo nás ani počasie, ktoré nám prvý deň neumožnilo absolvovať plánovanú turistickú trasu, no aj napriek tomu sme si po príchode užili upršané popoludnie naplno. Okrem samotného cestovania vlakom sme deň strávili varením, spevom, hrami, prechádzkou okolo zahmleného Štrbského plesa a nakoniec nekonečnými rozhovormi až do neskorej noci. Druhý deň už sa na nás usmievalo ostré vysokohorské slnko, a tak sme vyšli zo Štrbského plesa po červenej značke až k Popradskému plesu, ktoré nás očarilo rovnako ako tatranské štíty, ktoré ho obkolesujú. Atmosféra bola počas celého výletu výborná, deviataci disciplinovaní, slušní, zábavní a po návrate do Nemšovej síce unavení, ale spokojní a plní zážitkov.

            triedne Majka a Danka

        • Beseda s cestovateľom
          • Beseda s cestovateľom

          • Cestoval sám po Srí Lanke, v ktorej učil angličtinu malých mníchov.  V Nepále absolvoval trek okolo himalájskej osemtisícovky Annapurny. Krížom-krážom prešiel Indiu. To všetko stihol za 3 mesiace zažiť Matúš Linhart, mladý cestovateľ, ktorý sa 6. 6. 2024 podelil so svojimi skúsenosťami z ciest so žiakmi 4. a 5. ročníka. Upútal ich radom fotografií i zaujímavým rozprávaním o prírodných aj kultúrnych rozmanitostiach v týchto krajinách. Ďakujeme za zaujímavú a inšpiratívnu prezentáciu. 

            Špeciálne poďakovanie patrí aj našim žiakom Hanke a Peťkovi, ktorí bratranca presvedčili, aby k nám zavítal a podelil sa o svoje cestovateľské zážitky.                                                                                 

            Mgr. Mária Lašová

          • Úspechy vo florbale

          • Uplynulé 4 mesiace sme hrali školské kolá florbalu. Základné kolo, ktoré sa konalo 28. 2. 2024 v Soblahove sme odohrali akoby nič. Minulý rok sa nám nepodarilo vyhrať, no tento rok sme sa posunuli ďalej.

            V druhom okresnom kole v Nemšovej dňa 26. 3. 2024 sme opäť vyhrali a postúpili sme do regionálneho kola, ktoré sa konalo 16. 4. 2024 v Nemšovej. Tentokrát sa hrali dievčenské aj chlapčenské zápasy.

            Krajské kolo sa konalo 7. 5. 2024 v Bánovciach nad Bebravou a hneď v prvom zápase sme im to ukázali. V druhom zápase sa nám, bohužiaľ, nedarilo a prehrali sme 1:0. Z prehry sme boli sklamané o to viac, že sa nám zranila naša Nelka. Túto cestu sme zakončili druhým miestom.

            Náš tím sa skladal z troch silných zostáv, v ktorých hrali Adelka Artmannová, Amálka Artmannová, Viki Haljaková, Kika Haljaková, Nelka Motolová, Ninka Sabadková, Zuzka Porubčanová, Klaudia Vavrušová, Adelka Tibenská, Mina Rosi Iliev, Samanta Schedlbauer, Viki Novotná, Hanka Holečková a naša brankárka Barborka Mutňanová.

            Naša vďaka patrí aj našim trénerom Petrovi Tydlačkovi, Matejovi Porubčanovi a pani učiteľke Danke Heynes.

            Napísali žiačky 8. A: Adelka a Barborka

          • Okresné kolo v atletike

          • Naši žiaci sa dňa 10. 5. 2024 zúčastnili obvodného kola v atletike. Reprezentovali nás:

            Dievčatá:

            Adela Artmannová: skok do diaľky 60m a štafeta

            Hana Holečková: beh na 60 m,  skok do výšky a štafeta

            Viktória Novotná: beh na 800 m a vrh guľou

            Emma Pagáčová: skok do diaľky, skok do výšky a štafeta

            Sabina Pagáčová: beh na 800 m a beh na 60 m

            Emma Korieneková: vrh guľou, kriketka a štafeta

            Nina Sabadková: kriketka

            Dievčatá sa umiestnili na krásnom 4. mieste z celkového počtu škôl 14. Chýbali im iba 4 body do tretieho miesta.

             

            Chlapci:

            Lukáš Bobík: skok do diaľky, beh na 800 m a štafeta – 3. miesto

            Sebastian Kresánek: beh na 60 m, skok do výšky a štafeta

            Richard Šebík: beh na 60 m, beh na 800 m a štafeta

            Filip Bohuš: skok do diaľky a skok do výšky

            Patrik Patka: vrh guľou,  kriketka a štafeta

            Samuel Nguyen: vrh guľou a skok do diaľky

            Chlapci sa tiež umiestnili na 4. mieste z celkového počtu škôl 15.  Chýbalo im 5 bodov do tretieho miesta.

            Viac fotografií si môžete pozrieť vo fotoalbume.

             

            Ďakujeme za reprezentáciu.

          • Skvelé výsledky žiačky Emy Caletkovej v karate

          • Naša žiačka 6. A triedy Ema Caletková zbiera skvelé ocenenia.

            Grand Prix Žilina kategória 12-13 rokov do 42 kg (04. 05. 2024) - 1. miesto

            Srbsko - TROPHY OF SERBIA - DANUBE CUP NOVI SAD OPEN 2024 (19. 05. 2024)

            - 3. miesto (kategória družstvá)

            - 3. miesto (jednotlivci ročník 2012 do 45kg)

            Srdečne gratulujeme a prajeme ešte veľa úspechov!

    • Kontakty

      • Základná škola
      • 032/6598290, 032/6598282, mobil: 0918450657
        fax: 032/6598290
      • Janka Palu 2
        914 41 Nemšová
        Slovakia
      • 36125946
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje